fbpx

Korona-tiedotteet

Koronasulun vuoksi peruttujen harjoitusten korvauskerrat jatkuvat koko kesäkuun ajan. Korvauskerotihin tulee ilmoittautua. Jokaiselle jäsenelle on lähetetty sähköposti, jossa on lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet. Jos ette ole saaneet sähköpostia niin kannattaa tarkistaa roskapostikansio. Jos vieläkään ei näy niin lähettäkää tiedustelu: info@espoontelinetaiturit.fi. Liitäkää viestiin lapsen nimi.

Syyskauden ilmoittautumiset ovat käynnissä ja luvattu alennus on koodattu tullen automaattisesti huomioiduksi laskussa.

Tiedote 19.10.2020

Aikuisten harrasteryhmät jatkuvat muutetuin käytäntein. Suosittelemme maskien käyttöä saliin siirryttäessä ja poistuttaessa. Harjoitusten aikana ei maskia tarvitse pitää. Harjoittelun aikana ei avusteta, koskee sekä valmentajaa että muita voimistelijoita.

Lasten harrastustoiminnan osalta päivitämme ohjeistusta julkishallinnon julkaistua uudet ohjeensa.

Tiedote 30.4.2020
 
JOKO PÄÄSTÄÄN SALIIN?
 
Valtioneuvosto on luvannut antaa uusia määräyksiä 3.5. Seura noudattaa niitä ja mahdollisia liikunnan kattojärjestöjen linjauksia. Aloitamme kaikkien lasten ja aikuisten harjoitukset heti kun se on sallittua. Harrasteryhmien toiminta jatkuu myös kesällä, jos saamme siihen luvan, jotta voimme tarjota korvauskertoja mahdollisimman paljon. Toteutus riippuu tietysti mahdollisista ryhmäkokoa rajoittavista määräyksistä ja muista ohjeista.
 
SYYSKAUDELLE ilmoittautuminen aukeaa 8.5. nykyisille jäsenille ja 15.5. uusille jäsenille. Kellonajat ilmoitamme tarkemmin ensi viikolla. Olemme viivästyttäneet aloitushetkeä muutamilla päivillä, jotta voimme huomioida 3.5. annettavat julkishallinnon määräykset. Luvattu alennus on koodattu ilmoittautumisjärjestelmään ja näkyy laskussa automaattisesti.
 
KESÄLEIRIT toteutetaan, jos ne sallitaan. Otamme koko ajan ilmoittautumisia vastaan. Ilmoittautumisen voi perua 14.5. saakka ilman kuluja.
 
Terveyttä kunnioittaen ja liikkumisesta iloiten.

Tiedote 2.4.2020

Hyvät EsTT:n jäsenet,

Espoon Telinetaitureiden toimipisteet ovat toistaiseksi suljettuina koko suomalaista yhteiskuntaa haastavan koronavirusepidemian johdosta. Teemme kovasti töitä, jotta seuran toimintaedellytykset säilyvät kriisin ylitse. Olemme aloittaneet etävalmennuksen  ja työstämme erilaisia seuratoimintaa ylläpitäviä toimia. Tilanne on vakava ja tarvitsemme nyt koko yhteisön tukea espoolaisen telinevoimistelun jatkumiseksi. 

Taloudelliset sopeutustoimet EsTT:ssä

Vaikka seuran harjoitus-, kilpailu- ja muuta tapahtumatoimintaa ei voida järjestää normaalisti, EsTT on velvollinen vastaamaan toimintaan liittyvistä kiinteistä kuluista. Käymme parhaillaan neuvotteluja niiden yksityisten tahojen kanssa, joilta seura vuokraa harjoitustiloja. Espoon kaupunki on osaltaan ilmoittanut, että jo varatut kaupungin vuorot eivät aiheuta seuroille taloudellisia lisäpaineita. Talousarviomme on tähdännyt nollatulokseen, kuten yhdistysten arvomaailmaan kuuluukin. Tekemissämme arvioissa oletamme kausimaksujen tulevan pääsääntöisesti maksetuksi. Arviomme mukaan tulevina kuukausina peruuntuvista tapahtumista (mm. kilpailut, leirit) johtuen menetämme tuottoja vähintään 100 000 €. Mikäli epidemian aiheuttamat rajoitukset jatkuvat kesälle ja sen ylikin, niin menetyksemme ovat noin 200 000€. Varaudumme toimissamme tämän kokoluokan tappioihin turvataksemme toiminnan jatkumisen syyskaudella 2020.

