Nettisivut 1Trampoliinivoimistelu on maailmanlaajuisesti suosittu laji ja se lukeutuu myös olympialajeihin. Huipputrampoliinivoimistelijat suorittavat kierteisiä kolmoisvoltteja jopa kymmenen metrin korkeudessa. Suomessa trampoliinivoimistelu on kasvava laji. EsTT:n edustajia on nähty jo useaan kertaan kansainvälisillä areenoilla, niin Cup kilpailuissa kuin arvokisoissakin. Trampoliinivoimistelukilpailuissa urheilijat esittävät kaksi, kymmenen liikkeen sarjaa. Sarjat koostuvat tasosta riippuen, perushypyistä, vatsalleen-, istumaan-ja selälleen laskeutuvista hypyistä ja esimerkiksi yksöis-, kaksois- ja kolmoisvolteista.

Trampoliinivoimistelun esikilpa- ja kilparyhmät

Trampoliinivoimistelun kilparyhmät harjoittelevat tavoitteellisesti, iän, tason ja motivaation mukaan 3-7krt viikossa. Harjoitukset koostuvat trampoliiniharjoittelun lisäksi voima, liikkuvuus ja kehonhuolto harjoitteista. Trampoliinivoimistelun kilparyhmäläiset osallistuvat tason mukaan niin kansallisiin kuin kansainvälisiinikin kilpailuihin. Korostamme kilparyhmien harjoituksissa tavoitteellisuuden ohella hauskuutta ja mielekkyyttä. Jokainen urheilija luo yhdessä valmentajan kanssa jokaiselle kilpailukaudelle henkilökohtaiset tavoitteet ja harjoittelu rakennetaan herkkyyskaudet huomioiden tavoitteiden pohjalle.

Nettisivut (2)Trampoliinivoimistelun esikilparyhmät on suunnattu trampoliinivoimistelusta innostuneille 5-7 vuotiaille lapsille. Esikilparyhmien harjoitukset koostuvat trampoliini harjoittelun lisäksi, voima, ketteryys ja liikkuvuus harjoitteista sekä erilaisista harjoittelua tukevista leikeistä. Esikilparyhmissä harjoitellaan myös voimistelun perusteita harjoittelun monipuolistamiseksi. Harjoittelu esikilparyhmässä on tavoitteellista, tärkeintä on kuitenkin hauskuus ja tekemisen riemu. Tavoitteena on, että esikilparyhmäläiset oppivat trampoliinivoimistelun perusliikkeet sekä etuperin- ja takaperin voltin alkeet. Esikilparyhmän tavoitteena on valmistaa lapset kilparyhmään siirtymiseen. Kilparyhmään siirtymisestä keskustellaan aina yhdessä huoltajien, lapsen ja valmentajan kanssa. Esikilparyhmään osallistuminen ei vaadi voimistelutaustaa.

Kilparyhmien ja esikilparyhmien valmentajina toimivat: Kate Shatalova & Riikka Saariaho

Tiedustelut kilparyhmiin ja esikilparyhmiin osallistumisesta: trampoliini@espoontelinetaiturit.fi

Trampoliinivoimistelijoita voit seurata Instagramissa (@esttrampoline) ja Facebookissa (@esttrampoline).

Espoon Telinetaitureiden trampoliinivoimistelun kilparyhmät harjoittelevat Mankkaan hallilla, Sinikalliontie 1, Espoo.

Vakuutus

Jokaisella kilpavoimistelijalla tulee kilpaillessa olla voimassa oleva lisenssi ja kilpailutoiminnan kattava vakuutus. Voimistelija on itse vastuussa omasta vakuutusturvastaan harjoituksissa, -matkoilla ja -kilpailuissa. Vakuutuksen voi hankkia Suomen Voimisteluliiton tarjoaman lisenssin yhteydessä. Voimistelija, joka ei vielä kilpaile, mutta harjoittelee kilparyhmässä, voi hankkia lisenssin yhteyteen saatavan vakuutuksen (11 EUR) tai varmistaa, että oma vakuutus kattaa kilpaharjoittelun. Linkki Voimisteluliiton sivulle. Lisenssin (ja haluttaessa siihen liitetyn vakuutuksen) maksu suoritetaan Sporttirekisterin kautta.

Yhteystiedot

Koordinaattori:

Riikka Saariaho

trampoliini(a)espoontelinetaiturit.fi

Vanhempain toimikunta:

Eija Tamper
eija.tamper(a)gmail.com