Merkkisuoritustapahtuma kevät- ja syyskauden aikana

Huom. Tyttöjen telinevoimisteluryhmien harjoitukset on peruttu Merkkisuorituspäivänä ellei ryhmälle erikseen ilmoiteta toisin.

PRONSSI

Pronssiryhmissä voimistelevat tytöt suorittavat pronssimerkkiliikkeitä. Suoritettavia liikkeitä on 10 pakollista ja viisi valinnaista liikettä 10:stä vaihtoehdosta. Kun voimistelija hallitsee kaikki tarvittavat 15 pronssitason liikkettä (suorittaa pronssimerkin), voi hän siirtyä hopea-ryhmään.

PRONSSI – merkkien suoritusliikkeet Voimisteluliiton sivuilla.

HOPEA

Hopearyhmissä voimistelevat tytöt suorittavat hopeamerkkiliikkeitä. Suoritettavia liikkeitä on 10 pakollista ja viisi valinnaista liikettä 10:stä vaihtoehdosta. Kun voimistelija hallitsee  kaikki tarvittavat 15 hopeatason liikkettä (suorittaa hopeamerkin), voi hän siirtyä kulta-ryhmään.

HOPEA – merkkien suoritusliikkeet Voimisteluliiton sivuilla.

KULTA

Kultaryhmissä voimistelevat tytöt suorittavat kultamerkkiliikkeitä. Suoritettavia liikkeitä on 10 pakollista ja viisi valinnaista liikettä 10:stä vaihtoehdosta. Kun voimistelija hallitsee kaikki tarvittavat 15 kultatason liikkettä (suorittaa kultamerkin) hän voi siirtyä tavoittelemaan timanttimerkkiä.

KULTA – merkkien suoritusliikkeet Voimisteluliiton sivuilla.

Ilmoittautuminen
Voimistelija ilmoitetaan merkkisuorituspäivään jäsenrekisterin kautta.

Pukeutuminen:
Kuten harjoituksissa; hiukset kiinni, niin etteivät häiritse suoritusta.  Jumppapuku tai vartalon myötäinen T-paita/toppi sekä shortsit tai vartalon myötäiset trikoohousut.

Merkkisuoritustapahtuma alkaa yhteisellä lämmittelyllä.
Lämmittelyn jälkeen voimistelijat siirtyvät haluamalleen suorituspisteelle. Pisteeltä toiselle kiertäen voimistelijat suorittavat hallitsemiaan liikkeitä.

Voimistelijalla on 2 suoritusmahdollisuutta per liike. Jos liike epäonnistuu tai sitä ei vielä hyväksytä kahden yrityksen jälkeen, niin voimistelija voi suorittaa liikkeen seuraavana merkkisuorituspäivänä keväällä/ syksyllä.

Voimistelija tulee suorittamaan ne liikkeet, jotka hän osaa. Suoritettavia liikkeitä voi olla vain yksi tai useampia. Kaikkien 15 merkkiin tarvittavien liikkeiden hallitsemiseen voi mennä useampikin kausi.

Arvostelu tulee olemaan vaativaa, voimistelijoilta edellytetään siistejä ja hallittuja suorituksia.

Kun kaikki 10 pakollista ja viisi valinnaista liikettä on suoritettu,  voimistelija saa oman liikesuorituskortin mukaansa. Jos voimistelija ei vielä tällä kertaa saa suoritetuksi merkkiä, hänen suorituskorttinsa annetaan seuralle talteen seuraavia suorituskertoja varten.

Kunkin suoritusjakson lopuksi kaikki saavat osallistumispalkinnon. Lisäksi oman merkkisuorituksensa kaikki 15 liikettä läpäisseet voimistelijat palkitaan.

Usein kysytyt kysymykset merkkisuorituspäivästä, vastauksia

Lisätietoja: tytot@espoontelinetaiturit.fi tai 050-3506100

Tervetuloa mukaan!