Otto Vanhatalo Pohjoismaiden juniorimestariksi

Otto Vanhatalo Pohjoismaiden juniorimestariksi

Perjantai 9.4.

Telinevoimistelun pohjoismaiden mestaruuskilpailut alkoivat perjantaina Helsingin Liikuntamyllyssä alle 14-vuotiaiden poikien kuusiottelulla ja joukkuekilpailulla. Espoon Telinetaitureiden Otto Vanhatalo eteni teline telineeltä mitalikolmikon vauhdissa ja viimeiset suoritukset varmistivat Otolle pohjoismaiden mestaruuden äärimmäisen tasaisessa kilpailussa 0.05 pisteellä ennen ennakkosuosikkia Ruotsin Prince Mayizaa.

 

Oton voiton takasivat tasaiset ja varmat suoritukset kaikilla telineillä. Telineiden parhaat pisteet jakautuivat viiden voimistelijan kesken, ainoana kaksi keulapaikkaa saavuttanut Norjan Trym Larsen löytyy epäonnistuneen rekkisuorituksen jälkeen sijalta 21. Otto sijoittui yksittäisillä telineillä parhaimmillaan kolmanneksi renkailla ja hypyssä.

Suomen joukkueen Nico Jakowleva (Tampereen Sisu) sijoittui kilpailun kymmenenneksi, Samu Ronkainen (STVK) sijalle 15. , Joar Jernström (TuUL) oli 17., Emil Woivalin (EsTT) 22. ja Leevi Hannula (TuUL) 30.

Alle 14-vuotiaiden poikien joukkuekilpailun voitti Ruotsi, hopeamitalit pokkasi Norjan joukkue. Suomen kuusikko sijoittui kilpailun kolmannelle sijalle.

Tulokset: pojat alle 14 v. kuusiottelu/joukkuekilpailu

Lauantai 10.4.

Alle 14-vuotiaiden poikien kilpailu jatkui lauantaina telinefinaaleilla.

Otto Vanhatalo teki vähintään yhtä hyvää jälkeä poikien finaaleissa kuin perjantaina kuusiottelussa. Siinä missä lauantain kuusiottelussa Otto sijoittui parhaimmillaan kolmanneksi, sunnuntaina kaulaan ripustettiin peräti kaksi hopeamitalia yhden pronssin lisäksi. 

Emil Woivalin (kuva oikealla) teki hienon suorituksen permannolla ja jäi harmillisesti neljänneksi mitalisijoitusten ulkopuolelle.

Ruotsin Prince Mayiza palkittiin poikien finaaleissa kahdella kultamitalilla.

Uutista päivitetään