fbpx

Aikuisten telinevoimistelu

Telinevoimistelua voi harrastaa myös aikuisena!

Telinevoimistelussa kehon fyysiset ominaisuudet pääsevät kunnolla käyttöön ja harjoituksissa voi kokea uusia oppimisen elämyksiä. Tunneilla jokainen voi harjoitella oman tasonsa mukaan. Kaikki aikuisten ryhmät sopivat kaikille sukupuolille. Tunnin alussa lämmitellään ja kehitetään lihaskuntoa, jonka jälkeen harjoitellaan telineillä. Ohjaaja avustaa ja ohjaa liikkeissä.

Aikuisryhmissä harjoittelevilla on mahdollisuus ilmoittautua ilman lisämaksua kehonhuolto- ja kuntopiiritunneille sekä omatoimiharjoitteluvuoroille. Ilmoittautuneet saavat näistä ryhmistä lisätietoa sähköpostitse.

Ryhmät

Ryhmät on jaettu kolmeen eri tasoon. Alkeet- ryhmät sopivat aloitteleville ja lajiin vasta tutustuville aikuisille, jatko- ryhmät lajia jo harrastaneille aikuisille ja konkarit- ryhmät joko pitkään harrastaneille tai entisille kilpavoimistelijoille.

Aikuisten ryhmiä on tarjolla Tapiolassa Tuulimäessä (Itätuulenkuja 9), Kilossa (Vitikka 4) ja Leppävaaran urheilupuistossa Kameleonten-hallissa. Telinevoimistelun lisäksi tarjolla on aikuisten trampoliinivoimistelua ja akrojoogaa. Ryhmiä voi etsiä hakukoneesta.

Aikuisten telinevoimistelu  – Alkeet

Alkeet- ryhmä sopii aloitteleville ja lajiin vasta tutustuville aikuisille. Alkeet-ryhmään kuuluvat aikuiset harjoittelevat voimistelun perusliikkeitä, kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsinseisontaa tuettuna, siltaa ja kieppiä. Haastavuutta lisätään kauden edetessä ryhmän taitotason mukaan. Voimistelun lisäksi harjoitukset sisältävät lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua sekä venyttelyä. 

Aikuisten telinevoimistelu – Jatko

Jatko-ryhmät sopivat aikuisille, joilla on jo jonkin verran voimistelukokemusta. Ryhmä sopii heille, joilla kärrynpyörä, käsilläseisonta ja voltti (ainakin monttuun) sujuvat rutiininomaisesti. Jatko-ryhmään kuuluvat aikuiset harjoittelevat mm. arabialaista, käsilläseisontaa ilman tukea, kiintopyörähdystä sekä volttia permannolla ottaen huomioon aikuisten toiveet. Haastavuutta lisätään kauden edetessä ryhmän taitotason mukaan. Voimistelun lisäksi harjoitukset sisältävät lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua sekä venyttelyä. 

Aikuisten telinevoimistelu – Konkarit

Konkarit-ryhmät sopivat niille, joilla on voimistelutausta tai useamman vuoden voimistelukokemus. Ryhmä sopii heille, joilla arabialainen, voltti ja heilunta sujuvat rutiininomaisesti. Konkarit-ryhmään kuuluvat aikuiset pitävät yllä opittuja taitoja ja harjoittelevat mm. volttiyhdistelmiä, kippiä ja myllyä ottaen huomioon aikuisten toiveet. Voimistelun lisäksi harjoitukset sisältävät lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua sekä venyttelyä. 

Varusteet

Voimisteluasuksi sopivat tavalliset sisäurheiluvaatteet, kuten t-paita ja shortsit. Tossuja voi käyttää, jos haluaa. Harjoitellessa kannattaa riisua korut ja laittaa pitkät hiukset kiinni.

Harjoitusmaksut

Harrasteryhmien kausimaksut näkyvät omalla sivullaan. Harjoitusmaksun maksamiseen voi käyttää ePassia (ent. Sporttipassi) tai Smartum-seteleitä. Jäsenmaksu maksettava erikseen, ei passilla. Aikuisryhmään ilmoittautuneen henkilön kausimaksu sisältää omatoimiharjoittelun sekä mahdollisuuden osallistua kehonhuolto- ja kuntopiiritunneille.

Vakuutus

Aikuisvoimistelijat ovat vakuutettuja ohjattujen harjoitusten aikana. Omatoimiharjoittelun osalta pitää olla oma vakuutus. Vahingon sattuessa pyydetään olemaan yhteydessä seuran toimistoon (toimisto at espoontelinetaiturit.fi).

Omatoimiharjoittelu

Omatoimiharjoittelija harjoittelee itsenäisesti omalla vastuullaan eikä osallistu ryhmien harjoitteluun. Harjoitteluryhmillä on etuoikeus telineiden käyttöön, ja omatoimiharjoittelijoiden tulee noudattaa ohjaajien ja valmentajien ohjeita.

Omatoimiharjoittelun kausimaksut ovat 2023-2024 seuraavat:
– 0 € aikuisten ohjattuihin ryhmiin osallistuville
– 100,00 € (+jäsenmaksu) aikuisryhmän ulkopuoliselle jäsenelle

Omatoimiharjoittelijan tulee aina ilmoittautua ryhmään MyClubin kautta.

Omatoimiharjoittelu sisältyy aikuisryhmässä voimistelevan kausimaksuun. Ilmoittautumisesta muodostuu kuitenkin aina lasku ja silloin olethan yhteydessä laskusta osoitteeseen
toimisto@espoontelinetaiturit.fi.

Kehonhuolto ja kuntopiiri

Kehonhuoltotunti ja kuntopiiri ovat käytettävissä Aikuisten telinevoimistelun harrasteryhmiin ilmoittautuneille. Paikkoja on rajoitetusti ja niihin on ennakkoilmoittautuminen.

Yhteystiedot

info@espoontelinetaiturit.fi
p. 0102012300

Aikuisten harrastetoiminnan koordinaattori:

Anna Holopainen
(Amanda Heickell, äitiyslomalla)
+358 50 349 9566
lapset@espoontelinetaiturit.fi