fbpx

Cheerleading

‘’Cheerleading on mukaansatempaava joukkuelaji, joka sopii jokaiselle.’’ SCL

Cheerleadingiä voi harrastaa ja kilpailla, oman valinnan mukaan Suomessa 9. ikävuodesta alkaen, maajoukkueeseen saakka.

Cheerleadingissä temppuillaan permannolla akrobattisesti, tehden voltteja, kärrynpyöriä, kuperkeikkoja ja muita taitoja. Cheerleading tunnetaan kaikista parhaiten stunttien tekemisestä. Stuntteihin kuuluu mm. olkapäillä seisonta, heitto koppiin tai vasta-alkajien kanssa harjoitellaan polviseisontaa maassa. Cheerleadingin koreografiaa harjoitellaan myös tunneilla. Koreoon kuuluu hypyt ja tanssi, mutta kuitenkaan kisoissa ne eivät ole enää pakollisia.

EsTT Cheerleading

Olemme iloisia, kun voimme tarjota ilon, voiman ja mukaansatempaavan lajin lapsille ja nuorille. Cheerleading  on hauskaa ja mielekästä liikuntaa – yhdessä porukan kanssa, josta voi muodostua elinikäisiä ystäviä. 

Uudet ohjaajat koulutetaan jo keväällä ja kesän 2021 aikana. Koordinaattorimme, Lottamari suunnittelee yhdessä uusien ohjaajien kanssa, jotta urheilijoilla ja uusilla harrastajilla lajin aloittaminen alkaa mahdollisimman helposti. Näin joukkueessa harrastaminen on hauskaa, sekä innostavaa. 

EsTT Harjoituspaikat / olosuhteet

Cheerleadingin harjoituspaikkoina toimivat Tuulimäen kalliosuoja ja Suomenojan salimme. Molemmista saleista löytyy täysikokoiset permannot 12m x 12m (SM-kilpailuissa 14mx16m), sekä pienempi permantoalue, esim. oheisharjoitteluun. Molemmista saleista volttiköydet, jotka tekevät volttien, flikkien ja stunttien harjoittelemisesta turvallisempaa ja laadullisesti parempaa. Tuulimäestä löytyy joustotramppa, josta voi hypätä ja tehdä temppuja monttuun. Tuulimäen parkouralueella voi mm. harjoittaa ketteryyttä. Suomenojalta löytyy pitempi trampparata, josta voi tehdä temput patjakasoille. Käy tsekkaamassa instagramin kohokodista salien esittely → @estt_cheer

Joukkueet

Joukkueita EsTT:llä tulee aluksi olemaan Minit ja Juniorit. Minit 9-12 -vuotiaat, harrastejoukkue, sekä juniorit 12-16 -vuotiaat harrastejoukkue. Tulevaisuudessa harrastusmahdollisuuksia tulee löytymään klassikko joukkueista, erityisryhmistä ja mikroista. 

MINIT

Minit ovat iältään 9-12 -vuotiaita, joiden kanssa hiotaan temppujen tekniikkaa ja keskitytään turvallisuuden ja ilon tunteen luomiseen. 

JUNIORIT

Juniorit, lempinimellä junnut,  ovat iältään 12-16 -vuotiaita, joiden kanssa voimaharjoittelu nousee tärkeäksi osaksi harjoittelua, sekä joukkueen kanssa toimiminen korostuu entistä enemmän. 

Joukkueilla on viikonloppuisin myös vapaaehtoiset akrobatia harjoitukset

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu harrastejoukkueilla MyClub järjestelmän kautta ja kilpajoukkueilla, joukkue jakojen jälkeen joukkueeseen päässeille annetaan ohjeet ilmoittautumiseen MyClub järjestelmän kautta.

Harrastejoukkueisiin voi ilmoittautua koko kauden ajan ja jos ilmoittautumisesta on kysyttävää, niin ota rohkeasti yhteyttä koordinaattoriin!

Vakuutus

Seuran kaikki harrastajat ovat vakuutettuja Pohjolan ryhmätapaturmavakuutuksella.

Yhteydenotot

Cheerleading koordinaattori

tytot(a)espoontelinetaiturit.fi
Kaikki yhteystiedot löytyvät täältä.