Trampoliinivoimistelussa pääsee kokemaan vauhtia ja korkeutta. Laji on poikkeuksellisen näyttävä, sillä tarkoituksena on tehdä mahdollisimman korkealle ponnistaen liikkeitä, erilaisia hyppyjä ja voltteja etuperin, takaperin ja kierteillä. Maailman huiput hyppäävät trampoliinilla jopa kymmenen metrin korkeuteen tehden samanaikaisesti kiereteellisiä kolmoisvoltteja. Trampoliinivoimistelu on maailmanlaajuisesti suosittu voimistelun laji, ja se kuuluu olympialajeihin.

Trampoliinivoimistelu on hauska urheilumuoto joka kehittää koordinaatiokykyä, lihaskuntoa ja liikkuvuutta. EsTT tarjoaa mahdollisuuden harrastaa trampoliinivoimistelua harraste ryhmissä sekä esikilpa- ja kilparyhmissä. Trampoliiniryhmissä jokainen trampoliinihyppelystä innostunut pääsee kehittämään taitojaan omien tavoitteidensa mukaisesti.

Trampoliinivoimistelun harrasteryhmissä tavoitteena on, että lapset oppivatEspoon Telinetaiturit 6.5.2016-4 (Small) käyttämään trampoliineja turvallisesti jolloin he voivat siirtää oppimiaan taitojaan esimerkiksi pihatrampoliineille. Tämän lisäksi päätavoite on että lapset oppivat hauskoja trampoliinitemppuja, perushypyistä haastavampiin yksöis- ja jopa kaksoisvoltteihin. Trampoliiniharjoitukset koostuvat lämmittely, trampoliiniharjoittelu ja loppuverryttely osioista. Trampoliinivoimistelun harrasteryhmissä lapset voivat edetä trampoliiniharrastuksessa omien tavoitteidensa mukaisesti ja nauttia uusien temppujen oppimisesta. Trampoliiryhmien harjoituksissa harjoitellaan trampoliinihyppyjen ohella monipuolisesti perusvoimistelun liikkeitä.

Trampoliinivoimistelun kilparyhmissä harjoittellaan tavoitteellisesti, iän, tason ja motivaation mukaan 3-7krt viikossa. Harjoitukset koostuvat trampoliiniharjoittelun listra 23äksi voima, liikkuvuus ja kehonhuolto harjoitteista. Trampoliinivoimistelun kilparyhmäläiset osallistuvat tason mukaan niin kansallisiin kuin kansainvälisiinkin kilpailuihin. Korostamme kilparyhmien harjoituksissa tavoitteellisuuden ohella hauskuutta ja mielekkyyttä. Jokainen urheilija luo yhdessä valmentajan kanssa jokaiselle kilpailukaudelle henkilökohtaiset tavoitteet ja harjoittelu rakennetaan herkkyyskaudet huomioiden tavoitteiden pohjalle.

Kuva: Jarkko Lahtinen

Trampoliinivoimistelun Esikilparyhmät on suunnattu trampoliinivoimistelusta innostuneille 5-7 vuotiaille lapsille. Esikilparyhmien harjoitukset koostuvat trampoliini harjoittelun lisäksi, voima, ketteryys ja liikkuvuus harjoitteista sekä erilaisista harjoittelua tukevista leikeistä. Esikilparyhmissä harjoitellaan myös voimistelun perusteita harjoittelun monipuolistamiseksi.

EsTT:n trampoliinivoimistelija Oona Tujula on valittu vuosina 2013 ja 2014 Voimisteluliiton vuoden trampoliinivoimistelijaksi.

Tuplaminitrampoliini / DMT

Tuplaminitrampoliinivoimistelu, tuttavallisemmin DMT on yksi trampoliinivoimistelun muodoista ja keväällä 2017 EsTT tarjoaa DMT harjoittelua harjoittelua niin harrastajille kuin kilpailijoillekin. DMT & Trampoliini harrasteryhmistä löytyy lisätietoja Trampoliinivoimistelun harrasteryhmien sivuilta.

aaa-nettisivut

Kuva: Jarkko Lahtinen

Mikä on DMT trampoliini?

DMT trampoliini eroaa isoista kilpatrampoliineista monella tapaa. DMT trampoliinille hypätään juoksuvauhdista, tämän jälkeen DMT trampoliinin päällä suoritetaan 1 – 2 liikettä jonka jälkeen tehdään alastulo. Muodoltaan DMT trampoliini on pitkä ja etuosa trampoliinissa on vino. DMT trampoliinilla on mahdollista tehdä trampoliinin perusliikkeitä sekä voltteja. Joustavan verkon ansiosta DMT trampoliinilla voidaan tehdä yksöisvolttien lisäksi kaksois- ja kolmoisvoltteja. DMT trampoliini kehittää koordinaatiokykyä, nopeusvoimaa ja räjähtävyyttä. DMT trampoliini sopii hyvin myös oheislajiksi.

Harrastevoimistelu

Trampoliinivoimistelun harrasteryhmät

Kilpavoimistelu

Trampoliinivoimistelun kilparyhmät

Säännöt

Espoon Telinetaitureiden pelisäännöt

Suomen Voimisteluliiton Yleiset kilpailu- ja kurinpitosäännöt 2015

Yhteydenotot

Trampoliinivoimistelun lajivastaava ja harrastekoordinaattori:

Yhteystiedot