Kuluja joudutaan vähentämään ja tämä tarkoittaa väistämättä palkkakuluissa säästämistä. Meillä on vakituisissa ohjaus- ja valmennustehtävissä noin 100 henkilöä, joista elantonsa saa 20 työntekijää. Heidät on lomautettu joko kokonaan tai osittain varmuudella osallemme tulleiden tappioiden kattamiseksi. Osa valmentajista on koko ajan ohjaamassa jäsenistöllemme toteutettavaa etävalmennusta sekä tekemässä valmisteluita tulevaa toimintaa varten. Haluamme pystyä nostamaan toiminnan pystyyn nopeasti, kun siihen tulee lupa ja suositus julkishallinnolta.

Kausimaksuja sovitetaan 

Toimimme liiton ja Olympiakomitean linjausten mukaisesti kuitenkin siten, että teemme sovituksia. Sovituksissa tähdätään yhdenvertaisuuteen ja tasapuolisuuteen.

Harrasteryhmien osallistujat saavat 20% huojennuksen kevään 2020 maksusta. Huojennus suoritetaan antamalla alennus syksyn 2020 ilmoittautumisen yhteydesä. Kevään kausimaksujen vastineeksi järjestämme parhaillaan vaihtoehtoista toimintaa ja korvauskertoja pidämme niin paljon kuin saamme kevään ja kesän aikana. 

Kilparyhmien maksuhuojennus on 20% laskuperusteena olevasta kevään 2020 viikkotuntimäärästä (esim. jos ryhmä harjoittelee 10h/vko niin huojennettu kausimaksu vastaa 8h/vko harjoittelua). Kevään laskujen osalta odotamme maksujen tulevan maksetuksi. Huojennus annetaan syksyn 2020 kausimaksuista. Saliharjoittelu alkaa heti, kun se on mahdollista ja touko-kesäkuun aikana  järjestetään mahdollisimman paljon korvaavaa toimintaa.

Voimistelu jatkuu etätoimintana

Toistaiseksi olemme käynnistäneet etätoimintaa harjoitteluohjeilla ja -videoilla. Kilparyhmien etävalmennus on jo lähtenyt käyntiin ja harrastevoimistelijoille räätälöityjä harjoitustunteja sekä treenivideoita on julkaistu. Tuotamme myös jatkossa sekä aikataulutettuja tunteja että vinkkivideoita eri ikäryhmille. Digitaalisia harjoitusmateriaaleja tullaan jakamaan EsTT:n some-kanavissa. Uskomme mukautetun toiminnan ylläpitävän iloa ja motivoitumista hyvän harrastuksen jatkumiseen.

Valmistaudumme myös järjestämään kesäleirejä pitkin kesää alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Jo maksetut leirimaksut palautetaan, mikäli epidemiatilanne muuttaa suunnitelmia. Päätös vko 23-25 leirien järjestämisestä tehdään 14.5. mennessä ja informoidaan seuran nettisivuilla. Ilmoittautuneet henkilöt voivat perua ilmoittautumisen ilman seuraamuksia 14.5. saakka. Uudet leiri-ilmoittautumiset ovat tervetulleita ja maksujen eräpäivät siirtyvät tietysti lähemmäs itse leiriviikkoa. Syyskauden ilmoittautumiset harrasteryhmiin aukeavat toukokuun alussa 4.5. vanhoille jäsenille. Harrastetoiminnan syyskausi alkaa nykytiedolla 17.8.2020.

