fbpx

Akrobatiavoimistelu

×

Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Voimistelijalta vaaditaan taidokasta voimankäyttöä, erinomaista liikkuvuutta, ketteryyttä sekä hyvää tasapaino- ja koordinaatiokykyä.

Kaikki ryhmät ovat tarkoitetut sekä pojille että tytöille.

Harrasteryhmien lisäksi seurassa toimii useita kilparyhmiä, jotka harjoittelevat kolmesta kuuteen kertaan viikossa. Ryhmistä saa lisätietoa kilpapuolen koordinaattorilta.

Ryhmät - Harrastajat

Akrobatiavoimistelu Taso 1

Ryhmään osallistuvilla ei  tarvitse olla aikaisempaa kokemusta akrobatiavoimistelusta tai muusta voimistelulajista. Tunneilla lähdetään harjoittelemaan voimistelun perusliikkeitä. Harjoitettavia liikkeitä ovat mm. kuperkeikka, takaperin kuperkeikka, kärrynpyörä, päälläseisonta ja käsinseisonta tukea vasten.

Akrobatiavoimistelu Taso 2

Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm. käsinseisontakuperkeikka, takaperin kuperkeikkaa suorin käsin kuppiin, valsettikärrynpyörä, käsinseisonta ilman tukea, siltakaadot jne.

Akrobatiavoimistelu Taso 3

Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm. käsinseisontakuperkeikka suorin jaloin, takaperin kuperkeikkaa käsinseisontaan, arabialaista, puolivolttia jne.

Akrobatiavoimistelu Taso 4

Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm. perhonen, voltti, flikki, takaperinvoltti jne.

Aikuisten akrojooga

Akrojooga on hauska tapa kehittää kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Siinä yhdistetään helppoa pariakrobatiaa joogasta tuttuihin liikkeisiin, läsnäoloon ja hengitykseen. Tunti sopii kaikille kunto- ja taitotasoon katsomatta.

Pariakrobatiaa tehdään yhteistyössä eri kokoonpanoilla niin, että harjoituksissa on spotteri, base/pohja ja lentäjä. Omaa paria ei siis tarvitse olla, vaikka toki voit pyytää myös ystävää tai puolisoa mukaan!

Voit ilmoittautua aikuisten akrojoogaan täällä.

Varusteet

Harjoitteluasuksi sopivat parhaiten t-paita tai toppi ja shortsit tai trikoot. Tossuja ei tarvita. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin ja pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Akrobatiavoimistelu kilpaurheiluna

Akrobatiavoimistelu on erittäin näyttävä laji, jossa voimistelijan on osoitettava taitonsa niin huippu-urheilijana kuin esiintyjänä. Akro on sekä kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n että Suomen Voimisteluliiton virallinen kilpalaji. Kansainvälisesti taso on akrossa korkealla ja maailman huiput tulevat muun muassa Britanniasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista. Suomessa akro on nuori ja jatkuvasti kehittyvä laji, jossa pääsee nopeasti mukaan kilpailutoimintaan.

Akrossa kilpaillaan viidessä erilaisessa sarjassa: naisten pari, miesten pari, sekapari, naisten trio sekä miesten nelikko. Kisasuoritus koostuu musiikkiin esitettävästä ohjelmasta, joita on kolmenlaisia: nosto-ohjelma, heitto-ohjelma sekä yhdistetty ohjelma. Ohjelmissa suoritetaan yksin tai oman parin, trion tai nelikon kanssa mahdollisimman vaikeita liikkeitä teknisesti mahdollisimman hyvin. Liikkeet sidotaan musiikkiin sopivalla koreografialla upeaksi kokonaisuudeksi. Tuomarit arvostelevat ohjelman sen liikkeiden vaikeuden ja suorituspuhtauden sekä kokonaisuuden taiteellisuuden perusteella.

EsTT noudattaa Suomen Voimisteluliiton valmennus- ja kilpailujärjestelmää tarjoten mahdollisuuden kansalliselle ja kansainväliselle huipulle. Tavoitteellinen valmennus pyritään aloittamaan esi / alakouluiässä, ja eteneminen tapahtuu luokkajärjestelmän portaita pitkin.

Ryhmät - Kilparyhmät

 

Elite

Akrobatiavoimistelun korkeimman tason kilparyhmä, jossa kilpaillaan luokissa 3-5. Ryhmässä voimistelee 9 -20 -vuotiaita. Ryhmä harjoittelee 15h/vko Tuulimäessä ja Suomenojalla.

Titania

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, jossa kilpaillaan luokissa 2-3. Ryhmässä voimistelee 7-12-vuotiaita. Ryhmä harjoittelee 8h/vko Suomenojalla ja Tuulimäessä.

Jupiter

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, jossa kilpaillaan luokissa 2-3. Ryhmässä voimistelee 7-12-vuotiaita. Ryhmä harjoittelee 6h/vko Suomenojalla ja Tuulimäessä.

Eput

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, jossa kilpaillaan 1 luokassa. Ryhmässä voimistelee 6-10-vuotiaita. Ryhmä harjoittelee 5,5h/vko Suomenojalla ja Tuulimäessä.

Käy seuraamassa akron kilparyhmien ig-tiliä: @esttacro

 

Harjoitusmaksut

Harrasteryhmien kausimaksut ovat omalla sivullaan.

Vakuutus

Seuran kaikki  harrastajat  ovat vakuutettuja OP Vakuutuksen ryhmätapaturmavakuutuksella.

Kilparyhmien voimistelijoille tulee olla oma lisenssiurheilun kattava vakuutus siitä kaudesta lähtien, kun he aloittavat kilpailemisen.

Yhteydenotot

Yhteydenotot harrasteryhmiin liittyvissä asioissa:

Anna Holopainen
info@espoontelinetaiturit.fi

Yhteydenotot kilparyhmiin liittyvissä asioissa:
Nina Lappalainen
lappalainen.nina@gmail.com

Kausisuunnitelmat