fbpx

Korona-tiedotteet

Tiedote EsTT jäsenille 4.10.2021

EsTT koronaohjeistuksen muutokset 1.10.2021 alkaen

Seuran harjoittama liikuntatoiminta arvioidaan THL:n julkaiseman riskikartoituksen mukaan omaavan vähäisen tai kohtalaisen riskin infektion saamiseen ja leviämiseen. Seuraavat määräykset ja ohjeet astuvat voimaan 1.10.2021

1. Kokoontumisrajoitukset poistuvat. Siten salien käyttö suunnitellaan ja toteutetaan tulevaisuudessa ensisijaisesti urheilullisesta näkökulmasta. Syyskaudella 2021 ei ole suunniteltu muutoksia ryhmien nykyisiin harjoitusaikatauluihin.
2. Maskien käyttö:
– Urheilijat: Maskien käyttö oman harkintansa mukaisesti.
– Täyden rokotesuojan omaavat seuran ohjaajat ja valmentajat käyttävät maskia oman harkintansa mukaisesti
– Muut ohjaajat ja valmentajat käyttävät maskia, mikäli siihen ei ole terveydellisiä esteitä
– Vanhemmat käyttävät maskia oman harkintansa mukaisesti
3. Lapsia saattavat ja odottavat vanhemmat
– Edelleen suositellaan, että vanhemmat oleilevat liikuntatilojen käytävillä ja odotustiloissa mahdollisimman vähän
4. Kilpailujen ja tapahtumien katsojien ja lähikontaktissa olevien toimitsijoiden suositellaan käyttävän maskeja (THL riskiarvio ’suuri’)
5. Ryhmien yhdistäminen. Lasten ja nuorten valmennustoiminnassa voidaan yhdistää ryhmiä tarpeen mukaan esim. kilpailujen, leirien tai korvausharjoitusten vuoksi.
6. Lähikontaktien välttäminen harjoituksissa: Harjoitteet suunnitellaan edelleen lähikontaktit minimoiden. Lähikontaktit ovat sallittuja urheilullisen kehityksen edistämiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi.

Jatkamme hyviä hygieniakäytänteitä ennen kaikkea käsipesun osalta. Siten edistämme terveysturvallisuutta myös tavallisen influenssan leviämisen kohdalla.

‍16.8.2021

TIEDOTE EsTT JÄSENILLE

EsTT ry toiminta jatkuu 16.8.2021 noudattaen keväällä 2021 annettuja terveysturvallisuusohjeita. Yhteenvetona:

– Harjoitukset suunnitellaan lähikontaktit minimoiden
– Harjoitusryhmät pidetään toisistaan erillään
– Ohjaajat ja valmentajat käyttävät maskia
– Vanhemmat ja muut saattajat voivat tuoda lapset salille mutta harjoitusten seuraaminen tai muu oleilu tiloissa ei ole sallittua.

– Alle kouluikäisten lasten vanhemmat voivat olla lasten tukena kahden ensimmäisen harjoituksen ajan, jos kokevat sen tarpeelliseksi. Vanhemmat seuraavat harjoituksia salin reunalta, maskeja tulee käyttää.
– Kilpavoimistelijat käyttävät erillisiä sisäänkäyntejä aina kun mahdollista (Vitikka NTV+MTV, Mankkaa Trampoliini)

Seura jatkaa harrastustoimintaa Aluehallintoviraston 12.8.2021 antamien määräysten ja Espoon 16.8. antamien täsmennysten puitteissa yllä kuvatuin periaattein myös 20.8. – 12.9..

Voimisteluharjoituksissa toimitaan ryhmissä minkä lisäksi ohjaajan ja valmentajan tulee tietyissä tilanteissa olla voimistelijan tukena ja turvana. Emme voi taata, etteikö lähikontaktia harrastustilanteessa syntyisi.

Pyydämme aikuisharrastajia ja alaikäisten huoltajia ilmoittamaan 19.8. mennessä, mikäli ette osallistu seuran harjoitustoimintaan 20.8.-12.9.2021 tämän tiedotteen ehtojen mukaisesti. Ilmoitukset osoitteeseen info@espoontelinetaiturit.fi. Nämä ennakkoon ilmoitetut poissaolot korvaamme kokonaistilanteesta riippuen joko vastaavalla määrällä sisäharjoituksia kuin on luvattu tai palautamme kausimaksun vastaavalta osin.

Kevätkausi saatiin vietyä läpi onnistuneesti, tehdään tästä hyvä syksy.

Dear EsTT member,
recreational season starts 16.8.2021 following the same guidelines that were used during spring season. Due to official regulations and clarifications we want to inform You about club’s decisions and guidelines concerning time period 20.8. – 12.9. EsTT will continue to offer daily training to all members. We can not guarantee that safety distances could be maintained throughout the whole training session. In case You wish to retreat from training for above mentioned period please inform us about Your decision latest by 19.8. We will either organize replacement training or refund for that period.

EsTT guidelines:
– Safety distance between individuals is to be maintained when possible
– Safety distance between groups are to be maintained continuously
– Coaches use face mask
– Parents may enter the premises but may not stay inside
– Parents of children under school age may be present during first two training sessions if needed. Mask is to be used.
– Competition gymnasts use separate entrance when possible (Vitikka, Mankkaa)

Our spring season was enjoyable and let’s make this fall even a nicer one!

