Ilkka Kuusela hopealle SM-kuusiottelussa! Heikki Nivalla epäonnea. Luokkakilpailuissa mitalisade.

Ilkka Kuusela hopealle SM-kuusiottelussa! Heikki Nivalla epäonnea. Luokkakilpailuissa mitalisade.

Lauantaiaamuna kisailtiin Järvenpää Areenalla tyttöjen ja poikien telinevoimistelun luokkakilpailut. EsTT:n tytöt ja pojat menestyivät mainiosti ja kilpailut päättyivät mitalisateeseen. Luokkakilpailusta on sivustollamme erillinen uutinen.

Iltapäivällä Areenan valtasivat Suomen parhaat telinevoimistelun harrastajat. 30-vuotias Ilkka Kuusela osoitti Lontoon MM-kilpailujen jäätyä väliin olevansa edelleen Suomen ehdotonta parhaimmistoa nappaamalla miesten kuusiottelun hopeamitalin.

Päivän huonoin uutinen oli Aapo Stenforsin sairastuminen. Aapon piti osallistua miesten SM-kilpailujen kuusiotteluun, mutta hän joutui jättämään tämänkertaiset SM-kisat väliin.

Miesten SM-kilpailujen kuusiottelu alkoi espoolaisittain lupaavasti: reilun viikon päästä 17 vuotta täyttävä Heikki Niva teki renkailla ennätyspisteensä, Ilkka Kuusela taituroi renkailta vielä Heikkiäkin pari kymmenystä kovemmat pisteet. Toisessa suorituksessaan permannolla Heikki teki kaksi pahaa virhettä; tämä antoi espoolaisten keskinäisessä kilpailussa Ilkalle pienen etumatkan ja merkitsi lajista hyvin perillä oleville katsojille sitä, että Ilkan ja TuUL:n Sami Aallon onnistuessa normaalisti Heikki luultavimmin taistelisi pronssimitalista.

Rekillä ja hevosella Heikki teki jälleen tasonsa mukaiset suoritukset, mutta hyppy epäonnistui tänään täydellisesti. Heikko yhteistyö pukin kanssa pudotti Heikin pois mitalitaistelusta.

Heikki kokosi itsensä viimeistä telinettä varten erinomaisesti ja teki päivän toiseksi korkeimmat nojapuupisteet nousten kuusiottelun lopputuloksissa viidennelle sijalle. Sunnuntain finaaleissa Heikki on mukana kaikilla tänään onnistuneilla telineillään: renkailla, rekillä, hevosella ja nojapuilla.

Ilkka Kuusela jatkoi renkaiden jälkeen tasaisen varmaa työskentelyä tehden rekillä koko joukon parhaan suorituksen. Hyppy, jonka Ilkka kertoo olevan hänen vähiten tykästämä telineensä, oli telineistä ainoa, jolla Ilkka ei ollut joko kärjessä tai kärjen välittömässä tuntumassa. Lopputulos Ilkan telinetaituroinnista oli mehukas toinen sija ennakkosuosikki Sami Aallon jälkeen.

Onneksi olkoon Ilkka!

 
Miesten kuusiottelun mitalistit, vas. Ilkka Kuusela, Sami Aalto, Kalle Määttä (JuJu)


Päävalmentaja Mati Kirmes julistaa päivän kaksinkamppailun voittajan. Heikin katse on jo huomisissa telinefinaaleissa.

Telinevoimistelun SM-kilpailut 31.10.2009, tulokset