Nettisivut 1Trampoliinivoimistelu on maailmanlaajuisesti suosittu laji ja se lukeutuu myös olympialajeihin. Huipputrampoliinivoimistelijat suorittavat kierteisiä kolmoisvoltteja jopa kymmenen metrin korkeudessa. Suomessa trampoliinivoimistelu on kasvava laji. EsTT:n edustajia on nähty jo useaan kertaan kansainvälisillä areenoilla, niin Cup kilpailuissa kuin arvokisoissakin. Trampoliinivoimistelukilpailuissa urheilijat esittävät kaksi, kymmenen liikkeen sarjaa. Sarjat koostuvat tasosta riippuen, perushypyistä, vatsalleen-, istumaan-ja selälleen laskeutuvista hypyistä ja esimerkiksi yksöis-, kaksois- ja kolmoisvolteista.

Trampoliinivoimistelun esikilpa- ja kilparyhmät

Trampoliinivoimistelun kilparyhmät harjoittelevat tavoitteellisesti, iän, tason ja motivaation mukaan 3-7krt viikossa. Harjoitukset koostuvat trampoliiniharjoittelun lisäksi voima, liikkuvuus ja kehonhuolto harjoitteista. Trampoliinivoimistelun kilparyhmäläiset osallistuvat tason mukaan niin kansallisiin kuin kansainvälisiinikin kilpailuihin. Korostamme kilparyhmien harjoituksissa tavoitteellisuuden ohella hauskuutta ja mielekkyyttä. Jokainen urheilija luo yhdessä valmentajan kanssa jokaiselle kilpailukaudelle henkilökohtaiset tavoitteet ja harjoittelu rakennetaan herkkyyskaudet huomioiden tavoitteiden pohjalle.

Nettisivut (2)Trampoliinivoimistelun esikilparyhmät on suunnattu trampoliinivoimistelusta innostuneille 5-7 vuotiaille lapsille. Esikilparyhmien harjoitukset koostuvat trampoliini harjoittelun lisäksi, voima, ketteryys ja liikkuvuus harjoitteista sekä erilaisista harjoittelua tukevista leikeistä. Esikilparyhmissä harjoitellaan myös voimistelun perusteita harjoittelun monipuolistamiseksi. Harjoittelu esikilparyhmässä on tavoitteellista, tärkeintä on kuitenkin hauskuus ja tekemisen riemu. Tavoitteena on, että esikilparyhmäläiset oppivat trampoliinivoimistelun perusliikkeet sekä etuperin- ja takaperin voltin alkeet. Esikilparyhmän tavoitteena on valmistaa lapset kilparyhmään siirtymiseen. Kilparyhmään siirtymisestä keskustellaan aina yhdessä huoltajien, lapsen ja valmentajan kanssa. Esikilparyhmään osallistuminen ei vaadi voimistelutaustaa.

Kilparyhmien ja esikilparyhmien valmentajina toimivat: Kate Shatalova & Riikka Saariaho

Tiedustelut kilparyhmiin ja esikilparyhmiin osallistumisesta: trampoliini@espoontelinetaiturit.fi

Trampoliinivoimistelijoita voit seurata Instagramissa (@esttrampoline) ja Facebookissa (@esttrampoline).

Trampoliinivoimistelun kilparyhmät

Espoon Telinetaitureiden trampoliinivoimistelun kilparyhmät harjoittelevat Mankkaan hallilla, Sinikalliontie 1, Espoo.

