Lajiesittely

TeamGym on Voimisteluliiton joukkuelaji, johon kuuluu kolme osiota: vauhdikkaat voltilliset liikesarjat volttiradalla, lennokkaat voltit hypyssä trampetilta ja musiikillinen vapaaohjelma.

Tutustu TeamGymiin Voimisteluliiton lajiesittelyvideolta!

Espoon Telinetaitureissa TeamGymiä voi harrastaa harraste- ja kilpatasoilla. Kilpajoukkueista lisää kilpavoimistelun alta.

  

Harrastekausi

Kausitiedotteesta löytyy kauden alku- ja päättymispäivämäärät, loma- ja pyhäpäivien erikoisjärjestelyt sekä EsTT:n joulunäytöksen ajankohta. Kaikki TeamGymin harrasteryhmät esiintyvät joulunäytöksessä. Joulunäytöksestä ja joulunäytösesityksen harjoittelusta tulee syksyisin erikseen tietoa ryhmien voimistelijoille sähköpostitse.

 

Harrasteryhmien esittelyt ja taitovaatimukset

TeamGym ALKEET

ALKEET-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla ei ole vielä erityisemmin taustaa voimistelusta. Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa, 1-1,5 tuntia kerrallaan. Taitovaatimuksia ei ole ja harjoittelu aloitetaan voimistelun alkeista kuten kuperkeikoista, kärrynpyöristä ja käsilläseisonnasta ja haastavuutta lisätään kauden mittaan.

 

TeamGym HARRASTE

HARRASTE-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla on vähintään vuoden voimistelutausta TeamGym ALKEET-ryhmässä tai vastaavat taidot. Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa, 1-1,5 tuntia kerrallaan.

Taitovaatimukset:

  • kärrynpyörät molemmin jaloin
  • kuperkeikat eteen ja taakse
  • käsilläseisonta ilman tukea

 

TeamGym TAITO

TAITO-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla on jo useamman vuoden voimistelutausta, kehittyneet lajitaidot ja intoa harjoitella useamman kerran viikossa. Ryhmät harjoittelevat kahdesti viikossa, 1-1,5 tuntia kerrallaan.

Taitovaatimukset:

  • hyppyaskeleesta arabialainen
  • flikki
  • puolivoltti
  • voltti

Liikkeet on osattava tehdä turvallisesti yksin myös jollain muulla alustalla kuin isolla trampoliinilla. Esimerkiksi ilmavolttiradalla, volttiradalla tai pikku trampoliinilta eli trampetilta patjalle.

 

TeamGym KILPAHARRASTE

KILPAHARRASTE-ryhmä on harraste- ja kilpajoukkueen välimuoto ja on tarkoitettu tytöille sekä pojille. Ryhmään osallistumisen vaatimuksena on aiempi vähintään puolen vuoden harjoittelu TeamGym TAITO-ryhmässä. Lisäksi voimistelijoiden tulee olla sitoutuneita kilpailemaan ryhmän mukana, ostamaan harrastelisenssi ja käymään harjoituksissa kilpailemisen mahdollistamiseksi.

Ryhmä harjoittelee kahdesti viikossa, 1,5 tuntia kerrallaan, ja kilpailee kerran syyskaudella ja kerran kevätkaudella.

Tällä hetkellä KILPAHARRASTE-ryhmä on vain 13-17-vuotiaille, mutta tulevaisuudessa on tavoitteena perustaa ryhmät myös 7-9 ja 10-12-vuotiaille.

Vaatimukset:

  • aiempi TAITO-ryhmässä harjoittelu vähintään puolen vuoden ajan
  • sitoutuminen harjoittelemaan ja kilpailemaan ryhmän mukana

 

TeamGym TRAINING

TRAINING-ryhmä on sopiva harrasteryhmä kaikille yli 16-vuotiaille lähtötasoon katsomatta. TeamGym antaa hauskan lisän viikoittaiseen urheiluun, kehittää lihaskuntoa ja liikkuvuutta sekä haastaa niin ensikertalaisia kuin entisiä kilpailijoita. Käsilläseisonta, kärrynpyörä ja voltit tulevat kaikille tutuiksi kauden aikana ja oman tason mukaan haastavampiakin temppuja otetaan harjoitteluun mukaan. Mielekästä harjoiteltavaa löytyy niin voimistelua ensi kertaa kokeileville kuin entisille kilpailijoillekin!

Ilmoittaudu ryhmiin täältä!

tg1