Espoo 16.8.2021

Antti Vuorikoski Olli-Pekka Lintula
puheenjohtaja toiminnanjohtaja, seuran koronavastaava

EsTT r

Terveysturvallisuusohjeet

Vain terveenä saa liittyä harjoituksiin. Kaikki itsensä kipeäksi tuntevat tai valmen-
tajan/ohjaajan kipeäksi arvioivat siirretään odottamaan vanhempiaan ko. lapsen ja muiden kannalta turvalliseen paikkaan.

Yli 7v lapset tulevat sisälle ilman saattajaa. Alle kouluikäisten huoltaja voi saattaa
lapsen tunnille ja hakea hänet.

Toiminnassa pyritään välttämään lähikontakteja ja ylläpidetään ryhmien välistä 5 metriä etäisyyttä.

Maskien käyttö:

 • Yli 12v urheilijat käyttävät maskeja tullessaan liikuntatiloihin ja niistä poistuessaan.
 • Yli 12v ikäiset saattajat käyttävät maskia sisätiloissa
 • Yli 12v ohjaajat ja valmentajat käyttävät maskia aina kun se on mahdollista myös
  harrastustoiminnan aikana.
 • Maskia ei tule käyttää, mikäli käyttö vaarantaa urheilijan tai valmentajan/ohjaajan
  terveyden.

WHO:n ohjeistuksen mukaan maskia ei tule käyttää harjoitellessa tai muissa tilanteissa, joissa se voi kostua.

EsTT ry koronavastaava:
Toiminnanjohtaja Olli-Pekka Lintula, toiminnanjohtaja@espoontelinetaiturit.fi,
0102012306

Tartunta- ja karanteeniohjeet:
Tartuntatoimissa käytetään THL:n ohjeita. Ensisijainen kontakti on Espoon tartunta-tautiyksikkö

Koronavirukseen liittyvä neuvonta- ja ajanvaraus p. 09 816 34600 arkisin klo 7–18 ja la-su klo 9-15.

2007 syntyneiden ja vanhempien tauko jatkuu 28.4. saakka

TIEDOTE 1.4.2021 (Lähetetty sähköpostilla 1.4.2021)

Espoon Telinetaiturit ry Hyvä EsTT:n jäsen ja huoltaja,

Koronapandemian kukistaminen vaatii vielä kärsivällisyyttä koko yhteiskunnalta ja sitä vaaditaan myös voimisteluseuramme jäseniltä, ohjaajilta ja valmentajilta.

Etelä-Suomen AVIn ja muiden toimivaltaisten tahojen määräysten johdosta yli 13v harjoittelu (2007 ja aiemmin syntyneet) sisäliikuntatiloissa ei ole sallittua Olympiakomitean ja Voimisteluliiton kriteeristön perusteella nimettyjä huippu-urheilijoita lukuun ottamatta. Päätös koskee aikaväliä 1.-14.4.2021.

Alle 12v (2008 ja myöhemmin syntyneet) voivat AVIn päätöksen mukaisesti jatkaa ohjattua sisäliikuntaa.

EsTT ry hallitus on kokouksessaan 31.3.2021 päättänyt seuraavaa:

1. Alle 12v harrastevoimistelijoiden ja kilpavoimistelijoiden harjoitustoiminta jatkuu ennallaan.

2. Yli 13v harrastetoiminnan kohdalla tauko sisäharjoittelusta jatkuu.

a) Palautamme puolen kauden maksut mahdollisimman pian. Palautuksia varten pyydämme jäseniä lähettämään toimistoomme (toimisto@espoontelinetaiturit.fi) seuraavat tiedot: Lapsen nimi, tilinumero maksun palautusta varten ja tilinomistajan nimi.

b) Puolikkaan sisäkauden harjoitukset (8 harjoituskertaa) pyrimme järjestämään 30.6. mennessä. Lisäksi pyrimme toteuttamaan samalla aikataululla joulukuulta 2020 rästiin jääneet harjoitukset sekä mahdolliset ryhmäkohtaiset rästit. Jos harjoittelun avaaminen ei onnistuisi touko-kesäkuussa, palautamme maksut niiden harjoitusten osalta, joita emme ole voineet tarjota.

Kannamme huolta nuorten liikunnan vähenemisestä koronapandemian aikana ja niinpä yli 13-vuotiaille tullaan tarjoamaan mahdollisuus etäharjoitteluun tiistaista 6.4.2021 alkaen. Myös ulkoharjoituksia pyritään järjestämään sään ja määräysten salliessa. Tiedotamme aikatauluista seuran verkkosivuilla ja sähköisellä jäsentiedotteella pääsiäisen jälkeen. Etä- ja ulkoharjoitukset ovat osallistujille maksuttomia, ts niiden ei katsota korvaavan varsinaisia sisäharjoituksia.

3. Yli 13v kilpavoimistelijoiden kohdalla, joiden pääsy sisäharjoituksiin on estynyt julkishallinnon määräysten vuoksi, harjoitustoiminta jää tauolle 1.-14.4.2021. Kausimaksuissa hyvitetään täysimääräisesti väliin jäävät sisäharjoitukset seuraavasti:

a) Huhtikuussa erääntyvät kausimaksut jäädytetään.

b) Kausimaksujen suuruus, mahdollinen poisto ja uudet eräpäivät informoidaan kun sisäharjoittelun jatkuminen on tiedossa.

