fbpx

Usein kysytyt kysymykset

Syyskausi alkaa viikolla 33 ja päättyy viikolla 49. Syyslomaviikolla 42 ei ole harjoituksia.

Kevätkausi alkaa viikolla 2 ja päättyy viikolla 18. Hiihtolomaviikolla 8 ei ole harjoituksia.
Kauden pituus on 16 harjoitusviikkoa. Tarkempaa tietoa kaudesta ja esimerkiksi tärkeistä päivämääristä löydät kausitiedotteesta.

Jäsenmaksu on 35 euroa.

Jäsenmaksu maksetaan kerran toimintakauden aikana. Toimintakausi alkaa elokuussa ja päättyy toukokuussa. Järjestelmä voi ryhmänvaihtotilanteissa tai uuteen ryhmään ilmoittautuessa luoda laskun, jossa on jäsenmaksu uudelleen. Voit pyytää aiheettoman jäsenmaksun poistamista osoitteesta info(at)espoontelinetaiturit.fi.

Voit pyytää maksujärjestelyä lähettämällä viestin osoitteeseen info(at)espoontelinetaiturit.fi.

Ilmoittautuminen

Syyskauden ilmoittautumiset alkavat nykyisille jäsenille viikolla 19 ja uusille jäsenille viikolla 20.

Ryhmiin voi ilmoittautua myös kesken kauden. Alkukauden aikana ilmoittautuneita veloitetaan kausimaksu täysimääräisenä. Loppukauden saa puoleen hintaan, mikäli ilmoittautuu aikaisintaan kauden puolivälissä. Kauden puoliväli ajoittuu syyskaudella viikolle 41 ja kevätkaudella viikolle 11. Järjestelmä luo automaattisesti kokonaiseen kausimaksuun perustuvan laskun, mutta alennuksen saa lähettämällä sähköpostin osoitteeseen info(at)espoontelinetaiturit.fi.

Harrasteryhmiin sisältyy automaattisesti kahden peräkkäisen harjoituskerran kokeilujakso 20 euron hintaan. Kokeilujakso alkaa kauden alusta tai heti sen jälkeen, kun ilmoittautuminen on tehty. Kokeilujakso kestää kahden harjoituskerran ajan riippumatta siitä, osallistuuko ryhmän harjoituksiin vai ei.

Jos ryhmää haluaa tulla kokeilemaan, tulee ryhmään ilmoittautuminen tehdä myClubin kautta. Mikäli ei halua jatkaa ryhmässä, tulee ilmoittautumisen peruutus tehdä viimeistään 48 h ennen kolmatta harjoituskertaa osoitteeseen info(at)espoontelinetaiturit.fi. Laskutus korjaa tällöin laskun summaksi 20 euroa.

Poissaoloja voi korvata kauden päätteeksi, jolloin järjestämme ylimääräisiä maksuttomia harjoituskertoja. Aikataulut ilmoitetaan erikseen ryhmiin ilmoittautuneille sähköpostitse muutamaa viikkoa aiemmin. Poissaoloja ei voi korvata muissa ryhmissä.

Kausi-ilmoittautumiset jatkuvat automaattisesti syyskaudelta kevätkaudelle. Jos haluat jatkaa harrastamista samassa ryhmässä, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Ryhmät

1-vuotiaasta lähtien voi osallistua PerheGym-tunneille. Ilman omaa aikuista harjoittelevien ryhmät alkavat 3-vuotiaasta eteenpäin. Aikuisten ryhmissä ei ole yläikärajaa.

Kaikki harrasteryhmät ovat sekaryhmiä. Naisten ja miesten telinevoimistelu ovat eri lajeja, joten tyttöjen telinevoimisteluryhmissä harjoitellaan naisten telinevoimistelun telineitä ja poikien telinevoimistelussa miesten telineitä. Myös näihin voi osallistua sukupuolesta riippumatta.

Ryhmiä on tarjolla neljällä eri voimistelusalilla.

  • Kameleonten-halli sijaitsee Leppävaaran urheilupuistossa (trampoliinivoimistelu, TeamGym, telinevoimistelu, parkour, freegym, voimistelukoulu, NinjaGym, PerheGym).
  • Tuulimäen sali sijaitsee Tapiolassa Tuulimäen väestösuojassa, osoitteessa Itätuulenkuja 9 (telinevoimistelu, akrobatiavoimistelu, freegym, voimistelukoulu, NinjaGym, PerheGym).
  • Suomenojan sali sijaitsee osoitteessa Niittyrinne 4 (telinevoimistelu, akrobatiavoimistelu, freegym, parkour, voimistelukoulu, NinjaGym, PerheGym).
  • Vitikan sali sijaitsee Kilon poliisiaseman läheisyydessä, osoitteessa Vitikka 4 (telinevoimistelu, freegym, voimistelukoulu, NinjaGym, PerheGym).

Hakukoneen kautta voi etsiä sopivia ryhmiä ja tehdä ilmoittautumisen. Ryhmiä voi suodattaa lajin, toimipisteen, päivän ja iän perusteella.

Ryhmiin voi ilmoittautua myös jonopaikoille. Jonopaikalle ilmoittautumisia voi tehdä yhden tai useamman. Ilmoitamme soittamalla tai sähköpostitse, mikäli jonopaikka vapautuu.

Päätöksen jonopaikan vastaanottamisesta voi tehdä tässä vaiheessa.
Mikäli mieluisimmat ryhmät ovat täynnä, voit tehdä niihin ilmoittautumisen jonopaikalle, ja lisäksi vielä ilmoittautumisen sellaiseen ryhmään, joka on myös mahdollinen. Näin pääsee aloittamaan harrastamisen ilman odotusaikaa, ja mikäli mieluisammasta ryhmästä vapautuu paikka, voi ryhmää vaihtaa kesken kauden ilman lisämaksua, mikäli ryhmät ovat samanhintaisia.

