Trampoliinivoimistelun luokkakilpailut Tuusulassa 3.4.

Trampoliinivoimistelun luokkakilpailut Tuusulassa 3.4.

Lauantaina oli kauden ensimmäiset kilpailut Tuusulassa. Kisoissa oli harvinaisen vähän osanottajia tällä kertaa. Vain neljä seuraa oli mukana, meidän seura kylläkin taas suurimpana!

Ykköluokassa saatiin kaksi uutta mitalistia meidän seurasta ja kaikki kolme palkintopallilaista oli Espoosta!!! Neea Laaksonen voitti kultaa, ensimmäistä kertaa, Violetta Piasecki oli hopealla ja Ella Korhonen voitti pronssia. Onnea tytöille vielä. Muutkin tekivät oikein hienoja suorituksia ykkösluokassa. Oli ilo katsella omien valmennettavien hyvää ja kannustavaa ryhmähenkeä. Poikien ykkösluokassa pronssille ylsi meidän seuran Aaron Barry, Nooran ryhmästä. Kisat olivat myös Aaronille ensimmäiset.
Kakkosluokassa tamperelaiset tytöt veivät tälläkertaa kolmoisvoiton, mutta ensi viikon kisoissa heillä onkin mukavasti lisää vastustajia Espoosta. Pojissa voiton vei Espoolainen kokenut nuori hyppijä, Elias Tervo. Hyvä Elkku!
Kolmosluokan voitti erittäin puhtailla sarjoilla minun treenikaverini, Iitu Laaksonen. Iitu teki tällä kertaa kaksi pakollista, eli hiukan helpompaa sarjaa todella puhtaasti ja saikin koko kilpailun parhaimpia arvostelupisteitä. Suomessa kilpailuluokkia on siis ykkösestä neloseen, eikä näissä suuremmissa luokissa ole paljon kilpailijoita, vielä. Meidän seurasta ei nelosluokassa kisaa kun minä. Luokassani jaotellaan lisäksi hyppijät iän mukaan: alle 14 vuotiaat (nuoret), alle 18 vuotiaat (juniorit), sekä yli 18 vuotiaat (seniorit).
Minä tein ihan hyvän kisakokeilun, mutta trampoliini Tuusulassa on hiukan hankala jos ei ole tottunut tai ei hyppää maksimikorkeuteen, se on aika vanha versio. Silti hypyt menivät ihan mukavasti. Kisassa molemmat sarjat alkoivat loistavasti, tein liikkeet hyvin puhtaasti ja keskellä tramppaa. Molemmissa sarjoissa silti viides liike päätyi trampoliinin turvapäädylle. Sain silti oikein mukavaa ja piristävää palautetta tuomareilta ja ylituomarilta, että on ilo katsella kuinka olen kehittynyt viime näkemästä. sen kuulemma näkee että nyt on treenattu vähän vakavemmin! Harmittelivat, että sarjat keskeytyi, mutta ensiviikolla on uusi näytön paikka.
Outoa ja uutta kisoissa oli se, että en jännittänyt niin kuin yleennsä. Olin oiken rauhallinen ja keskittynyt. Sarjani ovat varmat ja siistit. En valmentajan mukaan tehnyt tarpeeksi suurta korjausliikettä trampalla, kun sarjojen liikkeet ajautuivat pikkuhiljaa aina sinne samaan reunaan, minne keskeytyivät. No, ensiviikolla on kotietu ja eiköhän ne vanhat sarjat kuulu näyttää kaikille vielä ennen kuin lähden maailmalle!!! 😉 lisäksi pääsen loistamaan Trampoliinivoimistelun muissakin lajeissa, sillä edessä on kisat myös syncrossa (kaksi tramppaa vierekkäin, samat liikkeet samaan aikaan) sekä tuplamini trampoliini, eli DMT.

Vilma Parkkonen