fbpx

Naisten telinevoimistelu

Naisten telinevoimistelu on näyttävä ja haastava kilpailulaji, jossa urheilijan tavoitteena on tehdä vaativia ja monipuolisia liikesarjoja erilaisilla telineillä mahdollisimman puhtaasti. Kansainvälisesti naisten telinevoimistelu on hyvin arvostettua, ja se onkin kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n virallinen laji. Naisten telinevoimistelussa kisataan olympialaisissa asti.

Naisten telinevoimistelussa kisataan neljällä telineellä, jotka ovat hyppy, nojapuut, puomi ja permanto. Naisten telinevoimistelussa kilpailusarja arvostellaan sen vaikeuden sekä suorituspuhtauden mukaan.

Hyppy suoritetaan ponnistuslaudan ja hyppytelineen avulla. Tuomarit arvostelevat hypyn dynaamisuutta, hypyn lentovaiheen korkeutta ja pituutta sekä käännösten, vartalonasentojen ja volttien oikea-aikaisuutta sekä tarkkuutta hypyn eri vaiheissa. Nojapuilla tarkoitus on tehdä mahdollisimman monipuolinen ja omaperäinen sarja, jossa on erilaisia otteen- ja aisanvaihtoja, korkeita lentäviä liikkeitä, käännöksiä, voltteja, heilahtavia liikkeitä sekä työskentelyä aisan ylä- ja alapuolella. Sarjan tulee jatkua tauotta, hyvällä rytmillä ja päättyä näyttävään alastuloon.
Puomilla tehdään erilaisia akrobaattisia ja voimistelullisia liikkeitä sekä niiden yhdistelmiä, kuten voltteja, tasapainoliikkeitä, hyppyjä sekä piruetteja. Voimistelijan on tarkoitus sitoa liikkeet yhtenäiseksi taiteelliseksi ja sujuvaksi sarjaksi. Omaperäiset sommitelmat ja notkeus katsotaan eduksi. Permantosarja tehdään musiikkiin ja se sisältää akrobaattisia volttisarjoja yhdistettynä tanssilliseen liikehdintään sekä voimistelullisiin hyppyihin ja piruetteihin. Notkeus, omaperäisyys, esteettisyys ja taiteellisuus katsotaan eduksi

EsTT:ssä pidämme tärkeänä, että kaikki tytöt saavat halutessaan kilpailla omien mahdollisuuksiensa ja kykyjensä mukaan. Kilparyhmien selkeänä tavoitteena on viedä voimistelijoita kohti kansallista kärkeä ja myös kansainvälistä tasoa. Kilparyhmissä voimistelevat tytöt kilpailevat säännöllisesti. Seuran omien kilpailujen lisäksi haasteita löytyy myös lukuisista kansallisista ja kansainvälisistä kilpailuista. Kilpatytöt on jaettu harjoitusryhmiin iän, tason ja harjoitteluinnon perusteella.

Vakuutus

Jokaisella kilpavoimistelijalla tulee kilpaillessa olla voimassa oleva lisenssi ja kilpailutoiminnan kattava vakuutus.Voimistelija on itse vastuussa omasta vakuutusturvastaan harjoituksissa, -matkoilla ja -kilpailuissa. Vakuutuksen voi hankkia Suomen Voimisteluliiton tarjoaman lisenssin yhteydessä. Voimistelija, joka ei vielä kilpaile, mutta harjoittelee kilparyhmässä, voi hankkia lisenssin yhteyteen saatavan vakuutuksen (11 EUR) tai varmistaa, että oma vakuutus kattaa kilpaharjoittelun. Linkki Voimisteluliiton sivulle. Lisenssin (ja haluttaessa siihen liitetyn vakuutuksen) maksu suoritetaan Sporttirekisterin kautta.

Yhteydenotot

Kilpatoiminnan koordinaattori, naisten telinevoimistelu:
Hanna Järvinen
kilpatytot(a)espoontelinetaiturit.fi

Vanhempain toimikunta:
Pirita Vuorisalo
pirita.vuorisalo(a)gmail.com

Outi Kivekäs (rahasto)
outi.kivekas(a)elisanet.fi

Edustusurheilijat