Kilpavoimistelijoiden etäharjoitukset toteutetaan erikseen lähetettävän aikataulun mukaisesti. Myös ulkoharjoituksia pyritään järjestämään sään ja määräysten salliessa. Etä- ja ulkoharjoitukset ovat osallistujille maksuttomia, ts niiden ei katsota korvaavan varsinaisia sisäharjoituksia.

4. Huippu-urheilun piiriin kuuluville voimistelijoille annetaan mahdollisuus jatkaa sisäharjoittelua. Näihin urheilijoihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti viimeistään 1.4.2021. Mahdollisista harjoitusaikojen muutoksista tiedotetaan ryhmäkohtaisesti.

Espoon Telinetaiturit ry painottaa, että saleilla jatketaan käytössä olleiden terveysturvallisuuskäytänteiden noudattamista, tärkeimpien ollessa: – valmentajien ja huoltajien maskin käyttö – urheilijoiden maskin käyttö harjoituksiin saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa, sekä mahdollisuuksien mukaan harjoitusten aikana – ryhmien välisten etäisyyksien pitäminen – harjoitusten suunnittelu ja toteutus tosiasiallisten turvavälien mahdollistamiseksi ja lähikontaktien välttämiseksi – huoltajien läsnäolo toimipisteissä on sallittua vain alle kouluikäisten lasten tuomiseksi ja noutamiseksi harjoituksista – lasten, nuorten ja henkilökunnan hyvän käsihygienian mahdollistaminen ja sitä tukevien toimintamallien vahvistaminen – tehostettu siisteys ja puhtaanapito seuran toimipisteissä 

Toivotaan, että pandemia hellittää ja nuorten hyvinvointia voidaan tukea voimisteluharjoittelun jatkumisella tämän sulkujakson jälkeen.

Antti Vuorikoski Olli-Pekka Lintula puheenjohtaja toiminnanjohtaja Seuran koronavastava EsTT ry EsTT ry

 

Aikuisten ulkotreenit 1.2. alkaen

Hei,

kaikki EsTT:n aikuisten harrastusryhmäläiset. Harrastustauon aikana pidämme zoom- ja ulkotreenejä. Varsinaiset korvauskerrat, koronan takia peruttujen tuntien tilalle, järjestetään vielä erikseen.

Zoom linkki Aikuiset:
https://us02web.zoom.us/j/5942839321?pwd=dWVVYUFBQnRqYTFnZENhM2NJTE9DQT09

Ilmoittautuminen vain ulkotreeneihin WhatsAppin kautta, viikkokohtaisesti. Ilmoita osallistujan nimi ja ulkoryhmä. Ulkotreenien osallistujamäärät ovat 10 osallistujaa. Pyrimme kasvattamaan ryhmäkokoa kysynnän kasvaessa.

Zoom Kehonhuolto torstaisin 19:30–20:00 ja ulkotreenit torstaisin 20:15–21:00 Kilon päiväkoti Aspelinintie 3 D, Espoo. Ilmoittautumiset ulkotreeneihin, Amanda Nieminen,
puh. 0503499566

Päivitys tuntien alkamiajankohdasta

Kausi alkaa 1.2. tai kenties jo aiemmin.

Koronakoordinaatioryhmä arvioi tilannetta ja näillä näkymin emme vielä voi palata harjoituksiin 18.1. Koronakoordinaatioryhmä aikoo tarkastella uudestaan lasten ja nuorten sisäharrastusten sallimista seuraavassa kokouksessaan.

Harrastevoimistelun harjoitukset jatkuvat etäharjoituksilla. Aikataulut ja linkit on julkaistu perjantaina 8.1. Löydät ne tältä sivulta. Etäharjoitusten ei katsota korvaavan saliharjoituksia vaan estyneet saliharjoitukset korvataan täysimääräisesti aiemmin julkistamamme periaatteen mukaisesti. Ensisijaisesti järjestämme korvauskerrat ja jos se ei onnistu, niin palautamme maksut vastaavalta osin.

Etä- ja ulkotreenit 11.1.2021 alkaen

Hei! Tämä viesti on EsTT ry:n kaikille harrastusryhmille.

Harrastustauon aikana pidämme zoom ja ulkotreenejä. Varsinaiset korvauskerrat koronan takia peruttujen tuntien tilalle järjestetään vielä erikseen.

 • Perhevoimistelu voivat osallistua voimistelukoulun 3-5v ryhmiin Zoom- ja ulkotreeneihin. Ei suositella sylilapsille osallistumista.
 • Ninjagym ryhmäläiset voivat osallistua voimistelukoulun 5-7v zoom ja ulkotreeneihin.
 • Voimistelukoulun 7-9v voimistelijat voivat osallistua tyttöjen tai poikien zoom ja ulkotreeneihin.
 • Tyttöjen treeneihin (Zoom- ja ulkotreenit) ovat yhdistetty harrastelajit NTV (tyttöjen telinevoimistelu), Akrobatiavoimistelu, Teamgym ja trampoliinivoimistelu.
 • Poikien treeneihin (Zoom- ja ulkotreenit) ovat yhdistetty harrastelajit MTV (poikien telinevoimistelu), parkour, freegym ja trikkaus.

