Espoon Telinetaiturit 8.3.2016-43 (Small)Ryhdikäs, voimakas ja notkea ‒ tätä kaikkea ja enemmän on telinevoimistelija. Telinevoimistelu on vauhdikas ja näyttävä yksilölaji, jossa kehon parhaat ominaisuudet kehittyvät monipuolisesti. Lisäksi laji opettaa päämäärätietoisuutta ja kasvattaa luonnetta.

Tyttöjen telinevoimistelussa telineitä on neljä: hyppy, nojapuut, puomi ja permanto. Näiden varsinaisten telineiden lisäksi harjoittelussa käytetään muita välineitä, kuten puolapuita ja volttimonttua.

Alle kouluikäiset ja 7-9 vuotiaat tytöt voivat osallistua voimistelukoulu-ryhmiin. Niissä harjoitellaan monipuolisesti kaikkia voimistelun taitoja ja niistä voi jatkaa telinevoimisteluryhmiin tai muihin lajeihin. Tyttöjen telinevoimistelun harrasteryhmät on suunnattu kaikille 7-vuotiaista ylöspäin ja niissä voi kehittää taitojaan aina platinaryhmään asti. Siellä harjoitellaan liikkeitä, jotka lähestyvät kilpavoimistelun vaatimuksia. Harrasteryhmissä voimistellaan omaksi iloksi. Esikilparyhmiin siirtyminen tapahtuu 5-7 vuoden iässä katselmusten kautta niille, joita voimistelun kilpaharrastaminen kiinnostaa.

Ryhmät

Voimistelukoulut

Ryhmä on suunnattu 5-7-vuotiaille ja 7-9-vuotiaille, telinevoimistelun aloittaville lapsille. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelua, telinevoimistelua sekä tutustutaan lajiin ja telineisiin. Ryhmät ovat sekaryhmiä tytöille ja pojille.

PronssiEspoon Telinetaiturit 8.3.2016-38 (Small)

Tyttöjen telinevoimistelun pronssiryhmä sopii aikaisemmin telinevoimistelua tai muuta voimistelua noin 1‒2 vuotta harrastaneille. Pronssiryhmään kuuluvat voimistelijat harjoittelevat voimistelun perusliikkeitä, kuten kuperkeikka, kärrynpyörä, käsinseisonta tuettuna ja kieppi. Kun voimistelija suorittaa pronssimerkin, hän voi siirtyä hopearyhmään. Linkki pronssimerkkiin.

Hopea

Tyttöjen telinevoimistelun hopearyhmä sopii aikaisemmin telinevoimistelua noin 3 vuotta harrastaneille lapsille ja nuorille. Hopearyhmään kuuluvilla voimistelijoilla on suoritettuna pronssimerkki. Harjoiteltavia liikkeitä ovat mm. kärrynpyörä molempiin suuntiin, arabialainen, käsinseisonta, kiintopyörähdys ja heilunta. Kun voimistelija suorittaa hopeamerkin, hän voi siirtyä kultaryhmään. Linkki hopeamerkkiin.

Kulta

Tyttöjen telinevoimistelun kultaryhmä soveltuu aikaisemmin telinevoimistelua noin 4 vuotta tai enemmän harrastaneille lapsille ja nuorille. Kultaryhmään kuuluvilla voimistelijoilla on suoritettuna hopeamerkki. Harjoiteltavia liikkeitä ovat mm. arabialainen, flikki, käsinseisonta ilman tukea, kippi, kiintopyörähdys ja heilunta. Linkki kultamerkkiin.

Platina

Tyttöjen telinevoimistelun platinaryhmä on uusi ryhmätyyppi. Se on suunnattu edistyneille tytöille, joilla on kokemusta kultaryhmistä tai jopa kilpavoimistelutaustaa. Ryhmän tavoitteena on harjoitella uusia liikkeitä tavoitteellisesti ja halukkaat voivat osallistua seuran sisäisiin harrastekilpailuihin tai ryhmä voi tehdä näytöksiä.

Varusteet

Telinevoimisteluasuksi tytöille sopivat t-paita ja shortsit tai jumppapuku. Tossuja ei tarvita. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin ja pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Harjoitusmaksut

Harrasteryhmien kausimaksut ovat omalla sivullaan.

Vakuutus

Seuran kaikki alle 19-vuotiaat harrastajat ovat vakuutettuja Pohjolan ryhmätapaturmavakuutuksella.

Yhteydenotot

Harrastetoiminnan koordinaattori, tyttöjen telinevoimistelu:

Jasmiina Latikka

tytot(a)espoontelinetaiturit.fi