Trampoliinivoimistelun harrasteryhmät toimivat Vanttilan koululla os. Nissintie 2, Kauklahti. Harrasteryhmissä on vain 6 voimistelijaa kerralla takaaksemme laadukkaan ja trampoliinivoimistelussa tarvittavan yksilöohjauksen. Trampoliiniryhmien harjoittelussa hyödynnetään myös voimistelun perusliikkeitä, trampettia ja puolapuita.

Ryhmät

Syksyn ryhmien aikataulut ovat tulossa.

Trampoliinikoulu 5-8-vuotiaille

Trampoliinivoimistelun voi aloittaa 5-vuotiaana trampoliinikoulussa jossa voimistellaan  monipuolisesti leikkien, temppuradoilla, opetellaan trampoliinin käyttöä, ja perusliikkeitä kuten kerä, istumaan -ja vatsalleenhyppyjä sekä akrobatian alkeita. Ryhmät ovat sekaryhmiä tytöille ja pojille.

Trampoliinivoimistelun alkeisryhmät

Trampoliinivoimistelun alkeisryhmässä voi aloittaa 9-vuotiaana. Soveltuu lajiin vasta tutustuville ja vähän voimistelua harrastaneille lapsille. Alkeisryhmissä opetellaan trampoliinivoimistelun perusliikkeitä kuten kerä, haarataitto ja vatsalleenhypyt joiden hallitsemisen jälkeen edetään liikkeiden yhdistämistä sarjoiksi ja voltteihin. Tunti koostuu alkulämmitelystä, lihaskunnosta, trampoliiniharjoittelusta ja lopuksi venyttelystä. Harjoituksen kesto 60 min. Tytöillä ja pojilla on omat ryhmänsä.

Trampoliinivoimistelun taitotaso ryhmät 2 ja 3

Trampoliinivoimistelun taitotaso ryhmät alkaen 10-vuotiaille ovat tarkoitettu vain lajia aiemmin harrastaneille voimistelijoille.

Taitotaso 2

Ryhmä soveltuu perusliikkeet kuten vatsalleen -ja selälteenhypyt hyvin hallitseville voimistelijoille. Tunneilla harjoitellaan vaikeampien liikkeiden yhdistelemistä sarjoiksi ja eteen -ja taaksevoltteja.

Taitotaso 3

Ryhmä soveltuu perusliikkeet ja kerävoltit eteen ja taakse hyvin hallitseville voimistelijoille. Tunneilla harjoitellaan paljon voltteja kierteillä ja ilman ja vaikeampien liikkeiden yhdistelemistä sarjoiksi.
Harjoitukset koostuu alkulämmittelystä, lihaskunnosta, trampoliiniharjoittelusta ja lopuksi venyttelyä. Harjoitusten kesto 90 min. Tytöillä ja pojilla on omat ryhmänsä.

Freestyle-ryhmä

Tässä ryhmässä harrastaminen ei ole vakavaa puuhaa. Ryhmäläiset keskittyvät vain omaan osaamiseen ja niiden omavaltaiseen parantamiseen. Ryhmässä ei ole ohjausta/valmennusta. Paikalla kuitenkin on ohjaaja valvomassa ja antamassa neuvoja niin halutessa.

Tehoryhmät tytöille ja pojille

Tehoryhmä soveltuu 14 vuotta täyttäneille nuorille, jotka haluavat kehittää omaa lihaskuntoaan paremmaksi sekä on kiinnostunut omasta kunnostaan.  Tytöillä ja pojilla on eri ryhmät. Tehoryhmä on 90 min pitkä ja siellä tehdään lihaskuntoa osan tunnista ja toinen osa hypitään trampoliinilla keskittyen lihaksien käyttöön.

Aikuisten sekaryhmä

Ryhmä soveltuu aloittelijoille ja aiemmin harrastaneille. Tunneilla harjoitellaan perushyppyjä sekä voltteja oman taitotason mukaan. Tunti koostuu alkulämmittelystä, trampoliiniharjoituksista ja venytyksistä.

Varusteet

Trampoliinivoimisteluasuksi sopivat parhaiten t-paita tai jumppapuku ja joustavat housut, shortsit tai trikoot sekä tossut. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin. Pitkät hiukset laitetaan aina kiinni.

Harjoitusmaksut

Harrasteryhmien kausimaksut ovat omalla sivullaan

Vakuutus

Seuran kaikki alle 19-vuotiaat harrastajat (1.1.2015 alkaen) ovat vakuutettuja Pohjolan ryhmätapaturmavakuutuksella.

Yhteydenotot

Trampoliinivoimistelun lajivastaava ja harrastekoordinaattori:

Anne Laine
045 138 3931
trampoliini(a)espoontelinetaiturit.fi