fbpx

Vakuutus ja tapaturma

Tapaturmavakuutus harrastajille

Seurassa vakuutettuja ovat kaikki harrastajat. Vakuutus on voimassa harrastetoiminnassa sekä seuran saleilla että seuran järjestämissä ohjatuissa tapahtumissa. Vakuutus ei ole voimassa kilpaurheilussa. Espoon kaupungin yhteistoiminnassa (KULPS, Muuvi, Jumppi, Yläkouluyhteistyö, Ikämoto yms.) noudatetaan kaupungin vakuutusehtoja ja toimintaohjeita.

Tapaturman sattuessa voimistelijalle pyritään saamaan mahdollisimman nopeasti ensiapua. Jokaiselta saliltamme löytyy aina ensiaputaitoisia valmentajia ja ohjaajia. Huoltajiin otetaan yhteyttä, jos lapsi tarvitsee lääkärihoitoa. Tämän lisäksi myös lievemmissä tapauksissa huoltajille ilmoitetaan tapahtuneesta harjoitusten jälkeen (huolehdittehan myClubiin yhteystiedot ajantasalle!). Huoltajien kanssa sovitaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Tapahtumapaikalla ollut vastuuohjaaja tekee selvityksen seuralle, joka on myös vanhempien saatavilla.

Toimintaohje harrastevoimistelijan huoltajille:

  1. Lääkärinhoitoa voitte hakea haluamaltanne taholta
  2. Mahdollisia kalliimpia tutkimuksia (esim. magneettikuvaus) varten vaaditaan vakuutusyhtiön maksusitoumus. Niitä ei saa tehdä ilman maksusitoumusta.
  3. Lääkärissä asiakkaan tulisi itse maksaa lääkärinhoitopalkkio
  4. Lääkärinkäynnin jälkeen olkaa yhteydessä seuran toimistoon toimisto(at)espoontelinetaiturit.fi vakuutuskorvauksen hakua ja mahdollista maksusitoumusta varten
  5. Lisäksi mahdollisen sairasloman pituus olisi hyvä ilmoittaa seuran toimistoon.

Kilpavoimistelijat

Jokaisella kilpavoimistelijalla tulee olla voimassa oleva lisenssi ja kilpailutoiminnan kattava vakuutus. Kilpavoimistelija on itse vastuussa omasta vakuutusturvastaan harjoituksissa, kilpailuissa ja matkoilla.

Vakuutuksen voi hankkia Suomen Voimisteluliiton tarjoaman lisenssin yhteydessä. Voimistelija, joka ei vielä kilpaile, mutta harjoittelee kilparyhmässä, voi hankkia asemalisenssin yhteyteen saatavan vakuutuksen tai varmistaa, että oma vakuutus kattaa kilpaharjoittelun. Linkki Suomen Voimisteluliiton sivuille.

Lisenssin ja haluttaessa siihen liitetyn vakuutuksen maksu suoritetaan Sporttirekisterin kautta.