Miesten telinevoimistelun EM-kilpailut, Tomi Tuuha hypyn voittoon!

Miesten telinevoimistelun EM-kilpailut, Tomi Tuuha hypyn voittoon!

EM-kilpailujen miesten telinevoimistelun päätöspäivänä tehtiin suomalaista voimisteluhistoriaa, kun Tomi Tuuha voitti hypyn Euroopanmestaruuden ennen Saksan Matthias Fahrigia. Onnea Tomi! Svolin uutinen aiheesta.

sunnuntai 18.4.  Eyjafjallan jäätikön tulivuoren purkautuminen Islannissa muutti Suomen telinevoimistelumaajoukkueen matkasuunnitelmia. Suomen miesten ja nuorten telinevoimistelun eliitti asteli sunnuntaina 18.4. tyynesti bussiin ja aloitti matkansa 1930-luvun tyyliin maata ja vesistöjä pitkin Iso-Britannian Birminghamiin. Espoon Telinetaitureista bussista paikkansa löysivät vastikään PM-kilpailuissa erinomaisesti menestynyt Ilkka Kuusela, nuorten sarjassa menestystä tavoitteleva Heikki Niva sekä miesten telinevoimistelun päävalmentajamme Mati Kirmes.

torstai 22.4. Kilpailut pääsivät alkamaan vuorokauden alkuperäistä aikataulua myöhemmin. Telineille pääsivät ensimmäisinä nuoret miehet, jotka kilpailivat maiden välisen joukkuekilpailun ja karsinnan kuusiottelun ja välineiden finaaleihin.

EsTT:n Heikki Niva suoriutui telineillä varsin hyvin: Heikin valmentaja Mati Kirmes raportoi, että eri telineillä Heikille sattui liikaa pieniä virheitä, mutta tulosten julkistamiseen saakka miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Jani Tanskanen elätteli toiveita Heikin pääsemisestä kuusiottelun lauantaiseen finaaliin.
 
Lopullisten pisteiden laskenta ja virallisen tulosluettelon julkistaminen tuottivat pettymyksen: Heikki sijoittui parhaana suomalaisena sijalle 37. ja jäi harmittavasti kolmannelle varasijalle kuusiottelun finalisteja poimittaessa. Heikin paras teline oli tällä kertaa hyppy, jossa sijoitukseksi tuli 23. pistein 14.675.

perjantai 23.4.  Tänään areenalla oli EsTT:n Ilkka Kuusela. Ilkka suoritti tasaisesti kolme telinettään; hevosen, nojapuun ja rekin. Ilkan suoritukset olivat kaikilla telineillä varsin onnistuneet, nojapuiden alastulossa sormet kuitenkin tavoittivat lattian, mistä pisteitä verotettiin. Parhaimmillaan Ilkka sijoittui rekillä sijalle 35. Ilkan suorituspuhtaus ja näyttävyys ovat kohdallaan, sarjojen vaikeusaste ei vielä riittänyt arvokilpailun finaalipaikkaan.

Suomen joukkue sijoittui joukkuekilpailun 16:nneksi.

Tommi Tuuha sijoittui hypyssä seitsemänneksi ja on ainoana suomalaisvoimistelijana mukana sunnuntain välinefinaaleissa.

lauantai 24.4.  Kilpailujen kolmantena päivänä ohjelmassa olivat joukkukilpailujen finaalit. Miesten joukkuekilpailun voitti Saksa ennen Iso-Britanniaa ja Ranskaa.

sunnuntai 25.5. EM-kilpailujen miesten telinevoimistelun päätöspäivänä tehtiin suomalaista voimisteluhistoriaa, kun Tomi Tuuha voitti hypyn Euroopanmestaruuden ennen Saksan Matthias Fahrigia. Onnea Tomi!

Svolin uutinen aiheesta.

EM-kilpailujen kotisivut