Espoon Telinetaiturit 6.5.2016-6 (Small)Trampoliinivoimistelun harrasteryhmät harjoittelevat EsTT:n uudella voimistelusalilla Mankkaalla, osoite: Sinikalliontie 1, 02630 Espoo.

Trampoliinivoimistelun harrasteryhmät:

Trampoliinivoimistelun harrasteryhmät koostuvat tasoryhmistä, trampoliinikoulu 4-6v, Taso 1. ryhmä , 7-9v, 10-12v ja 13+. Taso 2. ryhmä,  7-9v, 10-12v ja 13+ ryhmä. Taso 3 ryhmä, 10-12v, 13-15v ja 16+ sekä Taso 4. ryhmä, 10-12v, 13-15v ja 16+.

Trampoliinivoimistelun aloittaminen ei vaadi aiempaa voimistelutaustaa. Tavoitteena on, että lapset oppivat käyttämään trampoliineja turvallisesti jolloin he voivat siirtää oppimiaan taitojaan esimerkiksi pihatrampoliineille. Tämän lisäksi päätavoite on että lapset oppivat hauskoja trampoliinitemppuja, perushypyistä haastavampiin yksöis- ja jopa kaksoisvoltteihin.  Trampoliiniharjoitukset koostuvat lämmittely, trampoliiniharjoittelu ja loppuverryttelyosioista. Trampoliinivoimistelun harrasteryhmissä lapset voivat edetä trampoliiniharrastuksessa omien tavoitteidensa mukaisesti ja nauttia uusien temppujen oppimisesta.

Kaikkien harrasteryhmien harjoitusten kesto on 60min.

Alla tarkemmat tiedot eri taitotasojen eroista ja tavoitteista,

Trampoliinikoulu 4-6v

Trampoliinikoulussa lapset harjoittelevat trampoliinin turvallista käyttöä sekä trampoliinivoimistelun perusteita kuten, jänne-, kerä ja haarahypyt, istumaan-, vatsalleen- ja selälleen hypyt sekä etuperinvoltin alkeita. Trampoliiniliikkeiden lisäksi trampoliinikoulussa harjoitellaan voimistelun alkeita ja perusliikkeitä kuten kuperkeikkoja etuperin ja takaperin. Harjoitteluun sisältyy myös erilaiset hauskat radat ja leikit trampoliinihyppelyn ohella.  Kaikki trampoliinikouluryhmät ovat sekaryhmiä.

Trampoliinivoimistelun Taitotasoryhmä 1

Taso 1 ryhmät harjoittelevat trampoliinin turvallista käyttöä sekä trampoliinivoimistelun perusteita kuten, jänne-, kerä ja haarahypyt, istumaan-, vatsalleen- ja selälleen hypyt sekä etuperin- ja takaperinvoltin alkeet. Taso 1. ryhmä soveltuu hyvin aloittelijoille, eikä aiempaa voimistelutaustaa tarvitse olla.  Trampoliiniharjoittelun lisäksi harjoituskissa harjoitellaan voimistelun alkeita ja perusliikkeitä kuten kuperkeikat eteen ja taakse. Kaikki Taso 1. ryhmät ovat sekaryhmiä.

Trampoliinivoimistelun Taitotasoryhmä 2.

Taso 2. ryhmät harjoittelevat etuperin ja takaperin voltteja sekä volttien eri asentoja (suora-, kerä- ja taittoasennot), perusliikkeiden yhdistelemistä pidemmiksi sarjoiksi sekä kierteiden lisäämistä liikkeisiin, esimerkiksi vatsalleen ja selälleen hyppyihin. Kaikki Taso 2. ryhmät ovat sekaryhmiä.

Trampoliinivoimistelun Taitotasoryhmä 3.

Taso 3. ryhmät harjoittelevat perusvolttien yhdistelemistä sarjoiksi, kierteiden lisäämistä voltteihin sekä vatsalleen ja selälleen päättyviä ja alkavia voltteja. Volttien lisäksi Taso 3. ryhmässä harjoitellaan erilaisia verkkokierteitä kuten vatsalta tai selältä lähteviä kierreliikkeitä. Kaikki Taso 3. ryhmät ovat sekaryhmiä.

Espoon Telinetaiturit 6.5.2016-4 (Small)

Trampoliinivoimistelun Taitotasoryhmä 4.

