fbpx

Parkour ja trikkaus

×

Parkour on yksinkertaisimmillaan sulavaa ja katkeamatonta liikkumista ympäristössä. Trikkaus on keino ilmaista itseään. Jollekulle se on urheilulaji, toiselle taidetta, kolmannelle elämäntapa. 

Parkour/freerun

Parkour on yksinkertaisimmillaan sulavaa ja katkeamatonta liikkumista ympäristössä. Ympäristö, oli se sitten kaupunki tai voimistelusali, ja sen mahdollisuudet otetaan haltuun juoksemalla, kiipeämällä, hyppimällä tai miten tahansa muuten liikkumalla. Parkour vahvistaa kehon yleiskuntoa, lihaskestävyyttä ja luustoa. Laji kehittää myös ketteryyttä, sekä luontaista luovuutta. Parkour onkin on loistava tapa päästä liikkumaan luovasti ja vauhdikkaasti.

EsTT:n ryhmissä tarjoamme mahdollisuuden harjoitella telinevoimistelusalissa lyhyitä liikeratoja, joita voi kokeilla vapaa-aikana myös ulkona. Sisäparkouriin kuuluu lyhyt alkulämmittely ja venyttely, jonka jälkeen harjoitellaan perusliikkeitä. Lopussa tehdään voimaharjoitukset.

Parkourissa on kolme taitotasoa, alkeet, jatkoryhmä ja PRO. Alkeisryhmään ei tarvitse aikaisempaa lajikokemusta. Jatkotasolla vaaditaan vähintään kahden vuoden kokemusta lajista. Parkour PRO -tason ryhmän vaatimuksena on vähintään neljän vuoden harrastustausta ja edistyneiden lajitekniikoiden osaaminen monipuolisesti.

Trikkaus

Trikkaus on keino ilmaista itseään. Jollekulle se on urheilulaji, toiselle taidetta, kolmannelle elämäntapa. Yksinkertaisimmillaan trikkaus sisältää akrobaattisia liikkeitä telinevoimistelusta, taistelulajeista sekä katutanssista ja yhdistelee näitä luoden näin oman lajinsa. Lajina trikkaus on monipuolinen, fyysisesti ja henkisesti vaativa. Sen harrastamiseen ei vaadita mitään edellytyksiä, mutta voima, koordinaatio ja venyvyys auttavat paljon. Trikkauksella on edelleen syvät juuret taistelulajeissa, joten sellaisen harrastaminen helpottaa alussa.

Varusteet

Harjoitteluasuksi sopivat parhaiten t-paita tai toppi ja shortsit tai trikoot. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin ja pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Säännöt

Yhteydenotot

Harrastetoiminnan koordinaattori:

Anna Holopainen
+358 10 201 2300
info(a)espoontelinetaiturit.fi
Kaikki yhteystiedot löytyvät täältä.