Tilanne on haastava sekä Espoon Telinetaitureiden organisaatiolle että koko jäsenistöllemme. Yhteinen toiveemme on varmasti se, että varsinainen harjoittelu pääsisi jatkumaan vielä kevätkauden aikana. Meillä kaikilla on ikävä telineille, trampoliineille ja omien joukkueiden ja ryhmien pariin! Pidetään toisiimme yhteyttä digitaalisesti ja otetaan etäharjoitteluun totuttelu positiivisena haasteena. EsTT seuraa tilanteen kehittymistä päivä ja viikko kerrallaan, ja tiedotamme teitä säännöllisesti tilanteen edistymisestä.

Voimisteluterveisin,

Antti Vuorikoski Olli-Pekka Lintula
Puheenjohtaja Toiminnanjohtaja
EsTT ry EsTT ry

Jakelu: Jäsenet Hoika jäsenrekisterin mukaisesti, ohjaajat ja valmentajat

____________________

(Tiedote 18.3.2020)

Hei EsTT:n kilpavoimistelijat ja urheilijoiden vanhemmat.

Suomen hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus linjasi 16. maaliskuuta lisätoimenpiteistä, joiden tarkoituksena on hidastaa koronavirustartuntojen leviämistä sekä
suojella riskiryhmiä. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Tämän lisäksi myös voimisteluliitolta tuli omat suositukset voimistelutoiminnalle, jotka perustuvat Suomen hallituksen tekemiin päätöksiin.

Edellämainitut toimenpiteet vaikuttavat täten myös EsTT:n toimintaan. Haluamme seurana kantaa osaltamme vastuun epidemian hidastamisesta yhdessä teidän kanssa. Tästä johtuen seuran hallitus on 17.3.2020 kokouksessaan päättänyt seuraavasti:

1) Akron, TeamGymin ja Trampoliinivoimistelun osalta kilpavalmennus seuran toimipisteissä on tauolla 13.4. asti.

2) NTV:n ja MTV:n kilpavalmennus on tauolla seuran toimipisteissä 29.3.2020 asti, poislukien Voimisteluliiton miesten A-maajoukkueen Team Tokio urheilijoiden harjoittelu. Näille urheilijoille haluamme tarjota harjoittelumahdollisuuden olympialaisten aikataulun pysyessä toistaiseksi ennallaan.

Edessä oleva pitkä tauko lajiharjoittelusta on harmillista. Lajien koordinaattorit ja vastuuvalmentajat ovat jo aloittaneet etävalmennuksen osassa ryhmistä sekä ohjaamaan urheilijoidemme omatoimista harjoittelua toimipisteidemme ollessa suljettuina. Näin helpotetaan normaaliin harjoitteluun palaamista, kun sen aika tulee. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan korvaamaan nyt peruuntuneita harjoituksia myöhemmin keväällä/kesällä.

Koronavirustilanne voi muuttua nopeasti, joten seuran hallitus seuraa kansallisen tilanteen kehittymistä päivittäin. Tiedotamme teitä mahdollisista muutoksista, jos esimerkiksi yleinen tilanne mahdollistaa laajemman kilpavalmennuksen seuran toimitiloissa nyt tehtyä päätöstä aikaisemmin.

Toivotaan, että tilanne normalisoituu mahdollisimman pian.

EsTT hallituksen puolesta,
Antti Vuorikoski

Puheenjohtaja

Korona-ajan etätreenit

Etätreenit ja ideoita kotiharjoitteluun

Alkaako treenitauko riittämään? Täytyisikö päästä taas temppuilemaan, tekemään voimaa ja venyttelemään? Tässä teille ensimmäiset EsTT-jumpat kotioloihin treeni-ikävää helpottamaan!

