EsTT:n trampoliinivoimistelijat mitalirohmuina BounCen kisoissa 2.11!

EsTT:n trampoliinivoimistelijat mitalirohmuina BounCen kisoissa 2.11!

Espoon telinetaitureiden trampoliinivoimistelijat osallistuivat syyskauden ensimmäisiin kotimaan kilpailuihin lauantaina 2.11. Espoon Bouncen järjestämissä kisoissa EsTT:n tramppaväki rohmusi peräti 10 mitalia, 5 kultaista ja 5 hopeaa.


Poikien 1-luokassa Nico Vähäpietilä voitti jaetun kultamitalin Tampereen voimistelijoiden Jesse Vigrenin kanssa, kummankin pisteet olivat 42,300. Samalla Nico sai nousupisteet 2-luokkaan. Yleensä trampoliinivoimistelussa ei ole tasasijoja, mutta Suomen uudistetussa luokkajärjestelmässä 1.- ja 2-luokissa ei mitata lentoaikaa hyppääjien suurten kokoerojen takia. Tästä johtuen tasasijoja tulee kyseisissä luokissa. Tyttöjen 2-luokassa voiton vei Tampereen Lili Walta ja EsTT:n Ada Nyyssönen tuli toiseksi. Aada Sohlberg sijoittui hienosti neljänneksi, saaden upeasti kummatkin sarjansa läpi. Poikien samaisessa luokassa oli vain yksi kilpailija EsTT:n Oskar Koivuniemi, joten Oskulle kultaa. Poikien 3-luokassa EsTT:n pojat ottivat kaksoisvoiton. Kultaa Samuel Jana pistein 77,340 ja hopeaa Teppo Kiviniemi pisteillä 69,420. Pronssille Lakeuden taitovoimistelijoiden Robin Kallioniemi 67,045.
Nuorten tyttöjen 4-luokassa  juuri PM-hopeaa hypännyt Oona Tujula hävisin kullan BounCen Neea Laaksoselle vain 0,22 pisteellä. Samaisessa poikien luokassa telinetaitureiden Tuukka Hyytiäinen oli hopealla pistein 73,550, kullan vei ikävästi PM-kisoissa epäonnistunut Lakeuden Antti Tuuri pistein 81,795.
Juniori tyttöjen sarjassa kullasta taistelivat EsTT:n tytöt Elli Rossi ja Saana Salli tasaisesti. Kullan vei tällä kertaa Saana pisteillä 75,570 ja hopealle Elli pistein 73,635.

Senioriluokassa EsTT:n Sara Parpala oli ainoa osallistuja. Sara yritti rikkoa liiton asettaman rajan Portugalin EM-kisojen U-21 sarjaan. Harjoituksissa tämä olisi onnistunut muutamaan otteeseen. Nyt kuitenkin kilpailussa, Saran toinen sarja keskeytyi ensimmäisen hypyn (tuplavoltti taittaen puolellatoista kierteellä) jälkeen päätypatjalle.

Seuraavan kerran Sara ja muut junioritytöt ja -pojat voivat yrittää rajojen rikkomista EsTT:n omissa kisoissa Vanttilassa  lauantaina 9.11.

Valmentajien mielestä kisat olivat kokonaisuudessaan onnistuneet. Useita omia vaikeusaste ennätyksiä tehtiin ja lähes kaikki saivat myös kakkos-sarjat läpi.

 TULOKSET

Onnea kaikille mitalisteille ja tsemppiä lisää kaikille jatkossa !

VOITTAJIEN VIDEOT

Tytöt  1-luokka Nea Markkula 1-sarja
Pojat 1-luokka Jesse Vigren ja Nico Vähäpietilä 2-sarjat
Tytöt 2-luokka Lili Walta 2-sarja
Pojat 2-luokka Oskar Koivuniemi 2-sarja
Tytöt 3-luokka Liia Louhikoski 2-sarja
Pojat 3-luokka Samuel Jana 2-sarja
4-luokka nuoret tytöt Neea Laaksonen 2-sarja
4-luokka nuoret pojat Antti Tuuri 2-sarja
Junioritytöt Saana Salli 2-sarja
Seniorit Sara Parpala 1-sarja

T.I