Zoom-linkki tytöt, salasana on 123:

https://zoom.us/j/7330222789?pwd=Tng3U2FRcTVWNXB1eVVNNU5NVEM0QT09

Zoom-linkki Voimistelukoulu ja aikuiset:

https://us02web.zoom.us/j/5942839321?pwd=dWVVYUFBQnRqYTFnZENhM2NJTE9DQT09

Zoom-linkki pojat ja parkour:

https://us02web.zoom.us/j/5704529147?pwd=NnZyY1liYk1ySVpyUlNRZTVtMXBsZz09

Ilmoittautuminen ulkotreeneihin vain whatsapin kautta omiin lajeihin. Ilmoita osallistujan nimi ja ulkoryhmä.  Ulkotreenien osallistujamäärät on 10 osallistujaa. Pyrimme kasvattamaan ryhmän kokoa kysynnän kasvaessa. Ulkotreeneihin saa ilmoittautua vain samalla kuluvalla viikolla. Ei viikkoa etukäteen.

Amanda Nieminen, Voimistelukoulu ja aikuiset puh. 0503499566

Ari-Pekka Taivassalo (Ape), pojat ja parkour puh. 0504348482

Lottamari Heino, tytöt puh. 0400864363

Zoom treenit maanantaina ja tiistaina. Ulkonatreenit livenä keskiviikkona ja torstaina. Ulkotreenien osoitteet ovat lukujärjestyksessä. Voit osallistua mihin tahansa ulkotreeniin, kunhan olet ilmoittautunut tunnille, ilmoittautumiset ovat sitovia.

Alla Zoom- ja ulkotreenien lukujärjestys kuvana.

Ystävällisin Terveisin,
Espoon Telinetaiturit ry

Harjoitukset eivät ala 11.1.

Tiedote jäsenille. Lähetetty sähköpostilla 5.1.2021

Hyvä EsTT jäsen ja huoltaja,

Kausi ei ala 11.1.2021

PK-seudun koronakoordinaatioryhmä päätti tänään 5.1.2021, että sisäliikunta ei ole suositeltavaa 11-31.1.2021 Vuonna 2020 määrätty sulku ulottui alun perin 10.1.2021 saakka. Tämän päiväisen tiedon perusteella EsTT:n harrastevoimistelun kevätkausi ei pääse alkamaan aiotusti 11.1.2021. Samaten kilpavalmennus seuran saleissa ei ole toistaiseksi mahdollista maajoukkueryhmien harjoitustoimintaa lukuun ottamatta.

Kausi alkaa 1.2. tai kenties jo aiemmin

Em. koronakoordinaatioryhmä ei sulkenut pois lasten ja nuorten sisäharrastusten sallimista vielä tammikuun aikana. Meillä on siis toivoa, että harjoituksiin voitaisiin palata 18.1. tai muulloin tammikuussa. Koronakoordinaatioryhmä aikoo tarkastella lasten ja nuorten sisäharrastusten sallimista ensi viikon kokouksessaan.

Etäharjoitukset ja maksut

Harrastevoimistelun harjoitukset jatkuvat etäharjoituksilla 11.1. alkaen. Aikataulut ja linkit julkaistaan perjantaina 8.1. Etäharjoitusten ei katsota korvaavan saliharjoituksia vaan estyneet saliharjoitukset korvataan täysimääräisesti aiemmin julkistamamme periaatteen mukaisesti. Ensisijaisesti järjestämme korvauskerrat ja jos se ei onnistu niin palautamme maksut vastaavalta osin.

Kilpavalmennus jatkuu etä-/ulkovalmennuksilla, joiden aikataulut tiedotetaan ryhmäkohtaisesti. Kilparyhmien kevätkauden kausimaksut sopeutetaan ottaen huomioon toistaiseksi jatkuvan sulun. Kevätkauden kausimaksut laskutetaan, kun sisäharjoittelun aloitusajankohta on tiedossa.

Hyviä hiihtokelejä – toivottavasti nähdään salilla pian!

Terveisin,

EsTT toimisto

Saliharjoittelu on keskeytetty 30.11. - 20.12.2020

Tiedote EsTT jäsenille 30.11.2020

 Hyvä EsTT jäsen ja huoltaja,

saliharjoittelu on tauolla 30.11.- 20.12.2020 julkishallinnon ohjeistuksen mukaisesti maajoukkuetoimintaa lukuun ottamatta.

Etätreenit harrastevoimistelijoille

Harrastevoimistelijoiden etätreenit alkavat tänään maanantaina 30.11. klo 17.00. Aikatauluista ja muista ohjeista tiedotettiin tarkemmin sunnuntaina 29.11. sähköpostitse ja seuran nettisivuilla https://www.espoontelinetaiturit.fi/2020/03/26/etatreenit/

Korvauskerrat harrasteryhmille

Seura järjestää peruuntuneiden harjoitusten korvauskerrat toimintavuoden 2020-2021 aikana (18.6. 2021 mennessä). Korvauskerrat pyritään järjestämään samana päivänä ja samaan aikaan kuin alkuperäinen harjoitus olisi ollut. Aina se ei ole mahdollista ja tässä tapauksessa järjestämme korvauskerran arvioimanamme harrastamiselle sopivana aikana. Syyskauden 2020 korvauskertoja ei valitettavasti ehditä järjestämään enää tänä vuonna. Syyskauden korvauskerroille kutsutaan myös ne jäsenet, jotka eivät ole jatkamassa samassa ryhmässä kevätkaudella 2021. Korvauskertojen aikataulut viestitään ryhmäkohtaisilla sähköposteilla.

