Telinetaiturit Heikki Niva ja Outi Leiste-Sauvonsaari edustavat Suomea Gymnasiadeissa Qatarin Dohassa 7.-13.12.

Telinetaiturit Heikki Niva ja Outi Leiste-Sauvonsaari edustavat Suomea Gymnasiadeissa Qatarin Dohassa 7.-13.12.

Espoon Telinetaitureiden Heikki Niva on valittu koululaisten ja lukiolaisten telinevoimistelun maajoukkueeseen, joka matkustaa itsenäisyyspäivänä Arabian niemimaalle edustamaan maatamme Gymnasiade 2009 -tapahtumassa Qatarin Dohassa. Outi Leiste-Sauvonsaari on kutsuttu mukaan tyttöjen telinevoimistelukilpailun tuomaristoon. 

Gymnasiadit *) on koululaisten ja lukiolaisten kansoittama suuri monilajitapahtuma, jossa lajeina ovat voimistelu, uinti ja yleisurheilu. Qatarin pääkaupunkiin Dohaan odotetaan yli 2000 nuorta urheilijaa lähes viidestäkymmenestä maasta ympäri maailmaa. Odotettavissa on erittäin korkeatasoinen kansainvälinen kilpailutapahtuma, jota voi perustellusti kutsua koululaisten ja lukiolaisten MM-kilpailuiksi. 

Heikki Niva, EsTT 
Heikki Niva, EsTT

Poikien telinevoimistelussa ennakolta vahvin suomalaisvoimistelija on Espoon Telinetaitureiden Heikki Niva. Suomea edustavat Heikin lisäksi Jimi Päivänen (Kotkan Telinevoimistelijat), Kasper Holopainen (Voimisteluseura Helsinki), Petrus Laulumaa (Voimisteluseura Keski-Uusimaa) ja Pavel Titov (Jyväskylän Voimistelijat). Telinevoimistelijat aloittavat kilpailunsa tiistaina 8.12. joukkuekilpailulla ja yksilöiden kuusiottelulla.

Heikin valmistautuminen kilpailuun ei ole sujunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla, kisaa edeltävät kaksi viikkoa Heikki on kuitenkin päässyt rakentamaan kuntohuippuaan normaalisti. Perjantai-iltana alle kaksi vuorokautta ennen lentoa kisapaikalle Heikin olemuksesta ja kommenteista uskaltaa luottavaisena vetää johtopäätöksen, että Heikki tulee esittämään parasta osaamistaan Gymnasiadien tuomaristolle ja yleisölle.

Tyttöjen telinevoimistelujoukkueeseemme kuuluvat Rosanna Ojala (Tampereen Voimistelijat), Reeta Pietilä (Oulun Pyrintö), Inna Nyyssönen (Kieppi), Paula Tiitta (Voimisteluseura Keski-Uusimaa), Mimosa Raitamaa (Alppilan Salamat) sekä varalla Ida Laisi (Tampereen Voimistelijat).

Outi Leiste-Sauvonvaara, EsTT

Suomen delegaatiossa on Heikin lisäksi espoolaisedustusta myös voimistelulajien tuomaristossa: EsTT:n tyttöjä valmentava Outi Leiste-Sauvonsaari arvostelee tyttöjen telinevoimistelun suorituksia.

Onnea Heikille, Outille ja koko Suomen delegaatiolle tärkeässä arvokilpailussa.

Gymnasiade 2009 -tapahtuman kotisivu.

*) Kielitoimisto suosittelee kirjoitusasua “gymnasiadit”, ei “gymnasiaadit”. Vastaavasti “universiadit”, ei “universiaadit”.