fbpx

Merkkisuoritukset

Merkkisuoritustapahtuma kevät- ja syyskauden aikana

Huom. Tyttöjen telinevoimisteluryhmien harjoitukset on peruttu Merkkisuorituspäivänä ellei ryhmälle erikseen ilmoiteta toisin.

PRONSSI

Pronssiryhmissä voimistelevat tytöt suorittavat pronssimerkkiliikkeitä. Suoritettavia liikkeitä on 10 pakollista ja 5-10 valinnaista liikettä (5 valinnaista liikettä ennen syksyä 2018 merkin aloittaneilla & 10 valinnaista syksyllä 2018 tai myöhemmin merkin aloittaneilla). Kun voimistelija hallitsee kaikki tarvittavat 15-20 pronssitason liikkettä (suorittaa pronssimerkin), voi hän siirtyä hopearyhmään.

PRONSSI – merkkien suoritusliikkeet Voimisteluliiton sivuilla.

HOPEA

Hopearyhmissä voimistelevat tytöt suorittavat hopeamerkkiliikkeitä. Suoritettavia liikkeitä on 10 pakollista ja 5-10 valinnaista liikettä (5 valinnaista liikettä ennen syksyä 2018 merkin aloittaneilla & 10 valinnaista syksyllä 2018 tai myöhemmin merkin aloittaneilla). Kun voimistelija hallitsee  kaikki tarvittavat 15-20 hopeatason liikkettä (suorittaa hopeamerkin), voi hän siirtyä kultaryhmään.

HOPEA – merkkien suoritusliikkeet Voimisteluliiton sivuilla.

KULTA
Kultaryhmissä voimistelevat tytöt suorittavat kultamerkkiliikkeitä. Suoritettavia liikkeitä on 10 pakollista ja 5-10 valinnaista liikettä (5 valinnaista liikettä ennen syksyä 2018 merkin aloittaneilla & 10 valinnaista syksyllä 2018 tai myöhemmin merkin aloittaneilla). Kun voimistelija hallitsee kaikki tarvittavat 15-20 kultatason liikkettä (suorittaa kultamerkin) hän voi jatkaa kultaryhmässä harjoittelua tai siirtyä platinaryhmään.

KULTA – merkkien suoritusliikkeet Voimisteluliiton sivuilla.

Ilmoittautuminen
Voimistelija ilmoitetaan merkkisuorituspäivään jäsenrekisterin kautta.

Pukeutuminen:
Kuten harjoituksissa; jumppapuku/T-paita/toppi sekä shortsit/trikoot. Hiukset kiinni, niin etteivät häiritse suoritusta.

Merkkisuoritustapahtuma alkaa yhteisellä lämmittelyllä.
Lämmittelyn jälkeen voimistelijat siirtyvät haluamalleen suorituspisteelle vapaavalintaisessa järjestyksessä. Pisteeltä toiselle kiertäen voimistelijat suorittavat hallitsemiaan liikkeitä. Syksyn merkkisuorituspäivässä voi suorittaa ainoastaan kunkin merkin pakollisia liikkeitä ja keväällä voi suorittaa kunkin merkin pakollisia ja valinnaisia liikkeitä.

Voimistelijalla on 2 suoritusmahdollisuutta per liike. Jos liike epäonnistuu tai sitä ei vielä hyväksytä kahden yrityksen jälkeen, niin voimistelija voi suorittaa liikkeen seuraavana merkkisuorituspäivänä keväällä (pakolliset & valinnaiset liikkeet)/syksyllä (vain pakolliset liikkeet).

Voimistelija tulee suorittamaan ne liikkeet, jotka hän osaa. Suoritettavia liikkeitä voi olla vain yksi tai useampia. Kaikkien merkkiin tarvittavien liikkeiden hallitsemiseen voi mennä useampikin kausi.

Arvostelu tulee olemaan vaativaa, voimistelijoilta edellytetään siistejä ja hallittuja suorituksia.

Kun kaikki merkkiin vaadittavat pakolliset ja valinnaiset liikkeet on suoritettu,  voimistelija saa oman liikesuorituskortin mukaansa. Jos voimistelija ei vielä tällä kertaa saa suoritetuksi merkkiä, hänen suorituskorttinsa annetaan seuralle talteen seuraavia suorituskertoja varten.

Kunkin suoritusjakson lopuksi kaikki saavat osallistumispalkinnon. Lisäksi oman merkkisuorituksensa kaikki liikkeet läpäisseet voimistelijat palkitaan mitalilla.

Lisätietoja: tytot@espoontelinetaiturit.fi tai 050-3506100

Tervetuloa mukaan!