fbpx

Vakuutus ja tapaturma

Tapaturmavakuutus harrastajille

Vakuutettuja ovat kaikki harrastajat. Vakuutus on voimassa harrastetoiminnassa sekä seuran saleilla että seuran järjestämissä ohjatuissa tapahtumissa. Vakuutus ei ole voimassa kilpaurheilussa. Espoon kaupungin yhteistoiminnassa (KULPS, Muuvi, Jumppi, Yläkouluyhteistyö, Ikämoto jne) noudatetaan kaupungin vakuutusehtoja ja toimintaohjeita.

Tapaturman sattuessa voimistelijalle pyritään saamaan mahdollisimman nopeasti ensiapua, salilta löytyy aina ensiaputaitoisia valmentajia ja ohjaajia. Huoltajiin otetaan yhteyttä, jos lapsi tarvitsee lääkärihoitoa, myös lievemmissä tapauksissa huoltajille* ilmoitetaan tapahtuneesta harjoitusten jälkeen. Huoltajien kanssa sovitaan jatkotoimenpiteistä. Tapahtumapaikalla ollut vastuuohjaaja tekee selvityksen seuralle. Selvitys on myös vanhempien saatavilla.

*) Huoltajan yhteystietojen tulee olla päivitetyt jäsenrekisteriin.

Toimintaohje vanhemmille:

  1. Lääkärinhoitoa voitte hakea haluamaltanne taholta

  2. Mahdollisia kalliita tutkimuksia (esim. magneettikuvaus) varten vaaditaan vakuutusyhtiön maksusitoumus. Niitä ei saa tehdä ilman maksusitoumusta.

  3. Maksakaa itse lääkärinhoitopalkkio

  4. Olkaa yhteydessä seuran toimistoon (toimisto@espoontelinetaiturit.fi) vakuutuskorvauksen hakua ja mahdollista maksusitoumusta varten.

  5. Ilmoittakaa seuran toimistoon mahdollisen sairasloman pituus

Kilpavoimistelijat

Jokaisella kilpavoimistelijalla tulee kilpaillessa olla voimassa oleva lisenssi ja kilpailutoiminnan kattava vakuutus.

Voimistelija on itse vastuussa omasta vakuutusturvastaan harjoituksissa, -matkoilla ja -kilpailuissa.

Vakuutuksen voi hankkia Suomen Voimisteluliiton tarjoaman lisenssin yhteydessä.Voimistelija, joka ei vielä kilpaile, mutta harjoittelee kilparyhmässä, voi hankkia asemalisenssin yhteyteen saatavan vakuutuksen (11 €) tai varmistaa, että oma vakuutus kattaa kilpaharjoittelun. Linkki Suomen Voimisteluliiton sivuille.

Lisenssin ja haluttaessa siihen liitetyn vakuutuksen maksu suoritetaan Sporttirekisterin kautta.