fbpx

TeamGym

Lajiesittely

TeamGym on edukseen erottuva joukkuelaji, jonka suosio on ollut hurjassa kasvussa viime vuosien aikana. TeamGymissä kilpaillaan sekä naisten, miesten että sekajoukkueissa. Lajissa tehdään kolme erilaista kilpailusuoritusta: vauhdikkaat voltilliset liikesarjat volttiradalla, lennokkaat voltit hypyssä trampetilta ja musiikillinen vapaaohjelma. TeamGym on yksi Suomen Voimisteluliiton virallisista voimistelulajeista ja suomalaiset joukkueet ovatkin menestyneet hienosti kansainvälisissä arvokilpailuissa. Laji on erityisen suosittu Pohjoismaissa. Espoon Telinetaitureissa TeamGymiä voi harrastaa harraste-, kilpaharraste- ja kilpatasoilla. Tutustu TeamGymiin Voimisteluliiton lajiesittelyvideolta!

TeamGym on yksi Suomen Voimisteluliiton virallisista voimistelulajeista ja suomalaiset joukkueet ovatkin menestyneet hienosti kansainvälisissä arvokisoissa. Laji on erityisen suosittu  Pohjoismaissa. Espoon Telinetaitureissa TeamGymiä voi harrastaa harraste- tai kilpatasolla.

Tutustu TeamGymiin Voimisteluliiton lajiesittelyvideolta!

Harrastekausi

Kausitiedotteesta löytyvät kauden alku- ja päättymispäivämäärät, loma- ja pyhäpäivien erikoisjärjestelyt, sekä EsTT:n joulunäytöksen ajankohta. Kaikki TeamGymin harrasteryhmät esiintyvät joulunäytöksessä. Joulunäytöksestä ja -esitysten harjoittelusta tulee syksyisin erikseen tietoa ryhmien voimistelijoille sähköpostitse. Kevätkauden päätteeksi järjestetään lisäksi TeamGymin oma kevätnäytös! Harrastajia tiedotetaan näytöksistä sähköpostitse. 

Harrasteryhmien esittelyt ja taitovaatimukset​

TeamGym TASO 1

TASO 1-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla ei ole vielä erityisemmin taustaa voimistelusta. Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa, 1 tunnin kerrallaan.

Taitovaatimuksia ei ole ja harjoittelu aloitetaan voimistelun alkeista kuten kuperkeikoista, kärrynpyöristä ja käsilläseisonnasta ja haastavuutta lisätään kauden mittaan.

TeamGym TASO 2

TASO 2-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla on vähintään vuoden voimistelutausta TeamGym TASO 1-ryhmässä tai vastaavat taidot. Ryhmät harjoittelevat 1-2 kertaa viikossa, 1-1,5 tuntia kerrallaan.

Taitovaatimukset:
– kärrynpyörä
– kuperkeikat eteen ja taakse
– käsilläseisonta tuettuna

TeamGym TASO 3

TASO 3-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla on vähintään vuoden voimistelutausta TeamGym TASO 2-ryhmässä tai vastaavat taidot. Ryhmät harjoittelevat 1-2 kertaa viikossa, 1,5 tuntia kerrallaan.

Taitovaatimukset:
– kärrynpyörät molemmilla jaloilla
– käsilläseisonta ilman tukea

TeamGym TASO 4

TASO 4-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla on jo useamman vuoden voimistelutausta, kehittyneet lajitaidot ja intoa harjoitella useamman kerran viikossa. Ryhmät harjoittelevat kahdesti viikossa, 1-1,5 tuntia kerrallaan.

Taitovaatimukset:
– hyppyaskeleesta arabialainen
– flikki
– puolivoltti
– voltti

TeamGym KILPAHARRASTE

KILPAHARRASTE-ryhmät ovat harraste- ja kilparyhmien välimuoto ja ovat tarkoitettu tytöille sekä pojille. Ryhmään osallistumisen vaatimuksena on aiempi vähintään puolen vuoden harjoittelu TeamGym TASO 4-ryhmässä. Lisäksi voimistelijoiden tulee olla sitoutuneita kilpailemaan ryhmän mukana, ostamaan harrastelisenssi ja käymään harjoituksissa kilpailemisen mahdollistamiseksi.

Ryhmät harjoittelevat kahdesti viikossa, 1,5-2 tuntia kerrallaan, ja kilpailevat kerran syyskaudella ja kerran kevätkaudella TeamGymin kilpaharrasteluokassa. Tällä hetkellä KILPAHARRASTE-ryhmiä on kaksi, Evolve 11-13v ja Effort 13-17v.

Vaatimukset:
– aiempi TASO 4-ryhmässä harjoittelu vähintään puolen vuoden ajan
– sitoutuminen harjoittelemaan ja kilpailemaan ryhmän mukana

Ilmoittautuminen TeamGymin kilpaharrasteryhmien vapaille paikoille tapahtuu harrastekoordinaattorin kautta (teamgym@espoontelinetaiturit.fi).

TeamGym TRAINING

TRAINING-ryhmä on sopiva treeniryhmä kaikille yli 16-vuotiaille lähtötasoon katsomatta. TeamGym antaa hauskan lisän viikoittaiseen urheiluun ja kehittää lihaskuntoa, sekä liikkuvuutta. Käsilläseisonta, kärrynpyörä ja voltit tulevat kaikille tutuiksi kauden aikana ja oman tason mukaan haastavampiakin temppuja otetaan harjoitteluun mukaan. Mielekästä harjoiteltavaa löytyy niin voimistelua ensi kertaa kokeileville kuin entisille kilpailijoillekin!

Kausisuunnitelmat