fbpx

TeamGym

Lajiesittely

TeamGym on edukseen erottuva kilpailulaji, jonka suosio on ollut hurjassa kasvussa viime vuosien aikana. TeamGymissä kilpaillaan sekä naisten että miesten joukkueissa ja sekajoukkueissa. Lajissa tehdään kolme erilaista kilpailusuoritusta: vauhdikkaat voltilliset liikesarjat volttiradalla, lennokkaat voltit hypyssä trampetilta ja musiikillinen vapaaohjelma. 

TeamGym on yksi Suomen Voimisteluliiton virallisista voimistelulajeista ja suomalaiset joukkueet ovatkin menestyneet hienosti kansainvälisissä arvokisoissa. Laji on erityisen suosittu Pohjoismaissa. Espoon Telinetaitureissa TeamGymiä voi harrastaa harraste- ja kilpatasoilla. 

Tutustu TeamGymiin Voimisteluliiton lajiesittelyvideolta!

Harrastekausi

Kausitiedotteesta löytyy kauden alku- ja päättymispäivämäärät, loma- ja pyhäpäivien erikoisjärjestelyt sekä EsTT:n joulunäytöksen ajankohta.

Kaikki TeamGymin harrasteryhmät esiintyvät joulunäytöksessä. Joulunäytöksestä ja joulunäytösesityksen harjoittelusta tulee syksyisin erikseen tietoa ryhmien voimistelijoille sähköpostitse. Kevätkauden päätteeksi järjestetään lisäksi TeamGym-harrasteryhmien oma kevätnäytös! Harrastajia tiedotetaan näytöksistä sähköpostitse.

Harrasteryhmien esittelyt ja taitovaatimukset

TeamGym ALKEET

ALKEET-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla ei ole vielä erityisemmin taustaa voimistelusta. Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa, 1-1,5 tuntia kerrallaan.

Taitovaatimuksia ei ole ja harjoittelu aloitetaan voimistelun alkeista kuten kuperkeikoista, kärrynpyöristä ja käsilläseisonnasta ja haastavuutta lisätään kauden mittaan.

TeamGym HARRASTE

HARRASTE-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla on vähintään vuoden voimistelutausta TeamGym ALKEET-ryhmässä tai vastaavat taidot. Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa, 1-1,5 tuntia kerrallaan.

Taitovaatimukset:

 • kärrynpyörä
 • kuperkeikat eteen ja taakse
 • käsilläseisonta tuettuna
tg1

 

TeamGym JATKO

JATKO-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla on vähintään vuoden voimistelutausta TeamGym HARRASTE-ryhmässä tai vastaavat taidot. Ryhmät harjoittelevat kerran viikossa, 1-1,5 tuntia kerrallaan.

Taitovaatimukset:

 • kärrynpyörät molemmilla jaloilla
 • käsilläseisonta ilman tukea

TeamGym TAITO

TAITO-ryhmät on tarkoitettu tytöille ja pojille, joilla on jo useamman vuoden voimistelutausta, kehittyneet lajitaidot ja intoa harjoitella useamman kerran viikossa. Ryhmät harjoittelevat kahdesti viikossa, 1-1,5 tuntia kerrallaan.

Taitovaatimukset:

 • hyppyaskeleesta arabialainen
 • flikki
 • puolivoltti
 • voltti

TeamGym KILPAHARRASTE

KILPAHARRASTE-ryhmät ovat harraste- ja kilparyhmien välimuoto ja ovat tarkoitettu tytöille sekä pojille. Ryhmään osallistumisen vaatimuksena on aiempi vähintään puolen vuoden harjoittelu TeamGym TAITO-ryhmässä. Lisäksi voimistelijoiden tulee olla sitoutuneita kilpailemaan ryhmän mukana, ostamaan harrastelisenssi ja käymään harjoituksissa kilpailemisen mahdollistamiseksi.

Ryhmä harjoittelee kahdesti viikossa, 1,5 tuntia kerrallaan, ja kilpailee kerran syyskaudella ja kerran kevätkaudella.

Tällä hetkellä KILPAHARRASTE-ryhmä on vain 13-17-vuotiaille, mutta syksyllä 2019 perustetaan myös 10-12-vuotiaiden KILPAHARRASTE-ryhmä.

Vaatimukset:

 • aiempi TAITO-ryhmässä harjoittelu vähintään puolen vuoden ajan
 • sitoutuminen harjoittelemaan ja kilpailemaan ryhmän mukana

TeamGym TRAINING

TRAINING-ryhmä on sopiva harrasteryhmä kaikille yli 16-vuotiaille lähtötasoon katsomatta. TeamGym antaa hauskan lisän viikoittaiseen urheiluun, kehittää lihaskuntoa ja liikkuvuutta sekä haastaa niin ensikertalaisia kuin entisiä kilpailijoita. Käsilläseisonta, kärrynpyörä ja voltit tulevat kaikille tutuiksi kauden aikana ja oman tason mukaan haastavampiakin temppuja otetaan harjoitteluun mukaan. Mielekästä harjoiteltavaa löytyy, niin voimistelua ensi kertaa kokeileville, kuin entisille kilpailijoillekin!

Ilmoittaudu ryhmiin täältä!