fbpx

Voimistelu oheislajina

EsTT tarjoaa monipuolista oheislajiharjoittelua eri lajien harrastajille. Harjoitteissa käytetään telinevoimistelullisia elementtejä, jotka kehittävät monipuolisesti kehonhallintaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja voimaa.

Taitotekijöistä painottuvat liiketaju, orientaatiokyky eli kyky hahmottaa raajojen ja kehon asennot sekä ajan arviointikyky.

Liikkuvuus kehittää yleistä taitotasoa ja kehon elastisuus vaikuttaa liikkeiden toteuttamiseen. Hyvä liikkuvuus mahdollistaa laajat liikeradat sekä tukee fyysisiä ominaisuuksia, kuten voimantuottoa ja nopeutta.

Kehonhallinta vaikuttaa mm. tasapainoon, kykyyn säädellä liikkeitä ja niiden sujuvuutta, sekä rytmikykyyn, joita tarvitaan kaikissa urheilulajeissa.

Voiman harjoittaminen oman kehonpainolla lisää voima-ominaisuuksia. Voimaharjoittelu on osin räjähtävää voimaa ja kimmoisuutta lisäävää joka vaikuttaa lihasten hermotukseen ja auttaa osaltaan lajitaitoja kehittymään.

Harjoitteet perustuvat liikemallikehittelyyn joten jokainen voi harjoitella oman taitotasonsa mukaisesti.

Telinesalilta ovat saaneet hyvää tukea oman lajin harjoitteluun mm. jääkiekkoilijat, jalkapalloilijat, taitoluistelijat ja golffarit.

Muidenkin urheilulajien edustajat ovat tervetulleita telinesalille monipuolisen harjoittelun pariin! Ota yhteyttä ja suunnitellaan sinun ryhmällesi oma harjoituspaketti.

Yhteydenotot

Nicole Staudinger
estt(a)espoontelinetaiturit.fi