Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Voimistelijalta vaaditaan taidokasta voimankäyttöä, erinomaista liikkuvuutta, ketteryyttä sekä hyvää tasapaino- ja koordinaatiokykyä.

Kaikki ryhmät ovat tarkoitetut sekä pojille että tytöille.

Harrasteryhmien lisäksi EsTT:ssä on akrobatiavoimistelun kilparyhmä, joka harjoittelee kolmesta neljään kertaa viikossa.  Ryhmästä saa lisätietoa lajivastaavalta.

 

Harrasteryhmät:

  • Akrobatiavoimistelun alkeet. Ryhmään osallistuvilla ei  tarvitse olla aikaisempaa kokemusta lajista tai muusta voimistelulajista. Ryhmä vastaa telinevoimistelun harrasteryhmien pronssiryhmää. Tunneilla lähdetään harjoittelemaan voimistelun perusliikkeitä. Harjoitettavia liikkeitä ovat mm. kuperkeikka, takaperin kuperkeikka, kärrynpyörä, päälläseisonta ja käsinseisonta tukea vasten, jne.

 

  • Akrobatiavoimistelun alkeisjatko. Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista tai hyväksytty suoritus akron alkeiden merkkisuorituksesta. Tunti vastaa telinevoimistelun harrasteryhmien hopearyhmää. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm.  käsinseisontakuperkeikka, takaperin kuperkeikkaa suorin käsin kuppiin, valsettikärrynpyörä, käsinseisonta ilman tukea, siltakaadot jne.

 

  • Akrobatiavoimistelun keskitaso. Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista tai hyväksytty suoritus akron alkeisjatkon merkkisuorituksesta. Tunti vastaa telinevoimistelun harrasteryhmien kultaryhmää. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm.  käsinseisontakuperkeikka suorin jaloin, takaperin kuperkeikkaa käsinseisontaan, arabialainen kärrynpyörä, puolivoltti jne.

 

  • Akrobatiavoimistelun edistyneet-ryhmä. Ryhmään osallistuvilla tulee olla aikaisempaa kokemusta jostain voimistelulajista tai hyväksytty suoritus akron keskitason merkkisuorituksesta. Tunti vastaa telinevoimistelun harrasteryhmien kultaryhmää. Tunneilla harjoitetavia liikkeitä ovat mm.  Perhonen, voltti, flikki, takaperinvoltti jne

 

  • Aikuisen akrobatiavoimistelu ja käsinseisontaryhmä. Kaiken tasoisille alkeista jo useita vuosia harrastaneille voimistelijoille. Ryhmässä sekä miehiä että naisia. Tunnin rakenne koostuu alkälämmittelystä ja venyttelystä, tasapainoharjoitteista akropuilla tai maassa, esim. Käsinseisonta harjoitteita, permantoakrobatiasta eli kuperkeikkojen, kärrynpyörien, ja volttien harjoittelusta.

Akrobatiavoimistelun ryhmät harjoittelevat Tuulimäen väestönsuojan peilisalissa sekä telinesalissa.
Osoite: Itätuulenkuja 9, 02100 Espoo

 

Säännöt

Espoon Telinetaitureiden pelisäännöt

Suomen Voimisteluliiton Yleiset kilpailu- ja kurinpitosäännöt 2015

Yhteydenotot

Akrobatiavoimistelun lajivastaava ja harrastekoordinaattori:

Katerina Collin

0400739541
akro(a)espoontelinetaiturit.fi

Lisätietoa lajista