Oskar Kirmes ja Otto Vanhatalo tekivät loistokasta jälkeä Austrian Future Cupissa!

Oskar Kirmes ja Otto Vanhatalo tekivät loistokasta jälkeä Austrian Future Cupissa!

5.12. klo 9:45, J. Vanhatalo – Linz, Itävalta

Oskar Kirmes saapui eilen perjantaina Itävallan Linziin Ruotsin delegaation jäsenenä osallistuakseen jokavuotiseen Austrian Future Cup -kilpailuun, suureen kansainväliseen nuorten sarjojen telinevoimistelutapahtumaan. Otto Vanhatalo, joka ainoana voimistelijana edustaa kilpailuissa Suomea, liittyi Oskarin ja Ruotsin joukkueen muiden poikien ryhmään harjoitellen heidän kanssaan ja tehden tuttavuutta naapurimaan urheilijoihin.

Austrian Future Cup -kilpailun koosta kertoo se, että pelkästään Oskarin ja Oton ikäluokassa alle 14v. on mukana yli 60 poikaa 15 maasta – edustettuina ovat esim. Japani ja monet parhaista eurooppalaisista telinevoimistelumaista. Tulossa on kovatasoinen kisa, jossa tullaan näkemään millä tasolla EsTT:n nuoret pojat ovat.

5.12. klo 12:20, J. Vanhatalo – Linz, Itävalta

Mati Kirmes toimii kisassa poikkeuksellisesti kahden valtakunnan edustajien valmentajana. Kisapaikalla näkee kaikesta, että Mati on maailmanluokan valmentaja: kaikki tuntevat hänet ja arvostavat kokenutta espoolaistavalmentajaa.

Poikien kilpailun ensimmäinen ryhmä kilpailee parasta aikaa, Oskar ja Otto aloittavat oman osuutensa klo 16.00.

5.12. klo 20.30, J. Vanhatalo – Linz, Itävalta

Hienot kilpailut ja palkintojenjako ovat nyt takana, banketti edessä. Oskar ja Otto voimistelivat tänään erinomaisesti! Oskar oli yksilökilpailun kuudes ja Otto 24:s. Pojat suorittivat lähes kaikki telineet puhtaasti, Oskarille virheet keskittyivät nojapuihin, Otolla oli hieman hankaluuksia permannolla.

Muutaman poisjäännin jälkeen Oskarin ja Oton kisassa oli kaikkiaan 58 voimistelijaa 15 maasta.  Sarjan voitti Japanin Genichiro Kohzu, joka voitti kaksi telinettä ja jäi kärkiviisikon ulkopuolelle vain nojapuilla. Kohzun pisteet olivat tuomareiden arvosteluskaalan huomioon ottaen huimat 77.650! Oskarin kokonaispisteet olivat 73.500, Oton 67.150. 

Oskarin ja Oton suoritusten tasokkuudesta kertovat myös poikien sijoitukset yksittäisillä telineillä: Oskar oli koko kilpailun paras permannolla ja kolmas hevosella, Otto oli parhaalla telineellään hevosella loistavasti yhdeksäs!

Kokonaisuutena kisat olivat erittäin kovatasoiset – paikalla oli isäntämaan huippujen, hurjien japanilaisten, Ruotsin ja Suomen voimistelijoiden lisäksi paljon todella taidokkaita eurooppalaisia voimistelijoita.

Austria Future Cup 2009: kilpailujen kotisivut
Austria Future Cup 2009: tulokset