Kuusela menestyi telinevoimistelun SM-kilpailuissa

Kuusela menestyi telinevoimistelun SM-kilpailuissa

SM kilpailut Tampere

Kuusela menestyi telinevoimistelun SM-kilpailuissa

Espoon Telinetaitureiden Ilkka Kuusela voimisteli varmasti Tampereella käydyissä SM-kisoissa. Lauantaina Kuusela voitti pitkän uransa ensimmäisen 6-ottelu mitalin. Hän sijoittui kahden kestomenestyjän jälkeen kolmanneksi. Sami Aalto oli voittanut seitsemän edellistä ottelumestaruutta. Nyt Aalto sai kuitenkin tyytyä kakkossijaan, kun mestaruuteen voimisteli Jani Tanskanen. Entistä merkityksellisemän Tanskasen voitosta tekee tieto, että vuoden 1997 rekin maailmanmestari kilpaili viimeistä kertaa Suomessa. Tanskanen lopettaa fantastisen uransa tähän kauteen.

Sunnuntain telinefinaaleissa oli mukana kaksi espoolaista Ilkka Kuusela ja vasta kuusitoistavuotias Heikki Niva. Kuuselan edustaessa EsTT:n ja Suomen kokenutta voimistelijakaartia Niva on vasta astumassa vähitellen sivuun siirtyvän sukupolven menestyksen jalanjälkiin. Finaaleissa Niva sijoittui nojapuilla seitsemänneksi ja rekillä viidenneksi. Nivan kauden päätavoite olikin viikko sitten käydyt nuorten PM-kilpailut, joista hän saalisti upean mitalisaaliin muun muassa rekin ja renkaiden voitot.

Kuuselan hyvä vire jatkui myös finaaleissa. Kaksi tärkeintä telinettä olivat hevonen ja nojapuut. Tällä kertaa Kuusela hallitsi hermonsa ja sai tehtyä molemmilla telineillä hyvät sarjat. Suoritukset sekä hevosella että nojapuilla riittivät hopeaan. Näillä telineillä parempi oli ainoastaan Riku Koivunen, joka myöskin Tanskasen tavoin jätti Suomen kilpailuareenat näihin SM-kilpailuihin.

Espoon Telinetaitureilla loistava tulevaisuus

EsTT:n panostus entistä laadukkaampaan valmennukseen alkaa näkyä. Seuralla on selkeä tavoite olla Suomen paras voimisteluseura. Tähän tavoitteeseen tehdään valtava määrä työtä paitsi voimistelusalilla Tuulimäessä, mutta myös seuran hallinnossa. Merkittävimpänä satsauksena on ollut uusien huippuvalmentajien palkkaus. Vuoden alusta päävalmentajana toimineen Mati Kirmeksen tehtävänä on luoda valmennusjärjestelmä, joka tuottaa huippuvoimistelijoita tasaisesti vuodesta toiseen.

Jo nyt Kirmeksen ja koko valmennustiimin tehty työ alkaa tuottaa tulosta. SM-kilpailujen yhteydessä käydyissä luokkakilpailuissa EsTT:n menestys oli erinomaista. Nuorimmat seuran edustajat kilpailivat kakkosluokassa, jossa mukana oli seitsemäntoista espoolaista junioria. Voittoon voimisteli EsTT:n 9-vuotias Leevi Makkonen. Luokkaa ylempänä 3. luokassa pronssia otti 10-vuotias Emil Woivalin. Nelosluokassa Telinetaitureille tuli kaksoisvoitto: voittajana Otto Vanhatalo ja toisena Milo Siivonen. Upeasti tehty perustyö tulee varmasti näkymään myös tulevaisuudessa.

Olli Torkkel