Maksun palautus harrastevoimistelijoille

Mikäli korvauskertoja ei ole saatu järjestymään luvattuna aikana esimerkiksi pitkittyneen sulun vuoksi, palautamme kausimaksun vastaavalta osin. Pääasiallisesti pyrimme kuitenkin järjestämään korvaavat harjoitukset peruutusten tilalle. Maksun palautus suoritetaan ensisijaisesti alennuksena seuraavasta kausimaksusta. Mahdollinen rahapalautus suoritetaan tilisiirtona niille jäsenille, jotka eivät jatka seurassa syyskaudelle 2021.

Korvauskerrat kilparyhmille

Harjoitukset jatkuvat etänä ja ulkona. Seura katsoo, että nämä harjoitukset kattavat 60 % harjoitusten viikkotuntimäärästä. Loput 40 % järjestetään korvauskertoina. Seura tulee järjestämään peruuntuneiden harjoitusten korvauskerrat kilparyhmille 30.6.2021 mennessä. Korvauskerrat järjestetään ylimääräisinä harjoituksina, tehotreenipäivinä, minileireinä tai muutoin ryhmän kanssa yhdessä sovitusti.

Maksun palautus kilpavoimistelijoille 

Mikäli korvauskertoja ei ole saatu järjestymään luvattuna aikana esimerkiksi pitkittyneen sulun vuoksi, palautamme kausimaksun vastaavalta osin. Maksuperusteena on kausisuunnitelman ja toteutuneiden harjoitustuntien erotus noudattaen seuran käyttämää kilpavoimistelun hinnoittelumallia (maksu perustuu harjoitusten viikkotuntimäärään). Maksutaulukko on sivulla: https://www.espoontelinetaiturit.fi/kilpavalmennus/. Maksun palautus suoritetaan ensisijaisesti alennuksena seuraavasta kausimaksusta.

Mikäli yllä olevista asioista herää kysyttävää, voit olla yhteydessä info@espoontelinetaiturit.fi.

Tsempataan yhdessä ja pyritään saamaan harjoituksia pidettyä etänä tai muilla keinoin rajoitusten puitteissa. Ja muistetaan pitää itsestämme ja toisistamme huolta etenkin näinä poikkeuksellisina aikoina.

Tiedote 1.11.2020

EsTT ry noudattaa Espoon kaupungin suosituksia koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Seuran ohjeistus on yhteneväinen kaupungin ja seuran omissa tiloissa.

Espoo on ilmoittanut ohjeissaan, että:
’Kaupungit edellyttävät maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.
Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.’

Kaikissa EsTT ry käyttämissä liikuntatiloissa noudatetaan Espoon kaupungin määräyksiä alla kuvatuilla täsmennyksillä 2.11. alkaen.

Maskien käytön ohjeet ja määräykset sallivat liikkumavaraa ja harkintaa. Toivomme kaikkien suhtautuvan kunnioittavasti, rauhallisesti ja ymmärtäväisesti yhteisömme jäsenten ratkaisuihin.

1. Yli 15v urheilijat käyttävät maskeja tullessaan liikuntatiloihin ja niistä poistuessaan. Salikohtaisesti noudatetaan seuraavia tarkennuksia:
– Tuulimäessä toimitaan Espoon kaupungin ohjeistusten mukaisesti siirryttäessä ulkoa liikuntatiloihin ja pukuhuoneisiin
– Vitikassa maskia käytetään 4B ulko-ovelta yläsali permannon reunalle. 4E ja 4F kulkuja käytettäessä ei maskia tarvita (siirtyminen on suoraan ulkoa saliin)
– Suomenojalla maskia käytetään silloin, kun harjoitusten siirtymisissä (harjoitusten alku- tai loppuhetkellä) on läsnä muita
kuin oman valmennusryhmän jäseniä (koskee kilpavalmennusten aloittamista ennen harrasteryhmien saapumista ja niiden päättymisen jälkeen).
– Mankkaalla ei urheilijoiden tarvitse käyttää maskia liikuntatilaan siirryttäessä (liikuntatila alkaa aivan oven vierestä)

2. Yli 15v ikäiset saattajat käyttävät maskia sisätiloissa

3. Yli 15v ohjaajat ja valmentajat käyttävät maskia aina kun se on mahdollista myös harrastustoiminnan aikana.
Maskia ei tule käyttää, mikäli käyttö vaarantaa urheilijan tai valmentajan/ohjaajan terveyden.

WHO:n ohjeistuksen mukaan maskia ei tule käyttää harjoitellessa tai muissa tilanteissa, joissa se voi kostua.
https://www.facebook.com/WHO/photos/can-people-wear-masks-while-exercising-during-covid-19people-should-not-wear-mas/3245900815455279/

Seura kustantaa ohjaajille ja valmentajille näiden määräysten mukaisesti käytettävät kirurginmaskit.

