fbpx

Tyttöjen telinevoimistelu

Ryhdikäs, voimakas ja notkea ‒ tätä kaikkea ja enemmän on telinevoimistelija. Telinevoimistelu on vauhdikas ja näyttävä yksilölaji, jossa kehon parhaat ominaisuudet kehittyvät monipuolisesti. Lisäksi laji opettaa päämäärätietoisuutta ja kasvattaa luonnetta.

Tyttöjen telinevoimistelussa telineitä on neljä: hyppy, nojapuut, puomi ja permanto. Näiden varsinaisten telineiden lisäksi harjoittelussa käytetään muita välineitä, kuten puolapuita ja volttimonttua.

Ryhmät

Voimistelukoulut

Ryhmä on suunnattu 5-7 -vuotiaille ja 7-9 -vuotiaille, telinevoimistelun aloittaville lapsille. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelua, telinevoimistelua sekä tutustutaan lajiin ja telineisiin. Voimistelukoulun ryhmät ovat sekaryhmiä.

Pronssi

Tyttöjen telinevoimistelun pronssiryhmä sopii aikaisemmin telinevoimistelua tai muuta voimistelua noin 1‒2 vuotta harrastaneille. Pronssiryhmään kuuluvat voimistelijat harjoittelevat voimistelun perusliikkeitä, kuten kuperkeikka, kärrynpyörä, käsinseisonta tuettuna ja kieppi. Liiton pronssimerkki-kuvaukset antavat hyvän kuvan harjoiteltavista liikkeistä. Linkki pronssimerkkiin.

Hopea

Tyttöjen telinevoimistelun hopearyhmä sopii aikaisemmin telinevoimistelua noin 3 vuotta harrastaneille lapsille ja nuorille. Hopearyhmään osallistuvien voimistelijoiden toivotaan suorittaneen pronssimerkin tai omaavan vastaavat taidot. Harjoiteltavia liikkeitä ovat mm. kärrynpyörä molempiin suuntiin, arabialainen, käsinseisonta, kiintopyörähdys ja heilunta. Linkki hopeamerkkiin.

Kulta

Tyttöjen telinevoimistelun kultaryhmä soveltuu aikaisemmin telinevoimistelua noin 4 vuotta tai enemmän harrastaneille lapsille ja nuorille. Kultaryhmään kuuluvien voimistelijoiden odotetaan suorittaneen hopeamerkin tai omaavan vastaavat taidot. Harjoiteltavia liikkeitä ovat mm. arabialainen, flikki, käsinseisonta ilman tukea, kippi, kiintopyörähdys ja heilunta. Linkki kultamerkkiin.

Smaragdi

Tyttöjen telinevoimistelun smaragdiryhmä on suunnattu edistyneille tytöille, joilla on kokemusta kultaryhmistä tai jopa kilpavoimistelutaustaa. Ryhmän tavoitteena on harjoitella uusia liikkeitä tavoitteellisesti ja halukkaat voivat osallistua seuran sisäisiin harrastekilpailuihin tai ryhmä voi tehdä näytöksiä. Liiton smaragdimerkin suorittaminen antaa mahdollisuuden testata taitoja virallisissa kisoissakin.  Kilpaileminen ei kuitenkaan ole pakollista ryhmässä toimimiseen eikä seuraavalle tasolle siirtymiseen.

Platina

Tyttöjen telinevoimistelun platinaryhmä on tarkoitettu pisimpään harjotelleille tytöille, joilla on kokemusta kulta-/smaragdiryhmistä tai jopa kilpavoimistelutaustaa. Ryhmän tavoitteena on harjoitella uusia liikkeitä tavoitteellisesti ja halukkaat voivat osallistua seuran sisäisiin harrastekilpailuihin tai ryhmä voi tehdä näytöksiä. Platina-taso on seuran oma taso, jolla harrastus voi jatkua pitkäänkin aina uutta oppimista tavoitellen.

Varusteet

Telinevoimisteluasuksi tytöille sopivat t-paita ja shortsit tai jumppapuku. Tossuja ei tarvita. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin ja pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Harjoitusmaksut

Harrasteryhmien kausimaksut ovat omalla sivullaan.

Vakuutus

Seuran kaikki alle 19-vuotiaat harrastajat ovat vakuutettuja Pohjolan ryhmätapaturmavakuutuksella.

Yhteydenotot

Harrastetoiminnan koordinaattori, tyttöjen telinevoimistelu:

Jasmiina Latikka
tytot(a)espoontelinetaiturit.fi
Kaikki yhteystiedot löytyvät täältä.