fbpx

Akrobatiavoimistelu

Tämän sivun sisältö on vanhentunut. Mene sivulle: https://www.espoontelinetaiturit.fi/laji/akrobatiavoimistelu/

Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Voimistelijalta vaaditaan taidokasta voimankäyttöä, erinomaista liikkuvuutta, ketteryyttä sekä hyvää tasapaino- ja koordinaatiokykyä.

Kaikki ryhmät ovat tarkoitetut sekä pojille että tytöille.

Harrasteryhmien lisäksi seurassa toimii viisi kilparyhmää, jotka harjoittelevat kolmesta neljään kertaan viikossa. Ryhmistä saa lisätietoa kilpapuolen koordinaattorilta.

Ryhmät - Harrastajat

Akrobatiavoimistelu taso 1

Ryhmään osallistuvilla ei  tarvitse olla aikaisempaa kokemusta lajista tai muusta voimistelulajista. Tunneilla lähdetään harjoittelemaan voimistelun perusliikkeitä. Harjoitettavia liikkeitä ovat mm. kuperkeikka, takaperin kuperkeikka, kärrynpyörä, päälläseisonta ja käsinseisonta tukea vasten, jne.

Akrobatiavoimistelun taso 2

Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm.  käsinseisontakuperkeikka, takaperin kuperkeikkaa suorin käsin kuppiin, valsettikärrynpyörä, käsinseisonta ilman tukea, siltakaadot jne.

Akrobatiavoimistelun taso 3

Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta akrobatiavoimistelusta. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm.  käsinseisontakuperkeikka suorin jaloin, takaperin kuperkeikkaa käsinseisontaan, arabialainen kärrynpyörä, puolivoltti jne.

Varusteet

Harjoitteluasuksi sopivat parhaiten t-paita tai toppi ja shortsit tai trikoot. Tossuja ei tarvita. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin ja pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Akrobatiavoimistelu kilpaurheiluna

Akrobatiavoimistelu on erittäin näyttävä laji, jossa voimistelijan on osoitettava taitonsa niin huippu-urheilijana kuin esiintyjänä. Akro on sekä kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n että Suomen Voimisteluliiton virallinen kilpalaji. Kansainvälisesti taso on akrossa korkealla ja maailman huiput tulevat muun muassa Britanniasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista. Suomessa akro on nuori ja jatkuvasti kehittyvä laji, jossa pääsee nopeasti mukaan kilpailutoimintaan.

Akrossa kilpaillaan viidessä erilaisessa sarjassa: naisten pari, miesten pari, sekapari, naisten trio sekä miesten nelikko. Kisasuoritus koostuu musiikkiin esitettävästä ohjelmasta, joita on kolmenlaisia: nosto-ohjelma, heitto-ohjelma sekä yhdistetty ohjelma. Ohjelmissa suoritetaan yksin tai oman parin, trion tai nelikon kanssa mahdollisimman vaikeita liikkeitä teknisesti mahdollisimman hyvin. Liikkeet sidotaan musiikkiin sopivalla koreografialla upeaksi kokonaisuudeksi. Tuomarit arvostelevat ohjelman sen liikkeiden vaikeuden ja suorituspuhtauden sekä kokonaisuuden taiteellisuuden perusteella.

Ryhmät - Kilparyhmät

Altair nuoremmat

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, Stara/pronssi. Ryhmässä voimistelee 6-12-vuotiaita, joista osa aloittaa kilpauransa Stara-kilpailussa ja osa aloittaa 2. luokassa kilpailemisen. Ryhmä harjoittelee 6h/vko Tuulimäessä.

Altair vanhemmat

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, pronssi. Ryhmässä voimistelee 10-13-vuotiaita, jotka kilpailevat 2. luokassa. Ryhmä harjoittelee 8h/vko Tuulimäessä.

Spica

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, pronssi. Ryhmässä voimistelee 7-13-vuotiaita, jotka kilpailevat 1.-2. luokissa. Ryhmä harjoittelee 7h/vko Suomenojalla.

Millenia

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, hopea/kulta. Ryhmässä voimistelee 11-16-vuotiaita, jotka kilpailevat 3.-4. luokassa. Ryhmä harjoittelee 9h/vko Tuulimäessä.

Sirius

Akrobatiavoimistelun kilparyhmä, hopea/kulta. Ryhmässä voimistelee 11-18-vuotiaita, jotka kilpailevat 3.-4. luokissa. Ryhmä harjoittelee 12h/vko Suomenojalla.

Käy seuraamassa akron kilparyhmien ig-tiliä: @esttacro

Harjoitusmaksut

Harrasteryhmien kausimaksut ovat omalla sivullaan.

Vakuutus

Seuran kaikki  harrastajat  ovat vakuutettuja OP Vakuutuksen ryhmätapaturmavakuutuksella.

Yhteydenotot

Yhteydenotot harrasteryhmiin liittyvissä asioissa:

Anna Holopainen
info@espoontelinetaiturit.fi

Yhteydenotot kilparyhmiin liittyvissä asioissa:
Nina Lappalainen
lappalainen.nina@gmail.com

Kausisuunnitelmat