– Miten ilmoittautuminen tapahtuu? Ilmoittautuminen tapahtuu jäsenrekisterin kautta samaan tapaan kuin ilmoittautuminen liikuntaryhmiin. Liikuntaryhmistä valitaan lapsen nimellä pronssi-, hopea- tai kultamerkin suoritukseen ilmoittautuminen. MUISTA lopuksi painaa ‘päätä ilmoittautuminen’. Ilmoittautumisesta tulee vahvistusviesti sähköpostiin.

Jäsenrekisterin linkki on kotisivun pudotusvalikossa ilmoittatumiset ja vapaat paikat -> kirjaudu sisään. Tarvitset aiemmin saamasi salasanan, käyttäjätunnuksena on sähköpostiosoite. Jos salasana on unohtunut sen voi tilata palvelun etusivulta. Älä rekisteröidy uudestaan!

– Unohdin ilmoittautua, mitä teen? Ilmoittautumislomake sulkeutuu noin viikko ennen merkkisuorituspäivää. Tapahtuman valmisteluiden vuoksi emme valitettavasti voi vastaanottaa myöhässä tulevia ilmoittautumisia. Voitte osallistua seuraavaan merkkisuorituspäivään syksyllä/keväällä.

– Mistä tiedän mihin ilmoitan voimistelijan? Voimistelija ilmoitetaan sen mukaan, missä ryhmässä hän tällä hetkellä voimistelee. Esim. jos voimistelija on pronssiryhmässä, niin hän osallistuu pronssimerkin suoritukseen. Jos voimistelija on hopearyhmässä, osallistuu hän hopeamerkkisuoritukseen.

 – Onko pakko osallistua merkkisuorituspäivään? Osallistuminen on täysin vapaaehtoista, seuraavalle tasolle siirtyminen edellyttää kuitenkin edellisen tason merkin suorittamista. Hopearyhmään ei siis voi siirtyä, jos pronssimerkkiä ei ole suoritettu. Näin varmistamme, että ryhmissä voimistelevien taso-erot ovat mahdollisimman pienet.

 – Entä, jos ei voi osallistua? Voimistelija jatkaa samantasoisessa ryhmässä seuraavan kauden ja voi osallistua myöhemmin tapahtumaan. Merkin suorittamiseen menee normaalisti useampia kausia.

– Voiko liikkeitä suorittaa muulloin kuin merkkisuorituspäivänä? Voimistelijoiden runsaan määrän vuoksi liikkeitä voi suorittaa vain merkkisuorituspäivänä kerran kaudessa. Samalla vanhemmat saavat tilaisuuden seurata voimistelijan kauden aikana oppimiaan taitoja.

– Miten liikkeitä hyväksytään? Paikalla on ohjaajia ja valmentajia, jotka toimivat ”tuomareina” ja hyväksyvät liikkeet.

 -Mistä voimistelija tietää, mitä liikkeitä hän suorittaa? Voimistelija suorittaa ensisijaisesti niitä liikkeitä, joita hän on harjoituksissa harjoitellut. Mikäli aikaa jää, voi muitakin liikkeitä kokeilla suorittaa. Tässä tapauksessa katso ensin muiden suorituksia, jotta tiedät mitä liikkeessä tulee tehdä.

– Mitä korteille tapahtuu, jos ei suorita koko merkistöä? Suoritusten jälkeen kortit annetaan takaisin seuralle. Kortit säilytetään seuraavia suorituskertoja varten ja sama kortti on täten käytössä seuraavanakin suorituspäivänä. Jo hyväksytysti suoritettuja liikkeitä ei tarvitse suorittaa uudelleen.

– Mitä jos liike epäonnistuu? Jokaisella voimistelijalla on 2 mahdollisuutta liikkeen suorittamiseen. Jos liike epäonnistuu, voimistelija ei saa suoritusta ja voi kokeilla suorittaa liikettä uudelleen seuraavana merkkisuorituspäivänä.

-Mitä jos voimistelija unohtaa mitä pitäisi tehdä? ”Tuomari” muistuttaa voimistelijalle mitä hänen tulee kyseisellä pisteellä tehdä. Liikkeitä ei kuitenkaan opeteta enää merkkisuorituspäivänä.

– Mitä voimistelijoilla tulee olla päällä? Hiusten tulee olla kiinni. Vartalon myötäinen toppi/T-paita ja vartalon myötäinen trikoo/shortsit tai voimistelupuku.

– Voiko voimistelijan jättää yksin tapahtumaan? Voismitelijat ovat tapahtumassa vanhemman vastuulla.

– Minulla on tyttö voimistelukouluryhmässä. Osallistuvatko voimistelukouluryhmäläiset merkkisuorituspäivään? Voimistelukouluryhmäläiset eivät osallistu merkkisuorituspäivään. Voimistelukouluryhmästä voi siirtyä pronssiryhmään noin 2 vuoden harjoittelun jälkeen, yli 7-vuotiaana.