fbpx

Tyttöjen telinevoimistelu

Energinen, ennakkoluuloton, etevä ‒ tätä kaikkea ja enemmän on telinevoimistelija. Telinevoimistelu on vauhdikas ja näyttävä yksilölaji, jossa kehon kaikki ominaisuudet kehittyvät monipuolisesti. Lisäksi laji opettaa päämäärätietoisuutta ja kasvattaa luonnetta!

Tyttöjen telinevoimistelussa telineitä on neljä: hyppy, nojapuut, puomi ja permanto. Näiden varsinaisten telineiden lisäksi harjoittelussa käytetään muita välineitä, kuten puolapuita ja volttimonttua.

Ryhmät löytyvät ilmoittautumisesta nimellä NTV harraste.

Ryhmät

Voimistelukoulut

Ryhmä on suunnattu 3-5 -vuotiaille, 5-7 -vuotiaille ja 7-9 -vuotiaille, telinevoimistelun aloittaville lapsille. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelua, telinevoimistelua sekä tutustutaan lajiin ja telineisiin. Voimistelukoulun ryhmät ovat sekaryhmiä.

Tasoryhmät

Voimistelukoulun jälkeen siirrytään tasoryhmiin, joita seurastamme löytyy neljä. Tasoryhmät ovat tavoitteellisia ryhmiä, joissa pyritään saavuttamaan kauden tavoitteet ja oppimaan uutta. Lisäksi lyötyy vielä Platinaryhmä, jossa ylläpidetään kilpauralta saatuja taitoja. Sinne voi hakea taso 4 -ryhmän jälkeen tasotestien kautta. 

 NTV harraste TASO

Tyttöjen telinevoimistelun TASO 1 -ryhmä sopii voimistelijoille, joilla ei ole aiempaa voimistelutaustaa tai vuoden voimistelutausta voimistelukouluryhmästä. TASO 1 -ryhmään kuuluvat voimistelijat harjoittelevat voimistelun perusliikkeitä, kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsinseisontaa tuettuna, siltaa ja kieppiä. Voimistelun lisäksi harjoitukset sisältävät lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua sekä venyttelyä. Haastavuutta lisätään kauden edetessä ryhmän taitotason mukaan.

NTV harraste TASO 2

Tyttöjen telinevoimistelun TASO 2 -ryhmä sopii voimistelijoille, joilla on vähintään 1 vuoden voimistelutausta voimistelukouluryhmästä tai TASO 1 -ryhmästä. 

Taitovaatimukset:

 • kuperkeikat eteen ja taakse (ilman pään kääntämistä sivulle)
 • kärrynpyörä (suorin jaloin, vähintään toisella jalalla)
 • käsinseisonta tuettuna (selkä pysyy suorana)
 • kieppi

Tasolla 2 harjoiteltavia liikkeitä ovat mm. kärrynpyörät molemmilla jaloilla, käsinseisonta ilman tukea, käsinseisontakuperkeikka, takaperinkuperkeikka kuppiasentoon (tsumppi), tik-tak –silta, kärrynpyörä matalalla puomilla ja kiintopyörähdys. Voimistelun lisäksi harjoitukset sisältävät lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua sekä venyttelyä. Haastavuutta lisätään kauden edetessä ryhmän taitotason mukaan.

NTV harraste TASO 3

Tyttöjen telinevoimistelun TASO 3 -ryhmä sopii voimistelijoille, joilla on vähintään vuoden voimistelutausta TASO 2 -ryhmästä ja telinevoimistelu harjoittelua takana kaksi vuotta tai enemmän.

Taitovaatimukset:

 • Kärrynpyörä molemmilla jaloilla
 • Käsinseisonta ilman tukea (noin 5s ajan)
 • Siltakaato jompaan kumpaan suuntaan (hallittu, jatkuva liike)
 • Kiintopyörähdys

Tasolla 3 harjoiteltavia liikkeitä ovat mm. Käsilläkävely, fritti (=taaksepäin kuperkeikka käsinseisontaan), arabialainen, siltakaadot, kärrynpyörä puomilla, heilunnat remmeillä. Voimistelun lisäksi harjoitukset sisältävät lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua sekä venyttelyä. Haastavuutta lisätään kauden edetessä ryhmän taitotason mukaan.

NTV harraste TASO

Tyttöjen telinevoimistelun TASO 4-ryhmä soveltuu voimistelijoille, joilla on vähintään vuoden voimistelutausta TASO 3 ryhmästä ja telinevoimisteluharjoittelua takana noin kolme vuotta tai enemmän.

Taitovaatimukset:

 • 3 leuanvetoa myötäotteella
 • Siltakaadot molempiin suuntiin (hallittu, jatkuva liike)
 • Heilunnat remmeillä (vaakatasoon)

Tasolla 4 harjoiteltavia liikkeitä ovat mm. Kippi, puolijättiläinen, volttiyhdistelmät, kierrevoltit, käsinseisonta ja siltakaadot puomilla, urhonhyppy. Voimistelun lisäksi harjoitukset sisältävät lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua sekä venyttelyä. Haastavuutta lisätään kauden edetessä ryhmän taitotason mukaan.

Platina

Tyttöjen telinevoimistelun platinaryhmä on tarkoitettu pisimpään harjoitelleille tytöille, joilla on kokemusta taso 4 ryhmästä tai kilpavoimistelutaustaa.

Ryhmän tavoitteena on harjoitella uusia liikkeitä tavoitteellisesti ja ylläpitää jo opittuja taitoja, sekä halukkaat voivat osallistua seuran sisäisiin harrastekilpailuihin (Stara). Voimistelun lisäksi harjoitukset sisältävät lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua sekä venyttelyä. Platina-taso on seuran oma taso, jolla harrastus voi jatkua pitkäänkin aina uutta oppimista tavoitellen. 

Kilpaharraste

Kilpaharrasteryhmissä harjoitellaan tason mukaisia liikkeitä. Kauden päätteeksi voi osallistua seuran sisäiseen kisailuun. Lisenssiä ei tarvita, seuran vakuutus kattaa ryhmän toiminnan.

Varusteet

Telinevoimisteluasuksi tytöille sopivat t-paita ja shortsit tai jumppapuku, paljaat jalat. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin ja pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Harjoitusmaksut

Harrasteryhmien kausimaksut ovat omalla sivullaan.

Vakuutus

Seuran kaikki harrastajat ovat vakuutettuja Pohjolan ryhmätapaturmavakuutuksella

Yhteydenotot

Harrastetoiminnan koordinaattori, tyttöjen telinevoimistelu:

EsTT päivystys
info@espoontelinetaiturit.fi
0102012300

tytot(a)espoontelinetaiturit.fi
Kaikki yhteystiedot löytyvät täältä.