Toiveita ryhmistä, sijainneista ja ajankohdista voi myös lähettää osoitteeseen info(at)espoontelinetaiturit.fi. Mahdollisuuksien mukaan lisäämme uusia ryhmiä, mikäli niille on kysyntää.

Tunnille voi pukeutua itselle mieluisassa liikunnallisessa asussa. Turvallisuussyistä asun olisi kuitenkin hyvä olla mahdollisimman ihonmyötäinen. Myös pitkät hiukset tulisi pitää kiinni. Trampoliinivoimistelussa voi käyttää sukkia, mutta muissa lajeissa tulisi liikkua paljain jaloin.

Taso 1 -ryhmiin voi osallistua ilman aiempaa kokemusta. Tasoryhmien kuvauksia löytyy lajien sivuilta.

Tasoryhmien toiminta etenee elokuusta toukokuulle, joten paras hetki vaihtaa tasoryhmää on silloin kun ilmoittautuu syyskauden ryhmiin. Tarvittaessa tasoryhmää voi vaihtaa myös kesken kauden.

Ikärajoissa voi käyttää omaa harkintaa, jos haluaa esimerkiksi saada sisarukset samaan ryhmään. Vanhempaan ikäryhmään suositellaan siirryttävän aikaisintaan silloin, jos täyttää tarvittavat vuodet kauden aikana. Sopivaa ikäryhmää valittaessa motorisia taitoja tärkeämpää ovat sosiaaliset taidot ja kyky toimia ryhmän mukana. Kokeilemalla selviää, onko ryhmä sopiva. Ohjaajalta voi myös kysyä mielipidettä
tunnin jälkeen, mikäli lapsi on ikäsuositusta nuorempi tai vanhempi.

Voit jättää harjoituskertoja väliin, mutta poissaoloja ei hyvitetä kausimaksussa. Ryhmiä ei voi myöskään sekoittaa eli osallistua eri ryhmien eri harjoituskerroille.

TeamGymin ja telinevoimistelun ryhmistä löytyy kaksi kertaa viikossa harjoittelevia vaihtoehtoja. Voit koota sopivan harjoituskertamäärän osallistumalla useampaan kuin yhteen ryhmään. Ryhmistä saa tällöin alennuksen, joka myönnetään maksunpalautuksena kauden puolivälin jälkeen.

TeamGymissä sekä tyttöjen ja poikien telinevoimistelussa on tarjolla harrastekilparyhmiä, jotka harjoittelevat 1,5–2 h kerrallaan kahdesti viikossa. Kauden päätteeksi telinevoimistelun harrastekilparyhmille järjestetään seuran omat kilpailut, joihin osallistuminen on vapaaehtoista. TeamGymin kilpaharrasteryhmät osallistuvat kauden aikana Voimisteluliiton alaisiin kilpaharrasteluokan kilpailuihin. Telinevoimistelun harrastekilparyhmiin voi ilmoittautua myClubin kautta ja TeamGymin kilpaharrasteryhmien kyselyt tapahtuvat TeamGymin harrastekoordinaattorilta
teamgym(at)espoontelinetaiturit.fi.

Kilparyhmiin liittyen kannattaa olla yhteydessä lajien kilpakoordinaattoreihin, jotka löydät täältä (lajivastaavat ja valmentajat).

Ryhmänvaihto ja paikan peruminen

Mikäli nykyinen ryhmä ei tunnu sopivalta, voi ryhmää vaihtaa ilman lisäkuluja missä vaiheessa tahansa Tee ensin uusi ilmoittautuminen haluttuun ryhmään ja sen jälkeen viesti osoitteeseen info(at)espoontelinetaiturit.fi vanhan ryhmän perumiseksi ja laskutuksen korjaamiseksi vanhasta ryhmästä uuteen. Mikäli ryhmät ovat eri hintaisia, laskutetaan tai hyvitetään erotus.

Ilmoittautumisen perumiset tehdään kirjallisesti osoitteeseen info(at)espoontelinetaiturit.fi. Mikäli peruutus tulee viimeistään 48 tuntia ennen kolmatta peräkkäistä harjoituskertaa, jää maksettavaksi 20 euroa. Mikäli peruutus tulee viimeistään 48 tuntia ennen kuudetta peräkkäistä harjoituskertaa, veloitus on puolet kausimaksusta. Tätä myöhäisemmissä peruutuksissa jäsen on velvollinen suorittamaan koko kausimaksun.

Jos voimistelija ei jatka syyskaudelta kevätkaudelle, tulee paikka ryhmästä perua. Nykyisten jäsenten on peruttava kevätkauden paikka joulukuun puoleenväliin mennessä (tarkemman vuosikohtaisen päivämäärän löydät kausitiedotteestamme). Mikäli paikka perutaan joulukuun puolen välin jälkeen, veloitamme puolen kauden maksun. 

Ajallaan tehdyistä peruutuksista hyvitämme mahdollisen maksuhyvityksen. Ilmoitathan tilitietosi (tilin omistajan nimi, tilinumero ja BIC-koodi) osoitteeseen info(at)espoontelinetaiturit.fi.

Alennukset

Harrasteryhmistä ei myönnetä sisaralennusta. Poikkeuksena ovat PerheGym-ryhmät, joissa sisaruksista maksetaan ainoastaan jäsenmaksu.

Kyllä saa. Lisätietoja alennuksen määrästä löydät kausitiedotteesta.