Akrobatiavoimistelu on monipuolinen laji, jossa yhdistyvät voimistelijan vahvuus, notkeus, tarkkuus, ryhmätyöskentelytaidot ja ilmaisuvoima upealla tavalla. Akrobatiavoimistelussa tehdään parin tai ryhmän kanssa erilaisia näyttäviä nostoja ja heittoja sekä yksin erilaisia yksilöliikkeitä. Myös tanssillinen ilmaisu on tärkeä osa akrobatiavoimistelua, sillä akro-ohjelmassa liikkeet nivotaan yhteen koreografialla.

Espoon Telinetaiturit 6.5.2016-1 (Small)

EsTT Akrobatiavoimistelun kilpapari

Akrobatiavoimistelu kehittää harrastajastaan vahvan, notkean ja ketterän. Lisäksi laji antaa itsevarmuutta ja mahdollisuuden ilmaista itseään.

Akro aloitetaan harjoittelemalla perusvoimistelua, yksilöliikkeitä sekä helppoja ja hauskoja nostoja. Akro sopii mainiosti kenelle tahansa, ja sitä voivat harrastaa niin tytöt kuin pojatkin.

 

Ryhmät

Akrobatiavoimistelun alkeet. Ryhmään osallistuvilla ei  tarvitse olla aikaisempaa kokemusta lajista tai muusta voimistelulajista. Ryhmä vastaa telinevoimistelun harrasteryhmien pronssiryhmää. Tunneilla lähdetään harjoittelemaan voimistelun perusliikkeitä. Harjoitettavia liikkeitä ovat mm. kuperkeikka, takaperin kuperkeikka, kärrynpyörä, päälläseisonta ja käsinseisonta tukea vasten, jne.

Akrobatiavoimistelun alkeisjatko. Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista tai hyväksytty suoritus akron alkeiden merkkisuorituksesta. Tunti vastaa telinevoimistelun harrasteryhmien hopearyhmää. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm.  käsinseisontakuperkeikka, takaperin kuperkeikkaa suorin käsin kuppiin, valsettikärrynpyörä, käsinseisonta ilman tukea, siltakaadot jne.

Akrobatiavoimistelun keskitaso. Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista tai hyväksytty suoritus akron alkeisjatkon merkkisuorituksesta. Tunti vastaa telinevoimistelun harrasteryhmien kultaryhmää. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm.  käsinseisontakuperkeikka suorin jaloin, takaperin kuperkeikkaa käsinseisontaan, arabialainen kärrynpyörä, puolivoltti jne.

Akrobatiavoimistelun edistyneet-ryhmä. Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista tai hyväksytty suoritus akron keskitason merkkisuorituksesta. Tunti vastaa telinevoimistelun harrasteryhmien kultaryhmää. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm.  Perhonen, voltti, flikki, takaperinvoltti jne

Aikuisen akrobatiavoimistelu ja käsinseisontaryhmä. Kaiken tasoisille alkeista jo useita vuosia harrastaneille voimistelijoille. Ryhmässä sekä miehiä että naisia. Tunnin rakenne koostuu alkälämmittelystä ja venyttelystä, tasapainoharjoitteista akropuilla tai maassa, esim. Käsinseisonta harjoitteita, permantoakrobatiasta eli kuperkeikkojen, kärrynpyörien, ja volttien harjoittelusta.

 Akrobatiaryhmät harjoittelevat Tuulimäen väestönsuojan telinesalissa.
Osoite: Itätuulenkuja 9, 02100 Espoo

Varusteet

Harjoitteluasuksi sopivat parhaiten t-paita tai toppi ja shortsit tai trikoot. Tossuja ei tarvita. Korut ja kellot on hyvä jättää kotiin ja pitkät hiukset laitetaan kiinni.

Harjoitusmaksut

Harrasteryhmien kausimaksut ovat omalla sivullaan.

Vakuutus

Seuran kaikki  harrastajat  ovat vakuutettuja OP Vakuutuksen ryhmätapaturmavakuutuksella.

Yhteydenotot

Akrobatiavoimistelun lajivastaava ja harrastekoordinaattori:

Katerina Collin

+358504777000
akro(a)espoontelinetaiturit.fi