Kilpatytöt leireilivät Kisakalliossa 30.1-1.2.09

Kilpatytöt leireilivät Kisakalliossa 30.1-1.2.09

Kilpatytöt leireilivät Kisakalliossa

Tammikuun viimeisenä perjantaina Espoon Telinetaitureiden kilpatytöt suuntasivat jo perinteeksi muodostuneelle vuosittaiselle Kisakallion leirilleen. Leppoisasti sujuneen bussimatkan jälkeen vaihdettiin pikaisesti vaatteita ja ryhdyttiin pitemmittä puheitta treenaamaan. Yhteisen alkuverkan jälkeen tytöt jaettiin ryhmiin, joissa he kiersivät telineillä. Perjantaina ohjelmassa oli myös jotain perinteistä poikkeavaa – nimittäin Jennin vetämää break dancea.

Treenin jälkeen päästiin syömään urheiluopiston ihania ruokia, joita ainakin valmentajien osalta oli hehkutettu jo etukäteen. Ruoan hieman laskeuduttua lepäiltiin hetki ja jatkettiin vielä kevyellä treenillä venyttelyn ja tanssin muodossa. Jenninkin hikoiltua koko illan tanssissa mukana oli aika kotiutua omiin huoneisiin. Enemmän tai vähemmän nälkäisinä reilu tunti aikaisemmin syödyn päivällisen jäljiltä nautittiin vielä katetusta iltapalasta ja siirryttiin unten maille.

Lauantaiaamu valkeni isommille tytöille tuntia aikaisemmin kuin pienille, sillä he siirtyivät salin puolelle ja telineille, kun pienemmät vasta heräilivät. Saatuaan vatsansa aamiaisesta täyteen pienemmät aloittivat päivän aurinkoisen kirpeässä pakkasilmassa ulkoleikeillä. Lauantaina joukon vahvistuksena jumppailivat myös Outin vasta tänä vuonna kilpauraansa aloittelevat tytöt. Kylmyyden levitessä hangesta varpaisiin jopa voimia siirryttiin tekemään ilolla sisätiloihin. Päivä jatkui samanlaisella positiivisella energialla kuin edellinen, ja uusiakin liikkeitä nähtiin useampi. 

Lounaan jälkeen isot tytöt kiersivät raikkaassa ulkoilmassa kävelyllä, vaikkakin huhuttu tarinapolku oli henkilökunnan mukaan auraamatta ja hieman vaikeakulkuinen. Pienemmät aloittivat treeninsä jo hieman aiemmin, ja kahden telineen ja Ksenjan vetämien voimistelullisten hyppyjen jälkeen pienempien suuntana oli pulkkamäki isompien vielä jatkaessa telinetreeniä. Alun vastustavahkosta mielialasta huolimatta mäkeen päästyään tytöt innostuivat ja laskuintoa olisi riittänyt pidempäänkin! Aika oli kuitenkin jälleen nauttia keittiön noutopöydän antimista, minkä jälkeen Outin pienimmät palasivat jo kotia kohti, vaikka pidemmäksikin aikaa olisi mielellään jääty.

Illallisen jälkeen oli luvassa iltaohjelmaa, tällä kertaa pantomiimia ryhmissä majoitusrakennuksen oleskelutilassa. Minnan ryhmällä oli juhlittavaakin, kun Nellin syntymäpäiviä vietettiin ryhmän tyttöjen, valmentajien ja vanhempien yhteisjuonittelun avulla yllätyskekkereillä lahjoineen ja pienine naposteltavineen. Lauantai-ilta sujui rauhallisissa merkeissä halukkaiden siirtyessä rantasaunalle lämmittelemään. Tunnelmaa ei latistanut edes se, ettei sauna yllätykseksemme niin kovin lämmin ollutkaan veden liruessa sihahtamatta kiukaan lävitse. Rohkeimmat kävivät joka tapauksessa kastamassa varpaitaan hyiseen veteen. Iltapalan jälkeen käytiin tyytyväisinä lepäämään viimeistä päivää varten.

Sunnuntaitreenit aloitettiinkin reippaasti kuntopiirillä, minkä jälkeen jatkettiin perjantain ryhmissä telineillä. Aamutreenin jälkeen päästiin jälleen ulkoilemaan pulkkamäkeen, ja jopa valmentajat uskaltautuivat muutaman kerran mukaan mäenlaskuun. Ulkoilun uuvuttamina tankattiin viimeisen kerran Kisakallion ruokalassa viimeistä treeniä varten, jossa oli tiedossa kahden omavalintaisen telineen treeni. Vaikka viikonloppu oli treenintäyteinen, tytöt jaksoivat hienosti. Valmentajat saivatkin todeta, ettei leiristä jäänyt muutamaa flunssatapausta lukuun ottamatta mitään negatiivista mieleen! Uusia liikkeitä opittiin ja vanhoja löydettiin uudestaan sen verran, että tästä on oikein hyvä jatkaa kevätkautta eteenpäin…

KS