Tiedote 19.10.2020

Aikuisten harrasteryhmät jatkuvat muutetuin käytäntein. Suosittelemme maskien käyttöä saliin siirryttäessä ja poistuttaessa. Harjoitusten aikana ei maskia tarvitse pitää. Harjoittelun aikana ei avusteta, koskee sekä valmentajaa että muita voimistelijoita.

Lasten harrastustoiminnan osalta päivitämme ohjeistusta julkishallinnon julkaistua uudet ohjeensa.

Koronasulun vuoksi peruttujen harjoitusten korvauskerrat jatkuvat koko kesäkuun ajan. Korvauskerotihin tulee ilmoittautua. Jokaiselle jäsenelle on lähetetty sähköposti, jossa on lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet. Jos ette ole saaneet sähköpostia niin kannattaa tarkistaa roskapostikansio. Jos vieläkään ei näy niin lähettäkää tiedustelu: info@espoontelinetaiturit.fi. Liitäkää viestiin lapsen nimi.

Syyskauden ilmoittautumiset ovat käynnissä ja luvattu alennus on koodattu tullen automaattisesti huomioiduksi laskussa.

Tiedote 30.4.2020
 
JOKO PÄÄSTÄÄN SALIIN?
 
Valtioneuvosto on luvannut antaa uusia määräyksiä 3.5. Seura noudattaa niitä ja mahdollisia liikunnan kattojärjestöjen linjauksia. Aloitamme kaikkien lasten ja aikuisten harjoitukset heti kun se on sallittua. Harrasteryhmien toiminta jatkuu myös kesällä, jos saamme siihen luvan, jotta voimme tarjota korvauskertoja mahdollisimman paljon. Toteutus riippuu tietysti mahdollisista ryhmäkokoa rajoittavista määräyksistä ja muista ohjeista.
 
SYYSKAUDELLE ilmoittautuminen aukeaa 8.5. nykyisille jäsenille ja 15.5. uusille jäsenille. Kellonajat ilmoitamme tarkemmin ensi viikolla. Olemme viivästyttäneet aloitushetkeä muutamilla päivillä, jotta voimme huomioida 3.5. annettavat julkishallinnon määräykset. Luvattu alennus on koodattu ilmoittautumisjärjestelmään ja näkyy laskussa automaattisesti.
 
KESÄLEIRIT toteutetaan, jos ne sallitaan. Otamme koko ajan ilmoittautumisia vastaan. Ilmoittautumisen voi perua 14.5. saakka ilman kuluja.
 
Terveyttä kunnioittaen ja liikkumisesta iloiten.

Tiedote 2.4.2020

Hyvät EsTT:n jäsenet,

Espoon Telinetaitureiden toimipisteet ovat toistaiseksi suljettuina koko suomalaista yhteiskuntaa haastavan koronavirusepidemian johdosta. Teemme kovasti töitä, jotta seuran toimintaedellytykset säilyvät kriisin ylitse. Olemme aloittaneet etävalmennuksen  ja työstämme erilaisia seuratoimintaa ylläpitäviä toimia. Tilanne on vakava ja tarvitsemme nyt koko yhteisön tukea espoolaisen telinevoimistelun jatkumiseksi. 

Taloudelliset sopeutustoimet EsTT:ssä

Vaikka seuran harjoitus-, kilpailu- ja muuta tapahtumatoimintaa ei voida järjestää normaalisti, EsTT on velvollinen vastaamaan toimintaan liittyvistä kiinteistä kuluista. Käymme parhaillaan neuvotteluja niiden yksityisten tahojen kanssa, joilta seura vuokraa harjoitustiloja. Espoon kaupunki on osaltaan ilmoittanut, että jo varatut kaupungin vuorot eivät aiheuta seuroille taloudellisia lisäpaineita. Talousarviomme on tähdännyt nollatulokseen, kuten yhdistysten arvomaailmaan kuuluukin. Tekemissämme arvioissa oletamme kausimaksujen tulevan pääsääntöisesti maksetuksi. Arviomme mukaan tulevina kuukausina peruuntuvista tapahtumista (mm. kilpailut, leirit) johtuen menetämme tuottoja vähintään 100 000 €. Mikäli epidemian aiheuttamat rajoitukset jatkuvat kesälle ja sen ylikin, niin menetyksemme ovat noin 200 000€. Varaudumme toimissamme tämän kokoluokan tappioihin turvataksemme toiminnan jatkumisen syyskaudella 2020.

Kuluja joudutaan vähentämään ja tämä tarkoittaa väistämättä palkkakuluissa säästämistä. Meillä on vakituisissa ohjaus- ja valmennustehtävissä noin 100 henkilöä, joista elantonsa saa 20 työntekijää. Heidät on lomautettu joko kokonaan tai osittain varmuudella osallemme tulleiden tappioiden kattamiseksi. Osa valmentajista on koko ajan ohjaamassa jäsenistöllemme toteutettavaa etävalmennusta sekä tekemässä valmisteluita tulevaa toimintaa varten. Haluamme pystyä nostamaan toiminnan pystyyn nopeasti, kun siihen tulee lupa ja suositus julkishallinnolta.

