Golfin pelaajille suunniteltu voimisteluohjelma

Voimistelu ja erityisesti telinevoimistelu on erinomaista oheisharjoittelua kaikkien lajien harrastajille. EsTT:n ammattivalmentajat ovat kehittäneet yhdessä PGA Pro Antti Mäihäniemen kanssa golfin pelaajille suunnitellun harjoitusohjelman.

Golfin pelaajille on suunniteltu omat harjoitteet, joissa on otettu huomioon lajin erityisvaatimukset ja -piirteet. Ohjelma ei ole eikä pyri olemaan swingivalmennusta. Se keskittyy lajinomaisten fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen ja toispuoleisuuden tuomien ongelmien vähentämiseen.

Ohjelma soveltuu kaikille

Voimistelu soveltuu kaiken ikäisille ja tasoisille golfin harrastajille. Ohjaajat ovat voimisteluvalmentajia/-ohjaajia, jotka ovat saaneet koulutuksen tähän ohjelmaan peruskoulutuksensa lisäksi. Harjoitteet ovat monipuolisia ja ne sovitetaan kullekin taito- ja voimatason mukaisesti.

Kehitystä omassa tahdissa

Harjoittelussa käytetään pääsääntöisesti kehon omaa painoa. Tällöin pystytään kehittämään liikekontrollia huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi kuntosalilaitteilla.  Lihastasapaino kehittyy ja golfin toispuoleisuuden aiheuttamat ongelmat saadaan ehkäistyä. Harjoitteissa käytetään telinevoimisteluvälineiden lisäksi mm. kuminauhaa, kuntopalloa, tasapainolautaa, vannetta ja keppiä.