Miesten telinevoimistelu vaatii urheilijalta huipputason voimankäyttöä ja kehonhallintaa. Tarkoitus on tehdä mahdollisimman puhtaasti vaikeita ja monipuolisia liikesarjoja erilaisilla telineillä. Kilpailusarja arvostellaan sen vaikeuden sekä suorituspuhtauden mukaan. Laji on korkealle arvostettu ja sillä on vahvat perinteet. Miesten telinevoimistelu on kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n virallinen laji ja siinä kisataan olympiatasolla asti.

Aveiro beach back

Seuran edustusmiehet ja -nuoret Portugalissa

Miesten telinevoimistelussa kisataan kuudella telineellä, jotka ovat permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut ja rekki. Permantosarja tehdään ilman musiikkia, ja se sisältää volttisarjoja sekä akrobaattisia ja voimistelullisia liikkeitä, kuten käsinseisontaa ja notkeusliikkeitä. Hevosella suoritetaan liikesarja, jossa yhdistellään mylly- ja heilurityyppisiä vauhtiliikkeitä ilman pysähdyksiä. Renkailla suoritus koostuu heilahdus- ja voimaliikkeistä sekä staattisista liikkeistä. Hyppy suoritetaan ponnistuslaudan ja hyppytelineen avulla. Tuomarit arvostelevat hypyn dynaamisuutta, hypyn lentovaiheen korkeutta ja pituutta sekä käännösten, vartalonasentojen ja volttien oikea-aikaisuutta ja tarkkuutta hypyn eri vaiheissa. Nojapuilla tehtävä sarja sisältää heilahdus- ja lentoliikkeitä sekä staattisia liikkeitä, jotka suoritetaan noja- ja riipunta-asennoissa. Rekkisarja on yhdistelmä heilahdusliikkeitä, kuten jättiläisiä, lentoliikkeitä, pyörähdyksiä ja käännöksiä.

EsTT:ssä pidämme tärkeänä, että kaikki pojat saavat halutessaan kilpailla omien mahdollisuuksiensa mukaan. Seuran omien kilpailujen lisäksi haasteita löytyy myös lukuisista kansallisista ja kansainvälisistä kilpailuista. Kilparyhmien selkeänä tavoitteena on viedä voimistelijoita kohti kansallista kärkeä ja myös kansainvälistä tasoa. EsTT on lähes 30-vuotisen historiansa aikana menestynyt niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa. Seuran edustajat ovat olleet vuosi toisensa jälkeen Suomen huipulla sekä mukana voittamassa mitaleita Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa ja maailmancupin osakilpailuissa. Tehokas valmennus ja tunnollinen työskentely ovat menestyksemme avaimia.

Harjoitusmaksut

Harjoittelumaksut jaksotetaan kevät- ja syyskauteen. Katso aloittelevien ryhmien maksut . Edistyneiden ryhmien maksut määrätään kausikohtaisesti.

Vakuutus

Jokaisella kilpavoimistelijalla tulee kilpaillessa olla voimassa oleva lisenssi ja kilpailutoiminnan kattava vakuutus.Voimistelija on itse vastuussa omasta vakuutusturvastaan harjoituksissa, -matkoilla ja -kilpailuissa. Vakuutuksen voi hankkia Suomen Voimisteluliiton tarjoaman lisenssin yhteydessä. Voimistelija, joka ei vielä kilpaile, mutta harjoittelee kilparyhmässä, voi hankkia lisenssin yhteyteen saatavan vakuutuksen (11 EUR) tai varmistaa, että oma vakuutus kattaa kilpaharjoittelun. Linkki Voimisteluliiton sivulle. Lisenssin (ja haluttaessa siihen liitetyn vakuutuksen) maksu suoritetaan Sporttirekisterin kautta.

Yhteydenotot

Miesten telinevoimistelun päävalmentaja:

Mati Kirmes
+358 44 275 5420
mati(a)espoontelinetaiturit.fi

Vanhempain toimikunta (talkoot, varainkeruu):

Kirsimarja Raitasalo
kirsimarja.raitasalo(a)hotmail.com

Sanna Hartikainen
sanna.varsta(a)gmail.com

Leiri- ja kilpailukalenteri 2017

EsTT,MTV kalenteri 2017

Ryhmät 2,3,4 kutsutaan seuran leirille Vierumäelle 24-29.7.2017