Uusi voimistelusali Kiloon

Uusi voimistelusali Kiloon

EsTT avaa uuden telinevoimistelusalin Espooseen, osoitteessa Vitikka 4. Tila avataan käyttöön rakennus-ja kalustustöiden valmistuttua, arviolta maaliskuussa 2018. Toiminta salissa alkaa välittömästi avaamisen jälkeen siten, että osa telinevoimistelun kilparyhmistä siirtyy Tuulimäestä asteittain kevään aikana. Kesän telinevoimisteluharjoitukset järjestetään pääsääntöisesti uudessa salissa ja varsinaisesti toiminta uusituilla aikatauluillla alkaa elokuussa 2018.

Kaikkien ryhmien kaikki harjoitukset eivät siirry jatkossakaan uuteen saliin ja Tuulimäkeä tullaan käyttämään kilpavoimistelun harjoituspaikkana, ainakin nuoremmilla voimistelijoilla. Tuulimäkeä tullaan käyttämään harrasteryhmien laajennettuun käyttöön, mahdollisuuksien mukaan jo keväällä  mutta viimeistään syksyllä 2018.

Uutta salia tullaan käyttämään päivittäisharjoitteluun, kilpailuihin ja tapahtumiin. Voimistelualueen lisäksi voidaan tapahtumakäyttöön rakentaa katsomo n.200 hengelle.

Voimistelutilat jakaantuvat kolmeen osaan:

  1. Iso sali; 31*26m nostetulle podium lattialle rakennettu MTV&NTV sali, jossa on kaikki telineet, monttu, trampoliini, trampoliinirata ja volttirata. Rekkejä ja eritasonojapuita on molempia yhdet palamontun päällä ja 1-2 alastulomatoilla lukumäärän riippuessa käytettävien kaapeleiden pituudesta (‘short cable’ vs ‘long cable’). Hyppy voidaan suorittaa sekä monttuun että kilpailumatoille vauhdinoton ulottuessa alasalin puolelle 25m vauhdinoton saavuttamiseksi. Korkeus lattialta 7,2-8m, podiumin päältä mitattuna 5,7 – 6,5m. Podium 150cm.
  2. Alasali; 25*9m ison salin viereinen alue, jossa on puomialue, maahevoset+tatit, puolapuut ja pientarvikkeita. Hypyn vauhdinotto ulottuu tälle alueelle. Korkeus 3,6-4,0m.
  3. Yläsali; 31*9m jakaantuen kolmeen osaan: Peili-balettisali (6*7,5m), Voimistelukoulualue (8*25m), jonne kalustetaan telinesali lasten harrasteryhmien käyttöön. Korkeus 3,4-3,7m.

Näkymä isosta salista

Vitikka 4

Keittiö

Havainnekuva isosta salista

 

 

 

 

 

 

 

Pysäköintipaikkoja on pihassa kymmeniä.

Julkinen liikenne kulkee paikalle melko hyvin; mm. Tapiolan ja Matinkylän metroasemilta on suorat bussiyhteydet. EsTT:n Mankkaan sali on 4:n minuutin kävelymatkan päässä; Turun moottoritien ali kulkee kävelytie aivan Sinikalliontie 1 rakennuksen vierestä.