EsTT:n aikuisvoimistelijat kilpailivat Tuulimäessä 18.05.2009

EsTT:n aikuisvoimistelijat kilpailivat Tuulimäessä 18.05.2009

Kaikille aikuisten harrastelijaryhmille järjestettiin toukokuussa yhteinen, jo perinteeksi muodostunut leikkimielinen kevätkilpailu.
Kilpaillla sai haluamillaan telineillä omavalintaisella sarjalla. Kullakin telineellä oli muutamia erityisvaatimuksia, esimerkiksi renkailla vaadittiin voimaosa, staattinen osa ja heilunnat.

Kilpailijat onnistuivat yllättämään tuomariston sekä osaamisellaan että innovatiivisuudellaan. Kisoissa nähtiin harvoin tarjolla olevia tyylikkäitä suorituksia — näistä mainittakoon Hannu Kankaan olkajättiläiset nojapuilla, Eerika Pawlin yhden käden leukariipunnat renkailla sekä Eero Poijärven telineenmyötäinen ojennus puomilla.

Kilpailijat olivat hyvin oivaltaneet, että parhaisiin pisteisiin päästään tyylipuhtailla, ehkä jopa hieman pelkistetyillä suorituksilla. Kisoissa nähtiin toki myös haastavia, mutta silti taiturimaisesti suoritettuja liikkeitä, mm. rekkijättiläisiä, urhonhyppyjä sekä hevospihtejä, joilla saatiin ansaittuja lisäpisteitä.

Eniten osallistujia oli odotetusti permannolla, jossa käytiin myös tiukin kisa; kilpailijoita oli kahdeksan, ja pisteitä annettiin 8,70-9,50.
Pisteiden lisäksi tuomaristo kirjasi vapaamuotoisia kommentteja kustakin sarjasta, nämä löytyvät
Tulokset-sivulta.

Tapio Lampén

PS.kuvia tulossa myöhemmin kesällä.