– Minulla on tyttö alkeisryhmässä. Osallistuvatko alkeisryhmäläiset merkkisuorituspäivään? Alkeisryhmäläiset eivät osallistu merkkisuorituspäivään. Alkeisryhmästä voi siirtyä pronssiryhmään noin 2 vuoden harjoittelun jälkeen.

 – Miten ilmoittautuminen tapahtuu? Ilmoittautuminen tapahtuu jäsenrekisterin kautta samaan tapaan kuin ilmoittautuminen liikuntaryhmiin. Liikuntaryhmistä valitaan lapsen nimellä pronssi-, hopea- tai kultamerkin suoritukseen ilmoittautuminen. Ilmoittautumisesta tulee vahvistus sähköpostiin.

Jäsenrekisterin linkki on kotisivun yläkulmassa. Tarvitset aiemmin saamasi salasanan, käyttäjätunnuksena on sähköpostiosoite. Jos salasana on unohtunut sen voi tilata palvelun etusivulta tai info@espoontelinetaiturit.fi. Älä rekisteröidy uudestaan!

– Mistä tiedän mihin ilmoitan voimistelijan? Voimistelija ilmoitetaan sen mukaan, missä ryhmässä hän tällä hetkellä voimistelee. Jos voimistelija on pronssiryhmässä, niin hän osallistuu pronssimerkin suoritukseen. Jos voimistelija on hopearyhmässä, osallistuu hän hopeamerkkisuoritukseen.

 – Onko pakko osallistua merkkisuorituspäivään? Osallistuminen on vapaaehtoista, seuraavalle tasolle siirtyminen edellyttää kuitenkin edellisen tason merkin suorittamista. Hopearyhmään ei siis voi siirtyä, jos pronssimerkkiä ei ole suoritettu. Näin varmistamme, että ryhmissä voimistelevien taso-erot ovat mahdollisimman pienet.

 – Entä, jos ei voi osallistua? Voimistelija jatkaa samantasoisessa ryhmässä seuraavan kauden. Merkin suorittamiseen voi mennä useampia kausia.

– Miten liikkeitä hyväksytään? Paikalla on ohjaajia ja valmentajia, jotka toimivat ”tuomareina” ja hyväksyvät liikkeet.

 -Mistä voimistelija tietää, mitä liikkeitä hän suorittaa? Voimistelija suorittaa ensisijaisesti niitä liikkeitä, joita on harjoituksissa harjoiteltu. Mikäli aikaa jää, voi muitakin liikkeitä kokeilla suorittaa. Tässä tapauksessa katso ensin muiden suorituksia, jotta tiedät mitä liikkeessä tulee tehdä.

– Mitä korteille tapahtuu, jos ei suorita koko merkistöä? Suoritusten jälkeen kortit annetaan takaisin seuralle. Kortit säilytetään seuraavia suorituskertoja varten ja sama kortti on täten käytössä seuraavanakin suorituspäivänä. Jo hyväksytysti suoritettuja liikkeitä ei tarvitse suorittaa uudelleen.

– Mitä jos liike epäonnistuu? Jokaisella voimistelijalla on 2 mahdollisuutta liikkeen suorittamiseen. Jos liike epäonnistuu, voimistelija ei saa suoritusta ja voi kokeilla suorittaa liikettä seuraavana merkkisuorituspäivänä.

-Mitä jos voimistelija unohtaa mitä pitäisi tehdä? ”Tuomari” neuvoo voimistelijalle mitä hänen tulee kyseisellä pisteellä tehdä. Liikkeitä ei kuitenkaan opeteta enää merkkisuorituspäivänä.

– Voiko voimistelijan jättää yksin tapahtumaan, vai liikkuuko vanhempi oman lapsen kanssa kiertäen pisteitä? Vanhemmat voivat seurata tapahtumaa katsomosta ja nauttia buffetin antimia.

– Mitä voimistelijoilla tulee olla päällä? Hiusten tulee olla kiinni. Vartalon myötäinen toppi/T-paita ja vartalon myötäinen trikoo/shortsit tai voimistelupuku.

– Saavatko kaikki osallistujat palkinnon? Kaikki osallistujat saavat palkinnot. Voimistelija, joka saa kaikki 15 liikettä suoritettua, saa mitalin. Hän saa myös virallisen suorituskortin mukaansa.