fbpx

Akrobatiavoimistelu

×

Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Voimistelija oppii taidokasta voimankäyttöä, erinomaista liikkuvuutta, ketteryyttä sekä hyvää tasapaino- ja koordinaatiokykyä.

Kaikki ryhmät ovat tarkoitettu kaikille sukupuolille.

Harrasteryhmien lisäksi seurassa toimii useita kilparyhmiä, jotka harjoittelevat kolmesta kuuteen kertaan viikossa.

Harrasteryhmät

Akrobatiavoimistelu Taso 1

Ryhmään osallistuvilla ei  tarvitse olla aikaisempaa kokemusta akrobatiavoimistelusta tai muusta voimistelulajista. Tunneilla lähdetään harjoittelemaan voimistelun perusliikkeitä. Harjoitettavia liikkeitä ovat mm. kuperkeikka, takaperin kuperkeikka, kärrynpyörä, päälläseisonta ja käsinseisonta tukea vasten.

Akrobatiavoimistelu Taso 2

Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm. käsinseisontakuperkeikka, takaperin kuperkeikkaa suorin käsin kuppiin, valsettikärrynpyörä, käsinseisonta ilman tukea, siltakaadot jne.

Akrobatiavoimistelu Taso 3

Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm. käsinseisontakuperkeikka suorin jaloin, takaperin kuperkeikkaa käsinseisontaan, arabialaista, puolivolttia jne.

Akrobatiavoimistelu Taso 4

Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm. perhonen, voltti, flikki, takaperinvoltti jne.

Aikuisten akrojooga

Akrojooga on hauska tapa kehittää kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Siinä yhdistetään helppoa pariakrobatiaa joogasta tuttuihin liikkeisiin, läsnäoloon ja hengitykseen. Tunti sopii kaikille kunto- ja taitotasoon katsomatta.
Pariakrobatiaa tehdään yhteistyössä eri kokoonpanoilla niin, että harjoituksissa on spotteri, base/pohja ja lentäjä. Omaa paria ei siis tarvitse olla, vaikka toki voit pyytää myös ystävää tai puolisoa mukaan!

Varusteet

Harjoitteluasuksi sopivat parhaiten t-paita tai toppi ja shortsit tai trikoot. Tossuja ei tarvita. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin ja pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Akrobatiavoimistelu kilpaurheiluna

Akrobatiavoimistelu on erittäin näyttävä laji, jossa voimistelijan on osoitettava taitonsa niin huippu-urheilijana kuin esiintyjänä. Akro on sekä kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n että Suomen Voimisteluliiton virallinen kilpalaji. Kansainvälisesti taso on akrossa korkealla ja maailman huiput tulevat muun muassa Britanniasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista. Suomessa akro on nuori ja jatkuvasti kehittyvä laji, jossa pääsee nopeasti mukaan kilpailutoimintaan.

Akrossa kilpaillaan viidessä erilaisessa sarjassa: naisten pari, miesten pari, sekapari, naisten trio sekä miesten nelikko. Kisasuoritus koostuu musiikkiin esitettävästä ohjelmasta, joita on kolmenlaisia: nosto-ohjelma, heitto-ohjelma sekä yhdistetty ohjelma. Ohjelmissa suoritetaan yksin tai oman parin, trion tai nelikon kanssa mahdollisimman vaikeita liikkeitä teknisesti mahdollisimman hyvin. Liikkeet sidotaan musiikkiin sopivalla koreografialla upeaksi kokonaisuudeksi. Tuomarit arvostelevat ohjelman sen liikkeiden vaikeuden ja suorituspuhtauden sekä kokonaisuuden taiteellisuuden perusteella.

EsTT noudattaa Suomen Voimisteluliiton valmennus- ja kilpailujärjestelmää tarjoten mahdollisuuden kansalliselle ja kansainväliselle huipulle. Tavoitteellinen valmennus pyritään aloittamaan esi-/alakouluiässä, ja eteneminen tapahtuu luokkajärjestelmän portaita pitkin.

Korkeimmalle kansainväliselle tasolle tähtäävät ja motivoituneet urheilijat harjoittelevat enimmillään 28-30 tuntia viikossa ja kansalliselle tasolle tähtäävät 14-19 tuntia viikossa. Alle 14-vuotiaiden harjoitusmäärät riippuvat lajista, ja nousevat iästä ja kehitysvaiheesta riippuen. 

Kilparyhmien viikkotuntimäärät määräytyvät vastuuvalmentajan johdosta. Kilparyhmässä voimisteleminen vaatii harjoitusten sisältöön ja -määriin sitoutumisen. 

Kilparyhmät

Elite

Akrobatiavoimistelun korkeimman tason kilparyhmä, jossa kilpaillaan luokissa 3-5. Ryhmässä voimistelee 9 -20 -vuotiaita. Ryhmä harjoittelee 15h/vko Tuulimäessä ja Suomenojalla.

Titania

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, jossa kilpaillaan luokissa 2-3. Ryhmässä voimistelee 7-12-vuotiaita. Ryhmä harjoittelee 8h/vko Suomenojalla ja Tuulimäessä.

Jupiter

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, jossa kilpaillaan luokissa 2-3. Ryhmässä voimistelee 7-12-vuotiaita. Ryhmä harjoittelee 6h/vko Suomenojalla ja Tuulimäessä.

Eput

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, jossa kilpaillaan 1 luokassa. Ryhmässä voimistelee 6-10-vuotiaita. Ryhmä harjoittelee 5,5h/vko Suomenojalla ja Tuulimäessä.

Käy seuraamassa akron kilparyhmien ig-tiliä: @esttacro

 

Yhteydenotot

Yhteydenotot harrasteryhmiin liittyvissä asioissa:
Anna Holopainen / Amanda Heickell
info@espoontelinetaiturit.fi

Yhteydenotot kilparyhmiin liittyvissä asioissa:
Sonja Aaltonen / Yulia Starodubtseva
kilpa.akro@espoontelinetaiturit.fi