fbpx

Seura

Espoon Telinetaiturit ry (EsTT) on espoolainen voimistelulajien erikoisseura. Seura on perustettu vuonna 1978, joten jo 40 vuoden ajan olemme antaneet mahdollisuuksia nauttia voimistelun riemusta ja kasvaneet samalla isoksi seuraksi. Toiminnassamme on tätä nykyä mukana vuosittain noin 2700 lasta, nuorta ja aikuista.

EsTT:n tavoitteena on edistää lasten, nuorten ja aikuisten voimisteluharrastusta alueellaan, kasvattaa kilpavoimistelijoita sekä järjestää muuta voimisteluun liittyvää toimintaa. Seura tarjoaa harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia naisten ja miesten telinevoimistelussa, trampoliinivoimistelussa, TeamGymissä  ja akrobatiavoimistelussa. Harrastusmahdollisuuksia tarjoamme myös lajeissa, joissa ei kilpailla lainkaan, kuten parkour ja Freegym. Seurassa on Ponnari-toimintaa kehityksessä viivästyneille lapsille ja nuorille.

Ohjattua toimintaa

Seura keskittyy ohjattuun voimistelutoimintaan voimisteluun keskittyville että sitä muun liikunnan ohella harrastaville. Nuorimmille tarjotaan perhevoimistelua sekä voimistelun alkeisryhmiä. Lajitoiminta aloitetaan harrastetoiminnassa 4-10v iässä. Kilparyhmiin on mahdollista siirtyä lajista riippuen 5-8 vuoden iässä.

Valtaosa seuran jäsenistä harrastaa voimistelua omaksi riemukseen. Lajeista käytetään Voimisteluliiton toimintamalleja ja tuotteita liiton toimintaan kuuluvissa lajeissa. Useisiin on seura kehittänyt omansa, jotta liikkujien kehitys olisi selkeää ja helposti viestittävissä.

Tavoitteellista valmennusta

Kilpavoimistelussa luodaan tavoitteet lajikohtaisesti. Ne voivat vaihdella kansallisesta osallistumisesta menestykseen olympiatasolla. Tavoitteiden tärkein funktio on luoda kehitystä ja osaamista kunnioittava ilmapiiri sekä vastaava valmennusjärjestelmä. Valmennuksessa noudatetaan Voimisteluliiton Urheilijan polku malleja.

Monimuotoista toimintaa

Harrasteryhmien vuosikelloon liittyy kauden päättäjäistapahtumat, esimerkiksi tyttöjen telinevoimistelussa merkkisuoritustapahtumat. Osallistuminen näytöksiin on tärkeä osa ryhmien harjoittelua ja tuo niihin omat kiintopisteensä. Koululaisille tarjotaan leirejä koulujen loma-aikoina. Niissä toki voimistellaan mutta myös ulkoillaan ja harrastetaan muita lajeja.

Monien lajien harrastajat käyvät saleillamme saadakseen parannusta liikunnan perustaitoihin.

Osaamisen kehittäminen 

Seuran toiminnan päätehtävä on lasten ja nuorten voimisteluliikunnan tarjoaminen ja kehittäminen Espoon alueella. Sitä tukee voimistelijoiden kouluttaminen apuohjaus roolin kautta valmennustehtäviin. Seura pitää tärkeänä, että pitkälle edenneet harrastajat ja kilpauraansa lopettelevat lisenssiurheilijat jäävät salille viemään seurakulttuuria eteenpäin. Kaikki ohjaajat ja valmentajat ovat seuraan työsuhteessa ja seura tarjoaa heille maksutonta koulutusta. Olemme kasvattaneet satoja nuoria työelämän taitoihin.

Toimipisteet

Toimimme voimistelun erikoissaleilla Tapiolassa sijaitsevaan Tuulimäen väestönsuojaan, Mankkaalla salila ja Vitikan salilla. Tuulimäki on Espoon kaupungin kalustama ja ylläpitämä kun taas Mankkaa ja Vitikka ovat seuran hallinnoimia voimistelun erikoissaleja.

Uusi Suomenojan Parkour-, Akrobatia- ja telinevoimistelusali on avattu syksyllä 2019.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme nauttimaan voimistelusta ja liikkumisen riemusta!