Kausimaksuja sovitetaan 

Toimimme liiton ja Olympiakomitean linjausten mukaisesti kuitenkin siten, että teemme sovituksia. Sovituksissa tähdätään yhdenvertaisuuteen ja tasapuolisuuteen.

Harrasteryhmien osallistujat saavat 20% huojennuksen kevään 2020 maksusta. Huojennus suoritetaan antamalla alennus syksyn 2020 ilmoittautumisen yhteydesä. Kevään kausimaksujen vastineeksi järjestämme parhaillaan vaihtoehtoista toimintaa ja korvauskertoja pidämme niin paljon kuin saamme kevään ja kesän aikana. 

Kilparyhmien maksuhuojennus on 20% laskuperusteena olevasta kevään 2020 viikkotuntimäärästä (esim. jos ryhmä harjoittelee 10h/vko niin huojennettu kausimaksu vastaa 8h/vko harjoittelua). Kevään laskujen osalta odotamme maksujen tulevan maksetuksi. Huojennus annetaan syksyn 2020 kausimaksuista. Saliharjoittelu alkaa heti, kun se on mahdollista ja touko-kesäkuun aikana  järjestetään mahdollisimman paljon korvaavaa toimintaa.

Voimistelu jatkuu etätoimintana

Toistaiseksi olemme käynnistäneet etätoimintaa harjoitteluohjeilla ja -videoilla. Kilparyhmien etävalmennus on jo lähtenyt käyntiin ja harrastevoimistelijoille räätälöityjä harjoitustunteja sekä treenivideoita on julkaistu. Tuotamme myös jatkossa sekä aikataulutettuja tunteja että vinkkivideoita eri ikäryhmille. Digitaalisia harjoitusmateriaaleja tullaan jakamaan EsTT:n some-kanavissa. Uskomme mukautetun toiminnan ylläpitävän iloa ja motivoitumista hyvän harrastuksen jatkumiseen.

Valmistaudumme myös järjestämään kesäleirejä pitkin kesää alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Jo maksetut leirimaksut palautetaan, mikäli epidemiatilanne muuttaa suunnitelmia. Päätös vko 23-25 leirien järjestämisestä tehdään 14.5. mennessä ja informoidaan seuran nettisivuilla. Ilmoittautuneet henkilöt voivat perua ilmoittautumisen ilman seuraamuksia 14.5. saakka. Uudet leiri-ilmoittautumiset ovat tervetulleita ja maksujen eräpäivät siirtyvät tietysti lähemmäs itse leiriviikkoa. Syyskauden ilmoittautumiset harrasteryhmiin aukeavat toukokuun alussa 4.5. vanhoille jäsenille. Harrastetoiminnan syyskausi alkaa nykytiedolla 17.8.2020.

Tilanne on haastava sekä Espoon Telinetaitureiden organisaatiolle että koko jäsenistöllemme. Yhteinen toiveemme on varmasti se, että varsinainen harjoittelu pääsisi jatkumaan vielä kevätkauden aikana. Meillä kaikilla on ikävä telineille, trampoliineille ja omien joukkueiden ja ryhmien pariin! Pidetään toisiimme yhteyttä digitaalisesti ja otetaan etäharjoitteluun totuttelu positiivisena haasteena. EsTT seuraa tilanteen kehittymistä päivä ja viikko kerrallaan, ja tiedotamme teitä säännöllisesti tilanteen edistymisestä.

Voimisteluterveisin,

Antti Vuorikoski Olli-Pekka Lintula
Puheenjohtaja Toiminnanjohtaja
EsTT ry EsTT ry

Jakelu: Jäsenet Hoika jäsenrekisterin mukaisesti, ohjaajat ja valmentajat

____________________

(Tiedote 18.3.2020)

Hei EsTT:n kilpavoimistelijat ja urheilijoiden vanhemmat.

Suomen hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus linjasi 16. maaliskuuta lisätoimenpiteistä, joiden tarkoituksena on hidastaa koronavirustartuntojen leviämistä sekä
suojella riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Tämän lisäksi myös voimisteluliitolta tuli omat suositukset voimistelutoiminnalle, jotka perustuvat Suomen hallituksen tekemiin päätöksiin.

Edellämainitut toimenpiteet vaikuttavat täten myös EsTT:n toimintaan. Haluamme seurana kantaa osaltamme vastuun epidemian hidastamisesta yhdessä teidän kanssa. Tästä johtuen seuran hallitus on 17.3.2020 kokouksessaan päättänyt seuraavasti:

1) Akron, TeamGymin ja Trampoliinivoimistelun osalta kilpavalmennus seuran toimipisteissä on tauolla 13.4. asti.

2) NTV:n ja MTV:n kilpavalmennus on tauolla seuran toimipisteissä 29.3.2020 asti, poislukien Voimisteluliiton miesten A-maajoukkueen Team Tokio urheilijoiden harjoittelu. Näille urheilijoille haluamme tarjota harjoittelumahdollisuuden olympialaisten aikataulun pysyessä toistaiseksi ennallaan.

