Miesten telinevoimistelussa (MTV) telineitä on kuusi: permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut ja rekki. Naisten telinevoimistelussa (NTV) telineitä on neljä: hyppy, nojapuut, puomi ja permanto. Varsinaisten telineiden lisäksi harjoittelussa käytetään muita välineitä, kuten trampoliinia ja volttimonttua.

EsTT tarjoaa kilpa- ja harrasteryhmiä telinevoimistelussa pojille ja tytöille sekä myös aikuisille. Voimistelutunneilla verrytellään, kehitetään kehon ominaisuuksia, kuten lihaskuntoa ja liikkuvuutta, sekä harjoitellaan liikkeitä. Harjoittelu on monipuolista ja eritasoisten voimistelijoiden tarpeet pyritään huomioimaan harjoitusryhmissä. Enemmän tietoa telinevoimistelun kilpa- ja harrastetoiminnasta löytyy alta.

Harrastevoimistelu

Poikien harrastevoimistelu (6-17-vuotiaat)

Tyttöjen harrastevoimistelu (4-17-vuotiaat)

Aikuisten harrastevoimistelu

Alle kouluikäiset pojat ja tytöt voivat osallistua Voimistelukouluun.

Kilpavoimistelu

Poikien ja miesten kilpavoimistelu

Tyttöjen ja naisten kilpavoimistelu

Kilpauutiset

Harrasteryhmistä on mahdollisuus siirtyä kilpavalmennusryhmiin. EsTT:n tyttöjen ja naisten telinevoimistelijat sekä poikien ja miesten telinevoimistelijat ovat mukana Suomen maajoukkueringissä sekä Voimisteluliiton aluevalmennustoiminnassa. EsTT:n tämän hetken menestyneimpiä voimistelijoita ovat Oskar Kirmes ja Emil Soravuo, jotka kuuluvat Olympiakomitean tukiurheilijoihin. Nuorten miesten katseet ovat kohti Tokion olympialaisia 2020.

Yhteystiedot

Yhteystiedot lajivastaavista ja valmentajista ovat omalla sivullaan.

Säännöt

Espoon Telinetaitureiden pelisäännöt

Suomen Voimisteluliiton Yleiset kilpailu- ja kurinpitosäännöt 2015