fbpx

Miesten telinevoimistelu

Miesten telinevoimistelu vaatii urheilijalta huipputason voimankäyttöä ja kehonhallintaa. Tarkoitus on tehdä mahdollisimman puhtaasti vaikeita ja monipuolisia liikesarjoja erilaisilla telineillä. Kilpailusarja arvostellaan sen vaikeuden sekä suorituspuhtauden mukaan. Laji on korkealle arvostettu ja sillä on vahvat perinteet. Miesten telinevoimistelu on kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n virallinen laji ja siinä kisataan olympiatasolla asti.

Miesten telinevoimistelussa kisataan kuudella telineellä, jotka ovat permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut ja rekki. Permantosarja tehdään ilman musiikkia, ja se sisältää volttisarjoja sekä akrobaattisia ja voimistelullisia liikkeitä, kuten käsinseisontaa ja notkeusliikkeitä. Hevosella suoritetaan liikesarja, jossa yhdistellään mylly- ja heilurityyppisiä vauhtiliikkeitä ilman pysähdyksiä. Renkailla suoritus koostuu heilahdus- ja voimaliikkeistä sekä staattisista liikkeistä. Hyppy suoritetaan ponnistuslaudan ja hyppytelineen avulla. Tuomarit arvostelevat hypyn dynaamisuutta, hypyn lentovaiheen korkeutta ja pituutta sekä käännösten, vartalonasentojen ja volttien oikea-aikaisuutta ja tarkkuutta hypyn eri vaiheissa. Nojapuilla tehtävä sarja sisältää heilahdus- ja lentoliikkeitä sekä staattisia liikkeitä, jotka suoritetaan noja- ja riipunta-asennoissa. Rekkisarja on yhdistelmä heilahdusliikkeitä, kuten jättiläisiä, lentoliikkeitä, pyörähdyksiä ja käännöksiä.

EsTT:ssä pidämme tärkeänä, että kaikki pojat saavat halutessaan kilpailla omien mahdollisuuksiensa mukaan. Seuran omien kilpailujen lisäksi haasteita löytyy myös lukuisista kansallisista ja kansainvälisistä kilpailuista. Kilparyhmien selkeänä tavoitteena on viedä voimistelijoita kohti kansallista kärkeä ja myös kansainvälistä tasoa. EsTT on lähes 30-vuotisen historiansa aikana menestynyt niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa. Seuran edustajat ovat olleet vuosi toisensa jälkeen Suomen huipulla sekä mukana voittamassa mitaleita Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa ja maailmancupin osakilpailuissa. Tehokas valmennus ja tunnollinen työskentely ovat menestyksemme avaimia.

Ryhmät 2022-23

Matin A-MJ edustusurheilijat
– Miesten A-mj edustusryhmä Emil Soravuo, Oskar Kirmes, Robert Kirmes, Joonas Kukkonen (kts Edustusurheilijat – Espoon Telinetaiturit )
– päivittäisharjoittelu viikolla Urheassa 16 – 30h/vko

Ryhmä 1 Dima, Pavel, Heimir
– Miesten ja nuorten edustusryhmä
– 14 voimistelijaa
– harjoittelee 12 – 30h/vko

Ryhmä 2 Heimir & Pavel
– 2-4 lk nuorten/poikien ryhmä (9-14v)
– 7 voimistelijaa
– harjoittelee 12,5h/vko

Ryhmä 3 Robert & Pavel
– 2-3 lk poikien ryhmä (8-10v)
– harjoittelee 12,5h/vko

Ryhmä 4 Pavel ja Dima
– 1-2 lk poikien ryhmä (8-8v)
– 9 voimistelijaa
– harjoittelee 7 h/vko

Ryhmä 5 Pavel & Heimir
– poikien esikilparyhmä (s. 2016-7)
– 10 voimistelijaa
– harjoittelee 3 h/

MTV : n pelisäännöt :
1. Harjoituksiin saavutaan ajoissa , oikeissa  varusteissa ( shortsit, paita yms.).
2. Kunnioitetaan ja otetaan huomioon toiset urheilijat  sekä valmentajat.
3. Mahdollistetaan turvallinen harjoitusympäristö.
4. Omien eväiden syönti ei tapahdu harjoitustiloissa.
5. Seurataan valmentajan antamia ohjeita.

Yhteydenotot

Miesten telinevoimistelun päävalmentaja:
Dmytro Gorbachov
+358 45 352 3579
dima(a)espoontelinetaiturit.fi

Vanhempain toimikunta (talkoot, varainkeruu):

Samuel Sipinen
Samuel.Sipinen bsci.com

Katri Kumpulainen
katri.j.kumpulainen(a)gmail.com

Emil Soravuo MM 2021 Pronssi Permanto