MTV Portugalissa leirillä

MTV Portugalissa leirillä

MTV Kilpaleiriterveiset Portugalista

16 seuran voimistelijaa vietti viikon Pohjois-Portugalissa Sangalhos-kylässä. Seudulla investoidaan voimakkaasti urheilutiloihin ja –palveluihin. Kori- ja jalkapallo, tennis ovat saaneet uudet tilat ja lisää rakennetaan. Voimistelusali on rakennettu velodromin keskelle, samassa rakennuksessa on myös judo- ja miekkailutilat sekä yöpymistiloja. Salissa on erinomaiset teline- sekä trampoliinivoimistelutarpeet; myös DMT ja tumbling sujuvat. Toinen kanveesi ja/tai TG alue on ainoa merkittävä toive isomman leirin sujumiseksi. Hotelli, jossa asuimme, sijaitsee n. 10 min kävelymatkan päässä. Tosin hotellin henkilökunta järjesti kyyditykset aina haluttaessa. Monet voimistelu- ja pyöräilymaajoukkueet ovat leireilleet paikassa jo useampaankin kertaan.

EsTT:n leiri sujui mainiosti. Lento Lissaboniin oli aikainen ja bussi oli odottamassa kentällä. n.3 tunnin ajo meni sutjakkaasti. Harjoittelu käynnistyi kesätauon jälijltä yllättävän ketterästi. Liikkeet muistuivat mieliin ja voimiakin oli. Portugalin maajoukkueen tumbling- ja DMT-harjoitukset vetivät katseet ja huomion puoleensa parina ensimmäisenä päivänä. Heidän harjoittelunsa seuraaminen toi jotain uutta ja Suomessa ennen kokematonta. Loppuviikon aikana saimme seuraksemme Portugalin pyöräilymaajoukkueen sekä paikallisen voimisteluseuran. Myös heidän tumbling-taitonsa olivat mukavaa seurattavaa. Lounastauot ja illan vapaat hetket sujuivat pääosin uima-altaalla. Ympäristö on muutoin hiljainen maalaismiljöö, jossa baarien edustojen vanhat miehet ja autioiden pihojen vahtikoirat olivat harvoja elonmerkkejä. Rakennustyömaita oli muutamia ja huolenpito vaihteli pikantista ajan patinasta valokuvauksellisiin uusiin huviloihin.

Keskiviikon ja lauantain iltapäivät olivat vapaita harjoittelusta, muutoin oli aamulenkin lisäksi kahdet treenit päivittäin. Näinä vapaapäivinä tehtiin retket rannalle (Aveiro, 25km) ja paikalliseen museoon. Näiden retkien aikana ja koko ajan muutoinkin huolehti hotellin pitäjä Lucas seurueestamme ystävällisesti ja tarmokkaasti. Mitään ei puuttunut ja kaikki hoitui ripeästi. Kerrassaan mainio kokemus ja vierailu vaikkapa useamman lajin kera olisi mielekäs vaihtoehto tulevaisuudessa.

 

Sangalhos gymhall

Sangalhos volttirata

Sangalhos

Sangalhos gym&velodrome