Edessä oleva pitkä tauko lajiharjoittelusta on harmillista. Lajien koordinaattorit ja vastuuvalmentajat ovat jo aloittaneet etävalmennuksen osassa ryhmistä sekä ohjaamaan urheilijoidemme omatoimista harjoittelua toimipisteidemme ollessa suljettuina. Näin helpotetaan normaaliin harjoitteluun palaamista, kun sen aika tulee. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan korvaamaan nyt peruuntuneita harjoituksia myöhemmin keväällä/kesällä.

Koronavirustilanne voi muuttua nopeasti, joten seuran hallitus seuraa kansallisen tilanteen kehittymistä päivittäin. Tiedotamme teitä mahdollisista muutoksista, jos esimerkiksi yleinen tilanne mahdollistaa laajemman kilpavalmennuksen seuran toimitiloissa nyt tehtyä päätöstä aikaisemmin.

Toivotaan, että tilanne normalisoituu mahdollisimman pian.

EsTT hallituksen puolesta,
Antti Vuorikoski

Puheenjohtaja

Korona-ajan etätreenit

Etätreenit ja ideoita kotiharjoitteluun

Alkaako treenitauko riittämään? Täytyisikö päästä taas temppuilemaan, tekemään voimaa ja venyttelemään? Tässä teille ensimmäiset EsTT-jumpat kotioloihin treeni-ikävää helpottamaan!

Haastevideot 

Uusia haastevideoita voit bongata päivittäin EsTT:n instagramtilin tarinasta ja kaikki julkaistut videot löytyvät kohokohdista. Löytyykö kenties omankin ryhmän ohjaaja joltain videolta..?

Ota haaste vastaan ja tagaa #estthaaste omaan videoosi! Lisäämällä videoosi myös @espoontelinetaiturit voimme jakaa suorituksesi EsTT:n tarinassa ja voit myös itse haastaa muita tekemään sinun liikkeesi.

Instagram: espoontelinetaiturit

Videotreenit 

Salitreenin tuntumaa yksin tai yhdessä perheen kanssa! Ensimmäiset videotreenit on nyt julkaistu ja löytyvät nettisivuilta osoitteesta www.espoontelinetaiturit.fi/videotreenit. Ensimmäinen ja toinen videotreeni on suunnattu kaikille yli 10-vuotiaille voimistelijoille ja treeniä vetämässä ovat harrasteohjaajat ja TeamGymin edustusjoukkueessakin voimistelevat Anna-Mari ja Netta. Liitythän mukaan!

Live-videot

6.4. alkavalla viikolla päästään tekemään kotitreenejä telinevoimisteluohjaajien Inkan ja Annan vetäminä live-treenien muodossa! 

Live-treenit jatkuvat toistaiseksi joka viikko ja treenejä on kaksi viikossa, tiistaisin taso 1 ja torstaisin taso 2. Valitse sinulle sopivin tai osallistu vaikka molempiin! Treenit on suunniteltu sopiviksi kaikkien voimistelulajien harrastajille ja suunnattu tytöille. Treeniä varten tarvitset hieman tyhjää tilaa, seinän, korokkeen (sohva, penkki tai sänky) ja jumppamattoa tai muuta pehmustetta. 

Live-treenien aikataulu

Tiistaisin klo 17-17.40 taso 1 (alkaen 7.4.)

suositeltu telinevoimistelun pronssi- ja hopearyhmille, TeamGymin alkeet-, harraste- ja esivalmennusryhmille, akrobatiavoimistelun alkeet- ja alkeisjatkoryhmille sekä trampoliinivoimistelun tasoille 1-2

Torstaisin klo 17-17.40 taso 2 (alkaen 9.4.)

suositeltu telinevoimistelun kulta-, smaragdi- ja platinaryhmille, TeamGymin jatko-, taito- ja kilpaharrasteryhmille sekä trampoliinivoimistelun tasoille 3-4

Live-treenit järjestetään Zoomin kautta ja linkki jaetaan EsTT:n facebookissa ja instagramissa ennen treenin alkua. 

Ohjeet Zoomin käyttöön: 1. klikkaa linkkiä treeniin 2. klikkaa “join audio” saadaksesi äänet päälle 3. klikkaa itsesi mutelle, jotta ohjaajien äänet kuuluvat hyvin 4. voit laittaa oman kamerasi pois päältä jos haluat

Joillain laitteilla (ainakin applen) voi Zoomin kanssa olla ongelmia selaimen kautta, silloin kannattaa ladata Zoom-app ja kokeilla sen kautta!

Jaamme mahdollisesti live-treenejä myös myöhemmin katsottaviksi EsTT:n nettisivuille (www.espoontelinetaiturit.fi/videotreenit). 

Tulossa pian…

Myöhemmin julkaistaan myös nuoremmille suunnattuja perhevoimistelun videoita. Aikuisvoimistelijoille suunnattua materiaalia jaetaan myös nettisivuille mahdollisimman pian, ottakaa tekin sillä välin haastevideoiden haasteet vastaan, osallistukaa  videotreeneihin (varsinkin kuntopiiri ja venyttelyt ovat erittäin sopivia ikään ja taipuisuuteen katsomatta) ja näyttäkää somessa mallia nuorisolle!

Työstämme lisää harjoitusmateriaalia ja lisäämme videoita jatkuvasti, joten otathan meidän kanavat (instagram, youtube ja facebook) seurantaan.