fbpx

Seura

Espoon Telinetaiturit ry (EsTT) on espoolainen voimistelulajien erikoisseura. Seura on perustettu vuonna 1978, joten jo yli 40 vuoden ajan olemme antaneet mahdollisuuksia nauttia voimistelun riemusta ja kasvaneet samalla isoksi seuraksi. Toiminnassamme on tätä nykyä mukana vuosittain yli 3500 lasta, nuorta ja aikuista.

EsTT:n tavoitteena on edistää lasten, nuorten ja aikuisten voimisteluharrastusta alueellaan, kasvattaa kilpavoimistelijoita sekä järjestää muuta voimisteluun liittyvää toimintaa. Seura tarjoaa harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia naisten ja miesten telinevoimistelussa, trampoliinivoimistelussa, TeamGymissä  sekä akrobatiavoimistelussa. Harrastusmahdollisuuksia tarjoamme myös lajeissa, joissa ei kilpailla lainkaan, kuten parkourissa ja FreeGymissä. Seurassa on Ponnari-toimintaa kehityksessä viivästyneille lapsille ja nuorille. 

Liikuntatoiminta on koulutettujen ammattilaisten käsissä. Seuran ohjaajat ja valmentajat on koulutettu Voimisteluliiton järjestelmän mukaisesti, ja he ovat työsuhteessa seuraan. Toimimme voimistelun erikoissaleilla eri puolilla Espoota. Näistä kaksi on seuran kalustamia ja hallinnoimia saleja sekä kaksi Espoon kaupungin saleja.

Ohjattua toimintaa

Seura keskittyy ohjattuun voimistelutoimintaan voimisteluun keskittyville sekä sitä muun liikunnan ohella harrastaville. Nuorimmille tarjotaan perhevoimistelua sekä voimistelun alkeisryhmiä. Lajitoiminta aloitetaan harrastetoiminnassa lajista riippuen noin 4-10 vuoden iässä. Kilparyhmiin on mahdollista siirtyä lajista riippuen 5-8 vuoden iässä.

Valtaosa seuran jäsenistä harrastaa voimistelua omaksi riemukseen. Lajeista käytetään Voimisteluliiton toimintamalleja ja tuotteita liiton toimintaan kuuluvissa lajeissa. Useisiin on seura kehittänyt omansa, jotta liikkujien kehitys olisi selkeää ja helposti viestittävissä.

Tavoitteellista valmennusta

Kilpavoimistelussa luodaan tavoitteet lajikohtaisesti. Ne voivat vaihdella kansallisesta osallistumisesta menestykseen olympiatasolla. Tavoitteiden tärkein funktio on luoda kehitystä ja osaamista kunnioittava ilmapiiri sekä sitä vastaava valmennusjärjestelmä. Valmennuksessa noudatetaan Voimisteluliiton Urheilijan polku -malleja.

Monimuotoista toimintaa

Harrasteryhmien vuosikelloon liittyy erilaisia lisämaksullisia oheistapahtumia kauden aikana, joista ilmoitetaan erikseen sähköpostitse sekä muiden seuran virallisten tiedotuskanavien kautta. Koululaisille tarjotaan päiväleirejä koulujen loma-aikoina. Voimistelun lisäksi päiväleireillä myös ulkoillaan ja harrastetaan muita lajeja.

Monien lajien harrastajat käyvät saleillamme saadakseen parannusta liikunnan perustaitoihin.

Osaamisen kehittäminen 

Seuran toiminnan päätehtävä on lasten ja nuorten voimisteluliikunnan tarjoaminen ja kehittäminen Espoon alueella. Sitä tukee voimistelijoiden kouluttaminen apuohjaajan roolin kautta ohajus-/valmennustehtäviin. Seura pitää tärkeänä, että pitkälle edenneet harrastajat ja kilpauraansa lopettelevat lisenssiurheilijat jäävät saleille viemään seurakulttuuria eteenpäin. Kaikki ohjaajat ja valmentajamme ovat seuraan työsuhteessa, ja seura tarjoaa heille maksutonta koulutusta. Olemme kasvattaneet satoja nuoria työelämän taitoihin.

Vastuullinen valmennus

Espoon Telinetaiturit arvostaa huipulle tähtäävää valmennusta, joka tarjoaa turvallisen sekä terveellisen ympäristön urheilijoille, valmentajille ja vanhemmille. Tähtäämme tavoitteisiin osaamisella, emmekä suvaitse voimistelijoiden hyvinvoinnin vaarantamista minkään tavoitteen tai syyn varjolla.

EsTT noudattaa Suomen Voimisteluliiton periaatteita ja ohjeita, jotka on todennettu Huippuseura-auditoinnissa. Koulutamme jatkuvasti harrastetoiminnan ohjaajia sekä kilpatoiminnan valmentajia liiton koulutusjärjestelmän mukaisesti. Voimisteluliiton leirien lisäksi osa valmentajista osallistuu leirityksien koulutuksiin. Koulutuksissa perehdytään mm. terveellisen ja turvallisen valmennuksen perusteisiin ja toimintamalleihin. Näiden toteutumista voimistelijoiden arjessa seuraamme säännölliseti.

Vastuullinen valmentaminen on meille tärkeää ja puutumme aktiivisesti havaittuihin epäkohtiin. Seura on tiedottanut jäsenistölleen Voimisteluliiton yhdessä Väestöliiton kanssa toteuttaman Et ole yksin -kampanjan. Osana sitä on vaatimus perustaa seuran sisäinen yhteydeottokanava epäkohdista raportoimiseksi. EsTT on perustanut Eettisen komitean vuonna 2016, ja tiedottanut siitä jäsenistöään.

Toimipisteet

Toimimme voimistelun erikoissaleilla Tapiolassa sijaitsevassa Tuulimäen väestönsuojassa, Leppävaaran Urheilupuistossa sijaitsevassa Kameleonten-hallissa sekä Vitikan ja Suomenojan saleilla. Tuulimäki ja Kameleonten on Espoon kaupungin kalustamia ja ylläpitämiä, kun taas Suomenojan ja Vitikan salit ovat seuran hallinnoimia voimistelun erikoissaleja.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme nauttimaan voimistelusta ja liikkumisen riemusta!