– Minulla on tyttö alkeisryhmässä. Osallistuvatko alkeisryhmäläiset merkkisuorituspäivään? Alkeisryhmäläiset eivät osallistu merkkisuorituspäivään. Kuitenkin, jos ryhmän ohjaaja näkee osallistumisen tarpeelliseksi, voivat alkeisryhmän voimistelijat osallistua merkkisuorituspäivään. Alkeisryhmästä voi siirtyä pronssiryhmään noin vuoden harjoittelun jälkeen.

 – Miten ilmoittautuminen tapahtuu? Ilmoittautuminen tapahtuu jäsenrekisterin kautta 20.11.2016 mennessä samaan tapaan kuin ilmoittautuminen liikuntaryhmiin. Liikuntaryhmistä valitaan lapsen nimellä pronssi-, hopea- tai kultamerkin suoritukseen ilmoittautuminen. Ilmoittautumisesta tulee vahvistus sähköpostiin. Jäsenrekisterin linkki on kotisivun yläkulmassa. Tarvitset aiemmin saamasi salasanan, käyttäjätunnuksena on sähköpostiosoite. Jos salasana on unohtunut sen voi tilata palvelun etusivulta tai info@espoontelinetaiturit.fi. Älä rekisteröidy uudestaan.

– Mistä tiedän mihin ilmoitan voimistelijan? Voimistelija ilmoitetaan sen mukaan, missä ryhmässä hän tällä hetkellä voimistelee. Jos voimistelija siis on pronssiryhmässä, niin hän osallistuu pronssimerkin suoritukseen. Jos voimistelija on hopearyhmässä, osallistuu hän hopeamerkkisuoritukseen.

 – Onko pakko osallistua merkkisuorituspäivään? Osallistuminen on vapaaehtoista, seuraavalle tasolle siirtyminen edellyttää kuitenkin edellisen tason merkin suorittamista. Hopearyhmään ei siis voi siirtyä, jos pronssimerkkiä ei ole suoritettu. Näin varmistamme, että ryhmissä voimistelevien taso-erot ovat mahdollisimman pienet.

 – Entä, jos ei voi osallistua? Voimistelija jatkaa samantasoisessa ryhmässä seuraavan kauden. Merkin suorittamiseen voi mennä useampia kausia.

– Miten liikkeitä hyväksytään? Paikalla on ohjaajia ja valmentajia, jotka toimivat ”tuomareina” ja hyväksyvät liikkeet.

 -Mistä voimistelija tietää, mitä liikkeitä hän suorittaa? Jokaisella voimistelijalla on harjoituskortti, johon ohjaaja merkitsee jo harjoituksissa voimistelijan osaamat liikkeet. Kortti annetaan voimistelijalle merkkisuorituspäivänä paikan päällä, ja hän kiertää sen kanssa pisteet, jotka ohjaaja on merkinnyt. Esim. Veera Voimistelija tulee suorittamaan kolmea liikettä. Hänelle annetaan harjoituksissa täytetty kortti, jolla hän kiertää korttiin merkityt kolme pistettä. Paikan päällä hänelle annetaan myös virallinen suorituskortti, johon hän saa merkinnän niistä liikkeistä, jotka hän on suorittanut onnistuneesti.

– Mitä korteille tapahtuu, jos ei suorita koko merkistöä? Suoritusten jälkeen sekä virallinen että harjoituksissa käytetty kortti annetaan takaisin seuralle. Harjoituskortit palautetaan myöhemmin ohjaajille ja viralliset kortit säilytetään seuraavia suorituskertoja varten. Uudet opitut liikkeet merkitään taas harjoituskorttiin ja kortti on käytössä seuraavanakin suorituspäivänä. Jo hyväksytysti suoritettuja liikkeitä ei suoriteta uudelleen.

– Mitä jos liike epäonnistuu? Jokaisella voimistelijalla on 2 mahdollisuutta liikkeen suorittamiseen. Jos liike epäonnistuu, voimistelija ei saa suoritusta ja voi kokeilla suorittaa liikettä seuraavana merkkisuorituspäivänä.

-Mitä jos voimistelija unohtaa mitä pitäisi tehdä? ”Tuomari” neuvoo ja kertoo voimistelijalle mitä hänen tulee kyseisellä pisteellä tehdä.

– Voiko voimistelijan jättää yksin tapahtumaan, vai liikkuuko vanhempi oman lapsen kanssa kiertäen pisteitä? Vanhemmat voivat seurata tapahtumaa katsomosta ja nauttia buffetin antimia.

– Mitä voimistelijoilla tulee olla päällä? Hiusten tulee olla kiinni. Vartalon myötäinen toppi/T-paita ja vartalon myötäinen trikoo/shortsit tai voimistelupuku.

– Saavatko kaikki osallistujat palkinnon? Kaikki osallistujat saavat palkinnot. Voimistelija, joka saa kaikki 15 liikettä suoritettua, saa mitalin. Hän saa myös virallisen suorituskortin mukaansa.