Miesten telinevoimistelu vaatii urheilijalta huipputason voimankäyttöä ja kehonhallintaa. Tarkoitus on tehdä mahdollisimman puhtaasti vaikeita ja monipuolisia liikesarjoja erilaisilla telineillä. Kilpailusarja arvostellaan sen vaikeuden sekä suorituspuhtauden mukaan. Laji on korkealle arvostettu ja sillä on vahvat perinteet. Miesten telinevoimistelu on kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n virallinen laji ja siinä kisataan olympiatasolla asti.

Aveiro beach back

Seuran edustusmiehet ja -nuoret Portugalissa 2013

Miesten telinevoimistelussa kisataan kuudella telineellä, jotka ovat permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut ja rekki. Permantosarja tehdään ilman musiikkia, ja se sisältää volttisarjoja sekä akrobaattisia ja voimistelullisia liikkeitä, kuten käsinseisontaa ja notkeusliikkeitä. Hevosella suoritetaan liikesarja, jossa yhdistellään mylly- ja heilurityyppisiä vauhtiliikkeitä ilman pysähdyksiä. Renkailla suoritus koostuu heilahdus- ja voimaliikkeistä sekä staattisista liikkeistä. Hyppy suoritetaan ponnistuslaudan ja hyppytelineen avulla. Tuomarit arvostelevat hypyn dynaamisuutta, hypyn lentovaiheen korkeutta ja pituutta sekä käännösten, vartalonasentojen ja volttien oikea-aikaisuutta ja tarkkuutta hypyn eri vaiheissa. Nojapuilla tehtävä sarja sisältää heilahdus- ja lentoliikkeitä sekä staattisia liikkeitä, jotka suoritetaan noja- ja riipunta-asennoissa. Rekkisarja on yhdistelmä heilahdusliikkeitä, kuten jättiläisiä, lentoliikkeitä, pyörähdyksiä ja käännöksiä.

EsTT:ssä pidämme tärkeänä, että kaikki pojat saavat halutessaan kilpailla omien mahdollisuuksiensa mukaan. Seuran omien kilpailujen lisäksi haasteita löytyy myös lukuisista kansallisista ja kansainvälisistä kilpailuista. Kilparyhmien selkeänä tavoitteena on viedä voimistelijoita kohti kansallista

kärkeä ja myös kansainvälistä tasoa. EsTT on lähes 30-vuotisen historiansa aikana menestynyt niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa. Seuran edustajat ovat olleet vuosi toisensa jälkeen Suomen huipulla sekä mukana voittamassa mitaleita Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa ja maailmancupin osakilpailuissa. Tehokas valmennus ja tunnollinen työskentely ovat menestyksemme avaimia.

Harjoitusmaksut

Harjoittelumaksut jaksotetaan kevät- ja syyskauteen. Katso aloittelevien ryhmien maksut . Edistyneiden ryhmien maksut määrätään kausikohtaisesti.

 Vakuutus

Jokaisella kilpavoimistelijalla tulee kilpaillessa olla voimassa oleva lisenssi ja kilpailutoiminnan kattava vakuutus.Voimistelija on itse vastuussa omasta vakuutusturvastaan harjoituksissa, -matkoilla ja -kilpailuissa. Vakuutuksen voi hankkia Suomen Voimisteluliiton tarjoaman lisenssin yhteydessä. Voimistelija, joka ei vielä kilpaile, mutta harjoittelee kilparyhmässä, voi hankkia lisenssin yhteyteen saatavan vakuutuksen (11 EUR) tai varmistaa, että oma vakuutus kattaa kilpaharjoittelun. Linkki Voimisteluliiton sivulle. Lisenssin (ja haluttaessa siihen liitetyn vakuutuksen) maksu suoritetaan Sporttirekisterin kautta.

 Ryhmät 2019

Matin ja Diman ryhmä 1
– Miesten ja nuorten edustusryhmä
– 14 voimistelijaa
– harjoittelee 30h/vko

Heimirin ja Konstan ryhmä 3
– nuorten/poikien ryhmä (s. 2005-07)
– 11 voimistelijaa
– harjoittelee 15h/vko

Konstan ryhmä 5
– poikien ryhmä (s. 2007-09)
– 7 voimistelijaa
– harjoittelee 10h/vko

Ryhmä 6 Heikki ja Heimiri
– poikien ryhmä (s. 2009-11)
– 14 voimistelijaa
– harjoittelee 7/9h/vko

Ryhmä 7 Joonas, Inka, Nicole
– poikien ryhmä (s. 2010-13)
– esikilparyhmä
– 14 voimistelijaa
– harjoittelee 4,5h/vko

Ryhmä 8 Robert, Heimir, Inka
– poikien ryhmä (s. 2011-13)
– esikilparyhmä
– 14 voimistelijaa
– harjoittelee 4,5h/vko

Kilpailukalenteri 2019

13-14.4. JunnuGym Turku

27-28.4. JunnuGym Tampere

4-5.5. JunnuGym Jyväskylä

24-26.5. SM Turku

7-9.6. Voimistelupäivät, JunnuGym, Espoo

 

Yhteydenotot

Miesten telinevoimistelun päävalmentaja:

Mati Kirmes
+358 44 275 5420
mati(a)espoontelinetaiturit.fi

Vanhempain toimikunta (talkoot, varainkeruu):

Sanna Hartikainen
sanna.varsta(a)gmail.com


Edustusurheilijat

Oskar Kirmes

Emil Woivalin

Emil Soravuo

Miro Niemi

Joonas Kukkonen

Franz Card

Leevi Makkonen


Nuorten sarjan urheilijat

SM-kulta 2017 nuorten joukkuekisa

Robert Kirmes SM ottelu 2017

Otto Hannula

Isak Wargh

Joona Suila

Heikki Lintula

Robin Ablouh

 


Valmentajat

 

Dmytro ‘Dima’ Gorbachov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heimir Gunnarsson

 

Konstantin Antonov

 

 

 

 

 

 

 

Joonas Kukkonen

Nicole Staudinger