Haastevideot 

Uusia haastevideoita voit bongata päivittäin EsTT:n instagramtilin tarinasta ja kaikki julkaistut videot löytyvät kohokohdista. Löytyykö kenties omankin ryhmän ohjaaja joltain videolta..?

Ota haaste vastaan ja tagaa #estthaaste omaan videoosi! Lisäämällä videoosi myös @espoontelinetaiturit voimme jakaa suorituksesi EsTT:n tarinassa ja voit myös itse haastaa muita tekemään sinun liikkeesi.

Instagram: espoontelinetaiturit

Videotreenit 

Salitreenin tuntumaa yksin tai yhdessä perheen kanssa! Ensimmäiset videotreenit on nyt julkaistu ja löytyvät nettisivuilta osoitteesta www.espoontelinetaiturit.fi/videotreenit. Ensimmäinen ja toinen videotreeni on suunnattu kaikille yli 10-vuotiaille voimistelijoille ja treeniä vetämässä ovat harrasteohjaajat ja TeamGymin edustusjoukkueessakin voimistelevat Anna-Mari ja Netta. Liitythän mukaan!

Live-videot

6.4. alkavalla viikolla päästään tekemään kotitreenejä telinevoimisteluohjaajien Inkan ja Annan vetäminä live-treenien muodossa! 

Live-treenit jatkuvat toistaiseksi joka viikko ja treenejä on kaksi viikossa, tiistaisin taso 1 ja torstaisin taso 2. Valitse sinulle sopivin tai osallistu vaikka molempiin! Treenit on suunniteltu sopiviksi kaikkien voimistelulajien harrastajille ja suunnattu tytöille. Treeniä varten tarvitset hieman tyhjää tilaa, seinän, korokkeen (sohva, penkki tai sänky) ja jumppamattoa tai muuta pehmustetta. 

Live-treenien aikataulu

Tiistaisin klo 17-17.40 taso 1 (alkaen 7.4.)

suositeltu telinevoimistelun pronssi- ja hopearyhmille, TeamGymin alkeet-, harraste- ja esivalmennusryhmille, akrobatiavoimistelun alkeet- ja alkeisjatkoryhmille sekä trampoliinivoimistelun tasoille 1-2

Torstaisin klo 17-17.40 taso 2 (alkaen 9.4.)

suositeltu telinevoimistelun kulta-, smaragdi- ja platinaryhmille, TeamGymin jatko-, taito- ja kilpaharrasteryhmille sekä trampoliinivoimistelun tasoille 3-4

Live-treenit järjestetään Zoomin kautta ja linkki jaetaan EsTT:n facebookissa ja instagramissa ennen treenin alkua. 

Ohjeet Zoomin käyttöön: 1. klikkaa linkkiä treeniin 2. klikkaa “join audio” saadaksesi äänet päälle 3. klikkaa itsesi mutelle, jotta ohjaajien äänet kuuluvat hyvin 4. voit laittaa oman kamerasi pois päältä jos haluat

Joillain laitteilla (ainakin applen) voi Zoomin kanssa olla ongelmia selaimen kautta, silloin kannattaa ladata Zoom-app ja kokeilla sen kautta!

Jaamme mahdollisesti live-treenejä myös myöhemmin katsottaviksi EsTT:n nettisivuille (www.espoontelinetaiturit.fi/videotreenit). 

Tulossa pian…

Myöhemmin julkaistaan myös nuoremmille suunnattuja perhevoimistelun videoita. Aikuisvoimistelijoille suunnattua materiaalia jaetaan myös nettisivuille mahdollisimman pian, ottakaa tekin sillä välin haastevideoiden haasteet vastaan, osallistukaa  videotreeneihin (varsinkin kuntopiiri ja venyttelyt ovat erittäin sopivia ikään ja taipuisuuteen katsomatta) ja näyttäkää somessa mallia nuorisolle!

Työstämme lisää harjoitusmateriaalia ja lisäämme videoita jatkuvasti, joten otathan meidän kanavat (instagram, youtube ja facebook) seurantaan.