Taso 4. ryhmät harjoittelevat perusvolttien sekä kierteellisten volttien yhdistelemistä, tuplavolttien alkeita etuperin ja takaperin (välivaiheet hallitessaan, voimistelijat voivat halutessaan siirtyä tuplavoltteihin.) sekä verkkokierteitä selältä ja vatsalta lähtien. Kaikki Taso 4. ryhmät ovat sekaryhmiä.

 

Trampoliinivoimistelun Tehoryhmä

Trampoliinivoimistelun Tehoryhmässäryhmässä harjoittelu on tavoitteellista ja ennen kaikkea hauskaa. Ryhmä harjoittelee useamman kerran viikossa saman ohjaajan kanssa ja jokaiselle kaudelle voimistelijat muodostavat yhdessä valmennusvastaavan kanssa tavoitteet ja päämäärät joihin harjoituksissa pyritään. Tehoryhmässä voimistelijat pääsevät rikkomaan omia rajojaan oman halun ja motivaation mukaan.

 

Tuplaminitrampoliini / DMT

Tuplaminitrampoliinivoimistelu, tuttavallisemmin DMT on yksi trampoliinivoimistelun muodoista ja keväällä 2017 EsTT tarjoaa DMT harjoittelua myös harrastajille. Keväällä 2017 alkavissa DMT-Trampoliini ryhmissä yhdistyy trampoliinivoimistelun liikkeet ja DMT:n vauhdikkuus. DMT-Trampoliiniryhmissä harjoitellaan erilaisia voltteja ja muita trampoliinivoimistelun liikkeitä isoilla kilpatrampoliineilla sekä DMT trampoliinilla. DMT-trampoliiniryhmät sopivat kaikenikäisille ja Taso ryhmien ansiosta ryhmiä löytyy niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin.  Kaikki DMT-trampoliini harjoitukset pidetään mankkaan voimistelusalilla.

aaa-nettisivut

Kuva: Jarkko Lahtinen

Mikä on DMT/ Tuplaminitrampoliini?

DMT trampoliini eroaa isoista kilpatrampoliineista monella tapaa. DMT trampoliinille hypätään juoksuvauhdista, tämän jälkeen DMT trampoliinin päällä suoritetaan 1 – 2 liikettä jonka jälkeen tehdään alastulo. Muodoltaan DMT trampoliini on pitkä ja etuosa trampoliinissa on vino. DMT trampoliinilla on mahdollista tehdä trampoliinin perusliikkeitä sekä voltteja. Joustavan verkon ansiosta DMT trampoliinilla voidaan tehdä yksöisvolttien lisäksi kaksois- ja jopa kolmoisvoltteja. DMT trampoliini kehittää koordinaatiokykyä, nopeusvoimaa ja räjähtävyyttä. DMT trampoliini sopii hyvin myös oheislajiksi.

DMT & Trampoliini Taso 1

DMT Trampoliini Taso 1 ryhmässä harjoitellaan DMT:n ja Trampoliinin perusteita, kauden aikana edetään vaikeampiin liikkeisiin kuten etuperin ja takaperin voltin alkeisiin ja niiden siirtämiseen isolta trampoliinilta DMT:lle.

DMT & Trampoliini Taso 2

DMT Trampoliini Taso 2 ryhmässä harjoitellaan erilaisia voltteja ja niiden yhdistelemistä sekä erilaisia trampoliinin liikkeistä koostuvia sarjoja isoilla trampoliineilla ja DMT trampoliinilla.

Trampoliinin harrasteryhmät harjoittelevat Mankkaalla. Sinikalliontie 1, Espoo)

 

Varusteet:

Trampoliinivoimisteluasuksi sopivat parhaiten t-paita tai jumppapuku ja joustavat housut, shortsit tai trikoot sekä tossut. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin. Pitkät hiukset laitetaan aina kiinni.

Harjoitusmaksut

Harrasteryhmien kausimaksut ovat omalla sivullaan.

Vakuutus

Seuran kaikki  harrastajat ovat vakuutettuja Pohjolan ryhmätapaturmavakuutuksella.

Yhteydenotot

Trampoliinivoimistelun lajivastaava ja harrastekoordinaattori

Yhteystiedot