fbpx

Poikien telinevoimistelu

Ryhdikäs, voimakas ja notkea ‒ tätä kaikkea ja enemmän on telinevoimistelija. Telinevoimistelu on vauhdikas ja näyttävä yksilölaji, jossa kehon parhaat ominaisuudet kehittyvät monipuolisesti. Lisäksi laji opettaa päämäärätietoisuutta ja kasvattaa luonnetta.

Poikien telinevoimistelussa telineitä on kuusi: permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut ja rekki. Näiden varsinaisten telineiden lisäksi harjoittelussa käytetään muita välineitä, kuten trampoliinia ja volttimonttua.

Tunneilla verrytellään, kehitetään kehon ominaisuuksia, kuten lihaskuntoa ja venyvyyttä ja harjoitellaan temppuja. Harjoittelu on monipuolista ja eritasoisten voimistelijoiden tarpeet pyritään huomioimaan harjoitusryhmissä. Telinevoimistelu on loistava harrastus kaikenikäisille, ja EsTT tarjoaakin poikien ja tyttöjen telinevoimistelun lisäksi telinevoimistelua aikuisille.

Poikien telinevoimistelun harrasteryhmät on suunnattu 7-20 -vuotiaille. Harrasteryhmiä harjoittelee Tuulimäen-, Vitikan- sekä Suomenojan salilla.  

Ryhmät

Poikien harrasteryhmiä on kolme tasoa. Tasoryhmiin on hyvä tulla Voimistelukoulusta,  kuperkaikat ja kärrynpyörän osaava poika voi aloittaa voimisteluharrastuksen myös taso I -ryhmästä. Ne ovat erinomaista oheisharjoittelua myös muita lajeja harjoitteleville, vaikkapa osa jalkapalloilijan talviharjoittelua.

Taso I

Ryhmissä tutustutaan kaikkiin miesten telinevoimistelun kuuteen telineeseen ja opiskellaan niiden perusliikkeitä. Harjoitteluun kuuluu perustelineiden ja apuvälineiden ohella myös trampoliini ja volttirata. Kauden jälkeen on usein voltti hallussa ja rekillä perusheilunnat ja kieppi.

Taso II

Harjoittelu vie kaikkien telineiden taitoja eteenpäin. Hevonen ja sen aputeline ‘tatti’ tulevat tutuiksi myllyharjoittelussa.

Taso III

Kerryttää taitoja ja liikekehittely lähestyy kilpavoimistelun tasoa. Kierteiset voltit ja jättiläiset ovat saavutettavia.

Varusteet

Telinevoimisteluasuksi pojille sopivat parhaiten t-paita ja shortsit. Tossuja voi käyttää, jos haluaa. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin ja pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Harjoitusmaksut

Harrasteryhmien kausimaksut ovat omalla sivullaan.

Vakuutus

Seuran kaikki  harrastajat  ovat vakuutettuja OP Vakuutuksen ryhmätapaturmavakuutuksella.

Yhteydenotot

EsTT päivystys
info@espoontelinetaiturit.fi
0102012300

Kaikki yhteystiedot löytyvät täältä.