K1, Kate

K1 ryhmässä harjoittelee viisi kansainvälisen tason trampoliinivoimistelijaa. Ryhmää valmentaa Kate Shatalova. Voimistelijat ovat syntyneet vuosina 1998-2001 ja harjoittelevat 6-7krt/vkssa. Ryhmän voimistelijat ovat edustaneet Suomea mm. PM ja MM-kilpailuissa sekä lukuisissa kansainvälisissä Cup kilpailuissa. Voimistelijat ovat saavuttaneet lukuisia finaalipaikkoja sekä mitalisijoja niin SM, kilpailuissa kuin kansainvälisissä Cup Kilpailuissakin. Oona Tujula on Nuorten tyttöjen pohjoismaiden mestari vuosimallia 2014, ja 2015 Nuorten MM/WAGC kilpailuissa Oona saavutti yhdessä synkroparinsa (TV Lili Walta) kanssa yhdeksännen sijan synkrotrampoliinissa. Oona Eskola on edustanut suomea vuonna 2014 WAGC kilpailuissa, 2016 Frivolten Cupissa Oona sjoittui toiseksi juniori tyttöjen sarjassa. Tuukka Hyytiäinen on edustanut suomea nuorten MM/WAGC-kilpailuissa vuonna 2015, lisäksi hän on saavuttanut useita finaalipaikkoja kansainvälisissä kilpailuissa.  Salla Tamper oli vuonna 2014 hopealla juniori tyttöjen sarjassa PM-kilpailuissa. Samuel Jana on saavuttanut useita finaalipaikkoja kansainvälisissä Cup-kilpailuissa, parhaimpana sijoituksenaan Scalabis Cup 2016, kolmas sija miesten sarjassa. Osa ryhmän voimistelijoista harjoittelee myös DMT trampoliinia ja Synkrotrampoliinia.

K2 & K3, Kate ja Riikka 

K2 ja K3 ryhmissä harjoittelee 2003-2006 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Ryhmiä valmentavat Kate Shatalova ja Riikka Saariaho. Ryhmän voimistelijat harjoittelevat 3-4krt/vkssa. Suurin osa ryhmän voimistelijoista on jo hakenut kilpailukoemusta kansallisten kilpailuiden lisäksi ulkomailta mm. Portugalista ja Tsekeistä. Kevät kaudella ryhmän voimistelijat kilpailevat trampoliinivoimistelun kilpailujärjestelmän 2-4 luokissa. Ryhmän voimistelijat harjoittelevat myös DMT trampoliinia ja Synkrotrampoliinia.

K4 Tarzanit ja Pienet, Kate 

K4 Tarzanit ja K4 pienet ryhmissä harjoittelee 2008-2005 syntyneitä reippaita poikia. Pojat harjoittelevat 2-3krt/vkssa Kate Shatalovan  valmennuksessa. Osa pojista on aloittanut kilpailu-uransa syksyllä 2016, ja poikien tavoitteena on osallistua keväällä 2017 trampoliinivoimistelun 1 ja 2 luokkien kilpailuihin. Pojat hyppivät myös DMT trampoliinia ja Synkrotrampoliinia.

K5 Minnit, Riikka

K5 Ryhmässä harjoittelee vuosina 2007-2006 syntynyttä tyttöä. Tytöt harjoittelevat 3-4krt viikossa. Ryhmää valmentaa Riikka Saariaho. Tytöt ovat aloittaneet kilpailemisen keväällä 2016 / syksyllä 2016 trampoliinivoimistelun kilpailujärjestelmän 1-luokassa. Tyttöjen tavoitteena on kilpailla keväällä 2017 trampoliinivoimistelun 2-3-luokissa. Tytöt harjoittelevat myös DMT trampoliinia ja synkrotrampoliinia.

K6 Minionit, Riikka

Minionit ryhmässä harjoittelee innokkaita 2008-2007 syntyneitä tyttöjä. Tytöt harjoittelevat 2-3krt/vkssa. Ryhmää valmentaa Riikka Saariaho.

Vakuutus

Jokaisella kilpavoimistelijalla tulee kilpaillessa olla voimassa oleva lisenssi ja kilpailutoiminnan kattava vakuutus. Voimistelija on itse vastuussa omasta vakuutusturvastaan harjoituksissa, -matkoilla ja -kilpailuissa. Vakuutuksen voi hankkia Suomen Voimisteluliiton tarjoaman lisenssin yhteydessä. Voimistelija, joka ei vielä kilpaile, mutta harjoittelee kilparyhmässä, voi hankkia lisenssin yhteyteen saatavan vakuutuksen (11 EUR) tai varmistaa, että oma vakuutus kattaa kilpaharjoittelun. Linkki Voimisteluliiton sivulle. Lisenssin (ja haluttaessa siihen liitetyn vakuutuksen) maksu suoritetaan Sporttirekisterin kautta.

Yhteystiedot

Koordinaattori:

Riikka Saariaho

trampoliini(a)espoontelinetaiturit.fi

Vanhempain toimikunta:

Eija Tamper
eija.tamper(a)gmail.com